Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové,
jako účetní neznaboh mám dotaz. Je mi vystavena faktura, zaslána emailem, je na ní nutný podpis/razítko dodavatele?
doplněno 21.02.13 17:09:Ano, fakturu potřebuji vložit do svého účetnictví.
Nepíšete, v jaké souvislosti k faktuře došlo.
Z mého pohledu je na elektronické faktuře podpis i razítko zbytečné. Stejně, jako ty pravé obrázky, si tam mohu přidat třeba podpis prezidenta. Takže když mi (fyzické osobě) přijde faktura na objednané zboží z ešopu, zaplatím správnou částku na správný účet a víc nehledám; koneckonců bych to samé zaplatil, i kdyby mi to poslali textem napsané v mailu.
Ovšem jestli se jedná o fakturu pro firmu a ta si ji chce úvést do nákladů, je to něco jiného a v tom případě nevím. Ale zas - stejně se bude platit z firemního účtu na účet dodavatele, takže pravost by tak mohla být dohledatelná. Ale fakt nevím.
O fakturách zákony 563/1991 Sb., o účetnictví, a 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání a 513/1991. Formální úprava není stanovena. jen co má obsahovat aby to byl účetní doklad. Prostě ji naskenovat a poslat.
doplněno 21.02.13 17:34:Naskenovat, není podstatné jaký je formát doc...jpg. Vytisknout si, odlišný postup je u elektronického účetnictví
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.