Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Razítko a podpis nutně na faktuře?

Od: ohneta* odpovědí: 4 změna:

Zdravím rádcové,

jako účetní neznaboh mám dotaz. Je mi vystavena faktura, zaslána emailem, je na ní nutný podpis/razítko dodavatele?

doplněno 21.02.13 17:09:

Ano, fakturu potřebuji vložit do svého účetnictví.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Nepíšete, v jaké souvislosti k faktuře došlo.

Z mého pohledu je na elektronické faktuře podpis i razítko zbytečné. Stejně, jako ty pravé obrázky, si tam mohu přidat třeba podpis prezidenta. Takže když mi (fyzické osobě) přijde faktura na objednané zboží z ešopu, zaplatím správnou částku na správný účet a víc nehledám; koneckonců bych to samé zaplatil, i kdyby mi to poslali textem napsané v mailu.

Ovšem jestli se jedná o fakturu pro firmu a ta si ji chce úvést do nákladů, je to něco jiného a v tom případě nevím. Ale zas - stejně se bude platit z firemního účtu na účet dodavatele, takže pravost by tak mohla být dohledatelná. Ale fakt nevím.

buss
hodnocení

2x

O fakturách zákony 563/1991 Sb., o účetnictví, a 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání a 513/1991. Formální úprava není stanovena. jen co má obsahovat aby to byl účetní doklad. Prostě ji naskenovat a poslat.

doplněno 21.02.13 17:34:

Naskenovat, není podstatné jaký je formát doc...jpg. Vytisknout si, odlišný postup je u elektronického účetnictví

janafise*
hodnocení

1x

Razírko a podpis faktura mít NEMUSÍ!

briketa007*
hodnocení

0x

No, aby byla faktura platná musí přijít v souladu se smlouvou. Ve smlouvě se definují podmínlky, kam se bude posílat , splatnost, jak atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]