Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Už nějakou dobu můj hlas zní hrozně,jak bych to řekla... no hrozně nemocně. Pořád citím v krku hleny, takže musím neustále odkašlávat. Když mluvím, tak chráptím(ale né tak ,že bych přicházela o hlas, ale že prostě v tom krku mám ty hleny, snad chápete) .. Nějakou dobu jsem to ani nevnímala, ale teď je to strašný.. Když mě například ve škole učitelka vyvolá, tak se musím chvilku rozmluvit ,aby mi vůbec něco rozuměla ,protože přes ten můj "chrapot" mi nejde rozumět ani slovo.. Nalévám se poslední dobou vincentkou od shora dolů, ale nemám pocit ,že by se to lepšilo.. Rýmu mívám celoročně, ale na alergu mi nic nezjistili, takže jsem zoufalá, chci se tý mrchy zbavit. Prosím poraďte mi všechny rady, co proti zahlenění znáte. Chtěla bych zase slyšet svůj čistý, zdravý hlas, který si už ani nepamatuju, jak zní. :/ Děkuju moc.
Zahlenění vzniká konzumací mléčných výrobků, takže nekonzumovat všechny mléčné produkty.
doplněno 06.03.13 22:09:Pro rychlou pomoc - do sklenice vody přidat 2 lžičky jablečného octu + 1lžičku medu , rozmíchat a pít 3x za den před jídlem.
Dále můžete inhalovat odvar z přesličky mírně osolený.
A kdy jsi byla na alergologii? Ony se totiž alergie mění, některé mizí, jiné vznikají, a že jsi nebyla alergik před rokem neznamená, že nejsi alergik teď. Souhlasím s mléčnými výrobky výše, já ještě přidám zmírnit konzumaci sladkého a zkus vypozorovat, zda ti něco nevadí - zvířata, prach, louka.
A ještě radím si co nejdříve skočit na ORL, můžeš mít v krku nějakého bacila.
Je pravda co už bylo napsáno. Hleny se se tvoří z přemíry mléčných výrobků a sladkého. Organizmus je překyselený, nemůže fungovat. Stačí změnit životosprávu a bude to v pořádku. Chtělo by to znát Váš běžný jídelníček, aby se dalo odstranit ty největší průšvihy.
Takže obecně vysadit veškeré sladkosti včetně slazených šťáv, hodně omezit mléčné výrobky. Osobně nedoporučuji ani jednoduché cukry jako je med - silně poškozuje zuby a opět překyseluje. Pokud jste kuřačka, začít kouřit elektronickou cigaretu nebo přejít na náplasti. Jedovatý dehet z cigaret může být také příčinou drážění sliznic a ty potom vylučují hleny aby se chránily. Stejně jako cigarety může působit pobyt v prostředí zamořeném třeba nějakými pevnými částicemi. Dále to může souviset s blokací funkcí ledvin. Takže se vyhnout silně kořeněným nebo pálivým jídlům a uzeninám. Do stravy zařadit česnek. Vařit si čaj z květu hluchavky bílé - mám vyzkoušeno, že také pomáhá od zahlenění.
je mi pres 30 a uz jsem se s tim smiril, zvucny a zvonivy hlas mam jen v lete a treba druhy den po vecirku, tzn desitky cigaret a chlast... napul nemocny jsem od zari do kvetna, ...kdyz je mesto rozpalene a jsou 40-50 vedra, jsem konecne spokojeny, v egypte na me koukali jak na blazna, kdyz jsem si daval poledni prochazky.. nepotim se... potim se naopak v zime kdyz je mi kosa, takze to tu zimu jeste viz znasobi, ... cili jsem si to vysvetlil, ze jsem "jizni typ", a prozatim s tim nic neudelam, svou praci muzu delat i z Floridy, kdyz se to tak veme.., ale zas tolik mi to zatim nevydela, abych si mohl spokojene zit napr na Floride... takze to proste bojkotuju a v zime nevychazim vubec ven, jen pro potraviny.
Všichni přede mnou mají pravdu. Jen bych se s vámi podělila o mou zkušenost. Imunita sídlí za prsní kostí. Ta nastartuje obranu těla proti nevhodným organismům a vlivu špatného prostředí a také proti nedobré reakci organismu na určité podněty, jako jsou npř potraviny, ovzduší atd. Imunita se nastartuje a funguje při vyšší teplotě. Vyzkoušejte teplý obklad na hrudní kosti. Třeba pet láhev s teplejší vodou pod tričko mezi prsa. Doma, pod dekou zahřát se a dopřát tělu klid, zdřímnout na hodinku. Prohřát sebe a hrudní kost. Za zkoušku to stojí, ne? Mi tohle funguje úžasně.
Za hrudni kosti?Tam je brzlik,ktery ztraci v dospelosti svoji funkci,ale s imunitou ma jiste spolecne,to je pravda.Nicmene s alergiemi souvisi i jatra.Dobra je i kura z cervene repy,denne vypit aspon sklenicku cerstve stavy,take odhlenuje a uzasne cisti jatra a cely organizmus.Takze asi spojit vsechny recepty dohromady
Na toto se předepisují specielní antibiotika. Takže zajdi k lékaři, jinak se toho nezbavíš. Když se zánět hltanu, který máš, neléčí, tak se stává chronickým. Může se i stát, že se tento zánět rozšíří i na průdušky, což je již horší záležitost. Antibiotika plus medikament na ředění hlenu - on si lékař s tím již poradí. Bývá to časté onemocnění.
Tak mám takový pocit, že mluvíte o mě. Já se s tím trápím již 3 roky a na nic nepřišli a nepomohli mi. Na ORL mi doktor řekl, že málo piju, že mám vypít nejméně 3 litry vody. Napsal mi codein proti urputnému kašli, což mi zatím pomohlo, ale co bude až vyjím těch 10 tablet. Taky mě to silně otravuje a nejen mě. Syn už u mě ani nechce být. V jednom časopise jsem vyčetla, že toto jsou příznaky rakoviny jicnu. Až půjdu na kontrolu, tak jim to ukážu. Jsem z toho už taky zoufalá. Na alergologii mě doktor řekl, ať žvýkám žvýkačku. Nikdy jsem nežvýkala a teď v 60. letech mám začít? Nechutnají mi a pomáhají jen tak na 1 hodinu, ani ne. Taky bych chtěla slyšet svůj hlas a přestat chrchlat.
Mám stejný problém, s neustálým odkašláváním.V krku se mi neustále (nemusím být nchlazený) tvoří hlenovitý povlak,takže když mluvím,přeskakuje hlas. To s tím zázvorem asi moc nefunguje,preventivně si z něj dělám čaj. A co se týče těch mléčných výrobků, je to mylný mýtus (viz. poslední číslo časopisu Květy).
Nečetla jsem, co píší v Květech, ale mám vyzkoušeno toto již vícekrát. Pokud jím mléčné výrobky dopoledne, mám ráno krk i jazyk čistý. Pokud si dám mléko, nebo mléčný výrobek na noc, tak mám určitě ráno bílý povlak na jazyku a hleny v krku, které je nutno seškrábat lžičkou.Protože jsem zdravá a nemám s problém s dýchacími cestami, vím, že si to mohu dovolit. Tudíž večer na spaní teplé kakao, nebo mléko s medem mohu. Ale jakmile bych měla rýmu, kašel, chřipku, tak dopoledne mléko v malém množství, ale odpoledne a večer v žádném případě.
Každý musí poznat svůj organismus a vědět, co mu dělá dobře a čemu se vyhnout. A nic není stoprocentní. Jak má někdo svoje problémy a svůj recept na uzdravení, nemusí to fungovat na každého. Ale určitě je dobré poradit a každý, ať si vyzkouší, co mu pomůže, co mu sedne a co v opačném případě na něj neúčinkuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.