Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provident půjčka-neplacení

Od: oto000® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den dotaz otec si půjčil u providentu určitou částku (nevěděl jsem o tom) nedávno přišel dopis, že nedostali ani jednu splátku a už nějakou dobu se tato částka neplatí a pokud se nebude splácet půjde tato věc na právní oddělení a podle mého k soudu a exekutor. Problém je v tom že nevím kde otec bydlí,měl jsem na něj telefoní kontakt ten už není aktuální číslo je nedostupné.Majetek nemá žádný ani nemá trvalé bydliště na mé adrese jen se tady posílá pošta nebo na adrese kde bydlel před 20 léty bydlí už někdo jiný kterou má pořád vedenou v Občanském průkaze . Já se ptám když ta věc půjde soudu a následně exekutor mám se něčeho bát že by mě někdo přišel k domu a chtěl mi brát majetek?!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Oto, zkuste předejít nepříjemnostem tím, že Providentu písemně sdělíte, že otec se na Vaší adrese nenachází, ani se tam nezdržuje a jeho pobyt Vám není znám. A že si nepřejete, aby k Vám zasílali jakékoliv upomínky, které se Vás netýkají. Pošlete s dodejkou a uschovejte si pro jistotu kopii. Zašla bych i na poštu a vykomunikovala tam, aby Vám nechodila otcova pošta na Vaši adresu. Ať jí vrací třeba zpátky s tím, že adresát na uvedené adrese nebydlí.

hodnocení

Ano raději tam pošlu dopis a na poštu zajdu také Ale nechápu jak provident může půjčit penize osobě která nemá žadný příjem

buss
hodnocení

0x

Ano, to hrozí, ex jde tam, kde se domnívá, že může být majetek a ta adresa tomu nasvědčuje. Ta upomínka je už zřejmě předžalobní, napsat Providentu jak to je a pak též soudu. A zajistit si vlastnické doklady k cennějším věcem.Asi bych dopisy vracel s poznámkou, že se tam adresát nezdržuje, ani nemá TP a jeho pobyt není znám.

Taky bych se podíval na výpis z katastru jestli náhodou nemá otec na vaší nemovitostí jakýkoli podíl. Protože to je pak hodně špatný. Syn kamaráda má po zemřelé matce v baráku otce 25% a kdykoli nadělá dluhy, přijdou si tam exekutoři jako do kasíčky. Kluk už tu čtvrtku baráku prošustroval pomalu 3x ale protože ho otec nenajde tak je v háji.
martin00000*
hodnocení

Naštěstí majetek byl přepsán přeed několika lety na mě jako dar ale co jsem zjistil tak podle obecních informací má trvalé bydliště na mé adrese a to je špatně v pondělí jdu řešit na obec co jak postupovat ohledně osoby která se nezdržuje na adrese a pobyt není znám

mám teda radost *bum*

haninka*
hodnocení

0x

Dobrý den, u Providentu jsem dělala. Funguje to tak, že když někdo zažádá telefonicky o půjčku, centrála zavolá poradci a ten si sjedná osobní schůzku s klientem doma! Jinde se smlouva uzavírat nesmí, opak = OKAMŽITÝ VYHAZOV PORADCE NA HODINU! Že v uvedeném bytě klient bydlí dokládá výpisem z KN nebo nájemní smlouvou. Klienta prověří, klient musí zadat další osobu, která o něm něco ví. Třeba zavolá někomu příbuznému (nebo toho koho určí klient) a aby se poradce neprozrazoval, čož ani nemůže, zavolá třeba že je bývalý spolužák a jestli o klientovi něco neví, zda bydlí na té adrese na které se zrovna nachází. Když se po této proceduře uzavře smlouva, poradce do domácnosti, kde se smlouva uzavřela dochází 1 x týdně a vybírá splátku.

Shrnutí: Provident nemůže tvrdit, že o klientovi nic neví, jestli to tak je není to Váš problém

Normálně zajděte na nejbližší pobočku, tam si nechte zavolat nějakého manažera, nejlépe toho kdo je nadřízený poradci, který s otcem uzavíral smlouvu a problém mu vysvětlete.

Jinak Provident 99% nedobytných pohledávek odepisuje, nesoudí se, neposílá exekutory, protože půjčuje malé částky a když klienta nedohledá poradce, exekutor ho najde těžko. Odse... to poradce.

A hlavně nepřebírejte poštu a říkejte, že u Vás ten pán nebydlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]