Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Začínám se učit hrát na kytaru a dneska jsem si koupil ladičku ET-3100C. A moc prosím o radu, jak jí mám nastavit.
Dá se nastavit C, F ,Bb ,Eb a ještě kmitočet od 430 do 450Hz. Co jsem tak zkoušel, tak to má velký vliv. A nevím, co je správně.
Moc díky
Tu ladičku moc neznám, ale je to asi chromatická ladička a myslím, že se tam nic nenastavuje, je to automat. Ručička ti asi ukáže jak je ta struna naladěna a ty tu strunu musíš povolit nebo natáhnout do požadovaného tónu (E,A,D,G,H,E). Frekvence by měla být těch 440. Ještě pohledám a doplním. Případně napiš co ještě potřebuješ.
Jojo, je to chromatická ladička (alespoň je to na ní napsáno) A co tedy je to C, F, Bb ,Eb?
Díky
a kdy ti to ukazuje to C,F,Bb,Eb? Když brnkneš nebo v klidu nebo kdy? Normálně by tam si nemělo být nic.
doplněno 09.01.09 15:00:jo a ta chromatická ti ukazuje celou oktávu včetně půltónů , kytarová jen těch šest jak máš ladění na kytaře
Zdravím! 440 (Hz) je kmitočet komorního "A", takže to tam nech. Větší a menčí kmitočet slouží ke kalibraci ladičky, když se chceš sladit s jiným nástrojem, který je trochu mimo a nejde naladit
doplněno 09.01.09 15:36:Aha, tam jde ještě nastavit stupnice (Key) Takže tam dej "C" a pak už můžeš ladit!
České stránky jsem taky nenašel.
Už mám kytaru naladěnou
Šlo to výborně. Stačila opravdu jen zapnout a pusti se do toho.
Moc děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.