Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronická ladička - jak ji nastavit

Od: lukyxxxxx odpovědí: 8 změna:

Ahoj :)

Začínám se učit hrát na kytaru a dneska jsem si koupil ladičku ET-3100C. A moc prosím o radu, jak jí mám nastavit. :)

Dá se nastavit C, F ,Bb ,Eb a ještě kmitočet od 430 do 450Hz. Co jsem tak zkoušel, tak to má velký vliv. A nevím, co je správně.

Moc díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

3x

Tu ladičku moc neznám, ale je to asi chromatická ladička a myslím, že se tam nic nenastavuje, je to automat. Ručička ti asi ukáže jak je ta struna naladěna a ty tu strunu musíš povolit nebo natáhnout do požadovaného tónu (E,A,D,G,H,E). Frekvence by měla být těch 440. Ještě pohledám a doplním. Případně napiš co ještě potřebuješ.

lukyxxxxx
hodnocení

Jojo, je to chromatická ladička (alespoň je to na ní napsáno) *smich* A co tedy je to C, F, Bb ,Eb?

Díky :)

mil®

a kdy ti to ukazuje to C,F,Bb,Eb? Když brnkneš nebo v klidu nebo kdy? Normálně by tam si nemělo být nic.

doplněno 09.01.09 15:00:

jo a ta chromatická ti ukazuje celou oktávu včetně půltónů , kytarová jen těch šest jak máš ladění na kytaře

mil®

dej sem nějaký stránky s tou ladičkou, nějak se mi to nedaří najít na českých stránkách.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Zdravím! 440 (Hz) je kmitočet komorního "A", takže to tam nech. Větší a menčí kmitočet slouží ke kalibraci ladičky, když se chceš sladit s jiným nástrojem, který je trochu mimo a nejde naladit

doplněno 09.01.09 15:36:

Aha, tam jde ještě nastavit stupnice (Key) Takže tam dej "C" a pak už můžeš ladit!

lukyxxxxx
hodnocení

České stránky jsem taky nenašel.

Už mám kytaru naladěnou :)

Šlo to výborně. Stačila opravdu jen zapnout a pusti se do toho.

Moc děkuji za rady :)

mil®

Takže gratuluju a hlavně u muzicírování vydrž, je to krásnej koníček. *tanec*

lukyxxx

To máš pravdu, je to moc hezký :)

Zatím mi to jde (alespoň si to myslím) *smich*

Moc díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]