Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotná mimo péči gynekologa?

Od: minda® odpovědí: 17 změna:

Co si myslíte o řešení mé kamarádky? je těhotná, bez příjmů (nezaměstnaná), otec dítěte jí nechce, matka jí fin.pomoct nemůže, a teď ten problém: gynekologové v Praze buď mají plno nebo chtějí poplatek 1.000 kč, které nemá... je už otrávená a říká: No a co, kde je psáno, že musím chodit ke gynekologovi? vím, že jsem zdravá a moje dítě taky (je ve 3.měsíci), tak se na ně vykašlu a až přijde můj čas, půjdu do jakékoli nemocnice a oni už se o mě postarají... Je mladá, tak si to představuje dost jednoduše, ale vcelku má pravdu... nebo ne?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Mindo, kamarádka je sice mladá a zdravá, ale je to nerozumné. Proto chodí těhotné ženy do gyn. poradny, aby měly jistotu, že je vše v pořádku a jsou pod dohledem lékaře. Nechci strašit, ale kdyby se miminu něco stalo, pak ona to ihned určitě nepozná a pak může být ohrožena i ona...Vždy jde o oba životy, to by si měla uvědomit a gynekologa si určitě zajistit. Aby potom třeba nelitovala...Teď je vše zatím v pořádku, ale může se stát cokoliv...

doplněno 21.02.13 10:51:

Mindo, zde mají psáno, že přijímají nové pacienty. Je to sice Praha 10, ale když je nouze... Ať se zkusí pozeptat, pokud nesežene nikoho jiného, pokud chce..

pcls.cz/...

doplněno 21.02.13 11:27:

A zde ještě seznam gynekologů.. Chce to opravdu se ptát, třeba bude mít nakonec štěstí a bez "sponzorského"daru. Ať se nenechá odradit a zkouší si péči lékaře zajistit..

mojelekarna.cz/...

doplněno 25.02.13 12:16:

Mindo, tak to jsem ráda. :)

pb®
hodnocení

2x

Jsou to jen a jen výmluvy. V Praze je jistě dost gynekologů, kteří pacienty přijímají a žáné poplatky nechtějí. Vsadím se, že je tomu tak v každé ambulanci v nemocnici, chce to jen nebýt líná a zvednout telefon.

Paní je mladá a naivní. Není na světě většího neštěstí, než když se narodí postižené dítě. A naopak není většího štěstí, než když se narodí dítě zdravé. Díky svému přístupu už se připravila o screening v prvním trimestru, který se sice platí, ale je mnohem přesnější, než triple testy v 16.týdnu. Ty možná také nestihne, co ultrazvuk ve 20.týdnu? Co třeba Rh faktor a sledování protilátek? Já jsem negativní a krev mi v těhotenství na tohle brali 3x. Co testy na cukrovku? Co když jí bude mít? Ona totiž těhotenská cukrovka znamená nejen to, že se dítě může narodit velké, ale pokud jí žena má a nedrží dietu, může dítě poškodit. Ví vůbec, kolik dětí čeká? Já si myslím, že si pěkně zahrává, protože v Praze jsou přeplněné porodnice, k porodu je třeba se registrovat a ani to není záruka, že tam ženu v době porodu přijmou. Takhle nebude vědět, kolik čeká dětí, kde má umístěnou placentu, jestli má dostatěčně širokou pánev. Jestli začne rodit s vcestnou placenou, tak budou mít v porodnici co dělat, aby dítě i matku zachránili, když nebudou mít žádné vyšetření. A když se něco takového stane v sanitce, tak ať se s živým dítětem rozloučí předem. Co když bude přenášet? Jak si vlastně spočítá termín porodu? Při přenášeném těhotenství se někdy chodí na kontrolu každý den, protože placenta stárne a nemusí už dítě zásobovat živinami a kyslíkem.

hodnocení

0x

Proti zákonu to není. Je to její problém.

hodnocení

0x

tak pokud to ví... ale at pak nebrečí...

hodnocení

je jí něco přes 20 - mladá zdravá, tak proč by měla brečet?

martinaa*

"chtějí poplatek 1000,-kč, což ona nemá". Nemá litr, jak tedy, a hlavně z čeho, chce živit dítě, které potřebuje mnohem více, než 1000,-kč?*zed* Když tedy partner nepomůže, může to po něm chtít soudně, ale stále bude samoživitelka.

Mládí a někdy i zdraví je nahouby, když člověk nemá co do pusy.

Jak je však mladá, tak je blbá, s prominutím. Spoléhá se na štěstí, které bývá mnohdy velmi, velmi vrtkavé.

doplněno 20.02.13 20:57:

Právě*placni* Já se všech možných vrozených vad bojím jako čert kříže, takže jen tak prohlašovat, že "je ona a dítě zdravé", je velmi odvážné.

lidus*

Ano Martino máte pravdu. Pro tazatelku - znám mladou a zdravou matku které se narodilo postižené dítě a to jen proto, že ke gynekologovi šla až v 8 měsíci kdy jí tam dohnala její máma která bohužel do té doby o stavu své dcery nic netušila. Pokud by šla dřív tak rozštěp páteře, patra a¨neuplná jedna končetina je poznat v době kdy není pozdě na potrat a ten by ona zcela jistě podstoupila, zvláště když by byl zadarmo. Dnes se o postižené děcko starají prarodiče a mladá je bůh ví kde ve světě.

hodnocení

0x

To že je mladá a (momentálně) zdravá neznamená,že nemůžou nastat nějaké komplikace. Myslím, že Vaše kamarádka je velmi nezodpovědná, jednak vůči sobě, a jednak ke svému nenarozenému dítěti.

Myslím, že si s hledáním gynekologa nedala velkou práci, že kdyby chtěla, tak by ho (obzvlášť v Praze) našla - a hlavně, pokud by řekla, že je těhotná, určitě by ji vzal do péče.

A mimochodem - jak to plánuje dál? Když nemá 1000 Kč na registraci u doktora (pochybuji, že ji požaduje každý gynekolog), jak chce uživit dítě? Má vůbec představu, jak je dnes vše drahé? Zrovna dnes se v Tv zprávách přetřásá, že maminky nedostaly ještě sociální dávky a nemají na základní věci. Uvědomuje si to ta Vaše kamarádka, jaká ji čeká zodpovědnost? A že si pak bude muset sehnat i dětského doktora - to také žádného dítěti nenajde, protože na "to" nebude mít?

ddasa*
hodnocení

0x

Myslilm si,ze je nezodopovedna a to hodne to,ze je mlada ji neomlouva!At jde na socialku rekne jim v jaky je situaci oni ji urcite poradi k lekari chodit musi jak tady pisi vsichni jestli Vam na ni zalezi,tak ji domluvite a postrite,aby todle dala do poradku.Dobre radi Vam tady i dite bude potebovat peci+penize to bude stat-zamyslete se a jednejte dokud je cas /i na interupci lze na splatky/ verte starsim zivot neni lehky *stop* uz ted nema nic a jeste dite no ja nevim nevim

krkovicka*
hodnocení

0x
V první řadě je strašně nezodpovědná.Přivést na svět dítě a čekat kdo mi co dá...Vždyť stát se o malé nepostara.Je ji 20let.Rozum by už měla mít.Vlastní občannku takže je svepravna.V těhotenství se můžou vyskytnou komplikace,nikdo ani ona neví jak vše bude probíhat.

klara25
hodnocení

0x

Neuražte se. Ale poslední dobou mě děsí, kteří lidé si pořizují děti. Nezodpovědní, nezajištění, totálně bez peněz... Neříkám, že peníze jsou všechno, ale... když nemá Vaše kamarádka 1000 kč na registraci u lékaře, kde chce vzít peníze na výbavičku pro dítě? jen kočárek stojí pár tisíc.

Naproti tomu lidé inteligentní, zajištění děti často vůbec nechtějí. To nás čeká pěkná budoucnost.

Zpátky k dotazu. Podle mě je hloupost, že všichni lékaři chtějí vstupní poplatek. Bydlím v Praze, před půl rokem jsem měnila gynekologa - a žádné peníze nechtěl.

Nejsem si jistá, jak to chodí v porodnicích. Ale vím, že před časem kolega z práce čekal spolu s manželkou frontu na registraci k porodu v jedné pražské porodnici od šesti ráno. A to je jeho žena právě ve třetím měsíci.

Vaše kamarádka hazarduje nejen se zdravím dítěte, ale i s vlastním životem!

krkovicka*
Co pamatuji tak už v 14týdnu 14+0tt(před rokem rodila kamarádka) Přesný den jsem ji doprovázela k zápisu do Apolinaře(Praha).Byla osmá na řadě a u dvanácté to sekli a těm zbylim co tam stáli od rána dvě hodiny jim řekli-litujeme denní limit splněn.Takže nevím zda se chytne u zápisu do porodnice...

marenka*
hodnocení

0x

Když to udělá úplně bez lékaře, tak pozor na to aby měla nárok na příspěvky - mateřská. Nevím jak to je, nechce se mi to hledat, ale matně si pamatuji, že nějaká záludnost v tom je.

mudrsova
hodnocení

0x
Vážená Mindo,
nevšimnul jsem si ze které části Prahy Vaše kamarádka je, ale rád jí nezištně poskytnu své služby a vystavím těhotenský průkaz. Těhotenství mimo dozor kvalifikovaného lékaře sice možné je, ale silně tuto variantu nedoporučuji!
hodnocení

kamarádka je z Prahy 4... když mi, vážený mudrsovo napíšete do mailu kontakt, určitě předám - bude ráda...

Ať zkusí nemocničního gynekologa. Já tedy vždycky měla svého (ano, taky chcel poplatek), nicméně jako těhule jsem jednou měla problémy o víkendu a můj gyndař mě po telefonu nasměroval, ať si pro jistotu sjedu do nemocnice. Tam mě vyšetřili (vše bylo OK), nicméně i tak se mě zeptali, jestli budu dále docházet k nim, nebo jestli zůstanu u svého gyndaře. Jako byli rádi, že budu chodit ke svému (asi mají dost plno), nicméně nabídli mi to. Takže zkusit si obvolat ambulance v nemocnicích.

hodnocení

Děkuji všem za reakce. Bohužel kamarádce domlouvám jak můžu, ale má svojí hlavu - tak jsem ráda, že budu mít víc nápadů, jak argumentovat...

Zavedla jsem ji k mému gynekologovi, a ten právě chtěl ten "sponzorský dar"1.000 za to, že jí vezme.

Pak jsme společně obvolaly několik gynekologů a všichni měli plno, neberou pacienty, i když jsme uvedli, že je těhotná.

A k té finanční situaci - právě, že ví, že bude mít velké výdaje, tak je pro ni 1.000 hodně...

Ještě jednou díky za názory.

doplněno 21.02.13 10:22:

ještě pro zajímavost, tady je odkaz na článek o poplatku za to, že vás vezmou...

tribune.cz/...

doplněno 25.02.13 11:00:

Děkuji všem... Kapko - ty odkazy super *palec*

škoda, že "mudrsova"nabídl své služby, ale pak už se neozval *nevi*

koho zajímá, jak to dopadlo - kamarádka už má těhot.průkaz a bude chodit do poradny mimo Prahu, chtěli po ní jen 30 Kč a prý jsou tam moc milí... jo a už viděla svoje mimi na utrazvuku a všechno je, zdá se, OK...*pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]