Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z příjmu při prodeji bytu

Od: jana2007* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chystám se prodat byt, který vlastním čtyři roky ( rok v družstevním vlastnictví, poté byl převeden do OV). Trvalé bydliště v něm mám od malička, to je již 27 let a platím v něm služby, odpad, fond oprav apod., ale poslední dobou žiji střídavě s přítelkyní v jejím bytě. Bude se na mě vztahovat osvobození od daně z příjmu? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

0x

Zadejte si v pravém horním rohu Hledaný výraz: daň z příjmu po prodeji bytu a vyjede vám diskuze, už to zde bylo řešeno.

notarskaporadna
hodnocení

0x

Příjmy z prodeje rodinného domu, bytu, včetně podílu na společných částech domu nebo spoluvlastnického podílu (i souvisejícího pozemku), pokud jste v něm bydlel nejméně 2 roky bezprostředně před prodejem, jsou osvobozeny podle § 4 odst.1 písm. a) zákona o daních z příjmů.
jana2007*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jde mi hlavně o to, zda se osvobození od daně týká i toho případu, kdy již v bytě bydlím pouze částečně? Pokud můžete poradit, budu moc ráda. Děkuji.

iz*

Ano, pokud v něm máte po celou dobu trvalý pobyt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]