Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze doma udělat test na okultní krvácení?

Od: jimi* odpovědí: 6 změna:

Test se da koupit v lékarně a jde ho vyhodnotit i doma? Jak náročné to posouzení je, nebo se musi dát na posouzení k lékaři?Díky za osobní zkušenosti a rady s tímto testem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

4x

Ano, dá se udělat doma. Test koupíte v lékárně nebo jej obdržíte u svého praktického lékaře (stojí asi 200 - 300 Kč). Některé zdravotní pojišťovny následně proplácejí úhradu tohoto testu po předložení dokladu o zaplacení. Jednoduchým způsobem dle návodu test provedete. Dle přiložené stupnice vyhodnotíte výsledky testu. Je to velmi jednoduché. Dnes jsou tyto testy na úplně jiné úrovni než dříve, jsou hygienické, ničeho se nedotýkáte.

doplněno 20.02.13 12:24:

Třídenní test se už nedělá, opravdu stačí jen jeden vzorek, namočíte do přiložené tekutiny a dle zabarvení vyhodnotíte. Samozřejmě můžete odnést k lékaři, ale myslím, že dle přiložené stupnice zvládne vyhodnotit každý sám. Vlastní zkušenost.

jimi*
hodnocení

Děkují moc za rychlou a dobrou radu *palec*.

hodnocení

3x

To nevím, ale věřila bych spíš laboratoři, než domácímu vyhodnocení.

Co jsem dostala test od lékaře, tak jsem musela sbírat vzorky tři dny a pak to teprve odnést do laboratoře. Aby se vyloučilo třeba krvácení z hemeroidů atd.

Takže si moc dobře nedokážu představit seriózní vyhodnocení okultního krvácení doma. Zanést to do laboratoře je přece jednoduché a člověk má jistotu.

Tohledo třídenní sbírání jsem dělal taky, ale naposledy už jsem dostal něco, co stačil jeden vzorek. Nárok na tento test zdarma je každé tři roky (věkovou hranici nevím, těm 50 letům bych věřil, ale mne to v mých pětasedmdesáti nevzrušuje), a vyhodnocení (dříve i teď) udělala přímo paní doktorka (nebo sestra?) v ordinaci. To možná záleží na tom, jak má ten který lékař ordinaci vybavenu, já si myslel, že to dělá každý.

doplněno 21.02.13 09:00:

PArdon, překlep, nárok je každé dva roky.

hodnocení

1x

Jen bych doplnila: test je u praktického lékař od 50 let zdarma. Doma ho vyhodnotit samozřejmě nelze, musíte ho odnést do laboratoře, praktický lékař Vám vyplní žádanku.

Já jsem si tento test dělala cca před půl rokem a bylo to snadné, a výsledek byl OK, což jsem byla ráda...

jimi*
hodnocení

Co jsou testy prodejné v lékarnach tak tam je uváděno že si ho můžeš vyhodnotit doma,podobně jako test těhotenský,je tam i postup tak ted nevím...snad se to dozvím v lékarně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]