Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň pro převod nemovitosti

Od: radek1* odpovědí: 2 změna:

jaký nejvýhodnější způsob dnes zvolit ohledně uhrazení daně z převodu nemovitosti, darovací, dědická daň (osoba III skupiny) nebo z kupní ceny...

díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Probírala jsem se denním tiskem na internetu. Mám tam také nastavený "měšec". Je tam pěkné podrobné porovnání daně z převodu nemovitostí, dědické a daně darovací. Jsou tam i výpočtové tabulky. Určitě si tam vyberete nejvýhodnější způsob pro převod majetu. Také jsem si to uložila. Určitě se to bude hodit i dalším, kteří plánují dispozice s majetkem. Hezký den!

mesec.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Radku,dnes jsem zrovna byl na finančním úřadě vyplnit patřičné formuláře.Jde o to,od koho nemovitost převádíš.Pokud je nemovitost od cizího člověka,platí on při prodejním převodu tobě daň z odhadní ceny,nebo prodejní,je li vyšší.Tato daň činí 5 %.

Pokud jsou účastníci rodina v 1 sk. je lépe převést nemovitost darem,tam se daň nevyměřuje.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]