Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPČ a úřad práce

Od: nemo129* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

jsem evidovaný na úřadu práce a naskytla se mi možnost pracovat na DPČ. Na úřadě práce jsem nahlásil, že nastupuji na PDČ a donesl na úřad dohodu. V dohodě je napsaná sjednaná odměna za hodinu a maximální počet hodin za týden. Konkrétně 70 Kč/hodina a 19 hodin týdně. Na úřadu práce spočítala 70x19x4 = 5 320 Kč/měsíc. Vím, že pokud jsem evidovaný, nesmím si vydělat vic než 4 000 Kč hrubého a to musím dokládat na ÚP. Směny mám nerozvnoměrně a s vedením jsem se domluvil, že nesmím přesáhnout ty 4 000 Kč hrubého.

Na ÚP mi ale bylo zděleno, že na základě takovéto dohody by mě museli ukončit evidenci a že musí v dohodě být věta, že si můžu vydělat max 4 000 Kč hrubého.

Otázka zní:

Musí být v DPČ přímo napsáno, že si můžu vydělat max 4 000 Kč/hrubého? Nebo tato dohoda stačí, samozřejmě bych potom dokládal svůj měsíční výdělek..

Děkuji za Vaše odpovědi :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Ne nemusí ,ale pokud si vyděláte víc než 4000Kč nechte se vyřadít z evidence na dobu brigády(pojištění si budete platit sám)jinak budete sankčně vyloučen až na 6 měsíců

nemo129*
hodnocení

Více si právě nevidělám, a z toho mále se mi právě nechce platit siciální a zdravotní. Směny mám dost nepravidělně a jak je potřeba :)

Děkuji za dobrou odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]