Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce - nezbytné věci pro podnikání

Od: tacooo* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak prokázat, že některé věci potřebuji pro podnikání, jedná se o foták a laptop. Mám si to nechat potvrdit na živnostáku, (pokus o vtip) a vylepit na tyto věci pro případ, že mi exekutor vtrhne do bytu v době, kdy tam nebudu? Tu druhou část už myslím vážně.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Mám jedinou radu - nenechat to nikdy dojít k exekuci a pak člověk má klid a nad tímhle nemusí přemýšlet.

sebod*

řešení je naprosto jednoduché. Tyto věci zahrň do majetku firmy. To znamená, že si do účetnictví dáš nákupní paragon. Abys neměl problém s FÚ, nedej tam celou cenu, ale třeba jen polovinu. A i když to jsou předměty, na které nejspíš nemusíš mít evidenční kartu, tak si ji udělej.

tacooo*
hodnocení

Jsem OSVČ.

buss
hodnocení

0x

Rada jiná, podle toho o co jde, je lepší se domluvit na úhradu dluhu s věřitelem přímo.

gregi
hodnocení

0x

Všem zákonům je nadřazena Ústava České republiky a článek 12 Listiny základních práv a svobod, která je součástí ústavy, říká:
(1) Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí.
(2) Domovní prohlídka je přípustná jen pro účely trestního řízení, a to na písemný odůvodněný příkaz soudce. Způsob provedení domovní prohlídky stanoví zákon.
(3) Jiné zásahy do nedotknutelnosti obydlí mohou být zákonem dovoleny, jen je-li to v demokratické společnosti nezbytné pro ochranu života nebo zdraví osob, pro ochranu práv a svobod druhých anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejné bezpečnosti a pořádku. Pokud je obydlí užíváno také pro podnikání nebo provozování jiné hospodářské činnosti, mohou být takové zásahy zákonem dovoleny, též je-li to nezbytné pro plnění úkolů veřejné správy.
Proto se zákon č. 120/2001 Sb. o soudních exekutorech a exekuční činnosti, jakož i další zákony směřující proti zájmům občanů České republiky, ruší.

sebod*

gregi.V tomhle s Tebou plně souhlasím. Ústava stojí nade vším. Ale kdo si až dovolí podat TO na exekutory zato, že v době nepřítomnosti majitele nechali otevřít být a věci ovozili? Za asistence policie? Kde to žijeme? Ten, kdo má pomáhat a chránit jedná v rozporu s ústavou. A co? Nic...*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]