Dobrý den.Každé dva roky jen tak z pleziru jsem žádala o přídavek na dítě,který mi byl vždy zamítnut protože jsem žila s partnerem který byl OSVČ.Nyní už je to rok co spolu společnou domácnost nesdílím avšak nevím zda pořád platí přiznání příjmů z roku 2010,tudíž dva roky zpětně.Nechci zbytečně nechávat peníze státu kdyžbych měla na ně v letošním roce již nárok.Takže se ptám jestli se něco nezměnilo a co všechno je potřeba obstarat.
Ještě to upřesním. Přídavek na dítě se přiznává na školní rok - od září do srpna.
Vyplácí se ale zpětně. V říjnu se vyplatí za září, ... až za srpen se vyplatí příští září. Je to takhle posunuto, aby si v září všichni stačili vyřídit potvrzení od školy (zápis na VŠ bývá až v poslední dekádě).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.