Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předcházet únavě?

Od: spanicka odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer.Co mám dělat proto,abych byla méně unavná?.Hrozně ráda spím,ale jelikož studuji,tak nemůžu spát třeba tak dlouho,jak jsem zvyklá o víkendech.O víkendech kllidně spím i 12 hodin a to nemám po žádným extra náročným dni(noci).Prostě je to droga :).A přes týden,ráno vstanu,ve škole funguji v pohodě cca do 12,pak na mně příjde poobědní únavá,ale vydržím to( protože musím),ale když příjdu domů ,padám unavou a to nemluvě o tom,když mám spousu učení a musím si něco nabít do hlavy.Co s tím? existuje nějaká babská rada,jak být odpoledne a večer více aktivnější?.

P.S.V noci spím přes týden těch 6-8 hodin(je mi 18).Papám celkem pravidelně,ale někdy nestíhám snídat :).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dle mého soudu máte přetížená játra,proto ta únava.Kupte si bylinné čistící čaje,např.kopřivový nebo s červenou řepou,pak také potřebujete velikou dávku vitamínu C ,B,Zinek a Hořčík.Na ta játra Ostropestřec mariánský!

hodnocení

0x

musis si zvyknout a porad neco delat , je jasne ze kdyz sednes k uceni co te nebavi a jeste ctes , nebo cucis na bednu tak te to bere , to snad kazdeho. Je potreba si zvykat , do budoucna se bude hodit , ber ze casem budes mit dite , celou domacnost a praci *smich*

iz*
hodnocení

0x

Naučte se snídat a ráno i v průběhu celého dne zvyšte přísun vitamínů - ovoce (toho trochu méně) a syrové zeleniny.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Dodržuj nějaký rytmus dne a tělo si na něj zvykne. A když máš čas, tak se vyspi. Mně už dneska spánek připadá jako ztráta času. Když jsem byl mladý, také jsem několikrát spal. A bylo to krásné.

stirecek*
hodnocení

0x
Poobedni únava - snídaně je základ, tělo potřebuje nastartovat, takže nějaké sacharidy. Oběd taky zaměřte na sacharidy. Tim ze si dáte bílkoviny, máte poobedni únavu. Nakonec ji zname všichni. Trávení bílkovin je vysoce energeticky náročné, vetsina energie je vyuzita k trávicím procesům... je to trochu složitější ale na pochopení stačí. Taktéž je důležité hodne pít. Bílkoviny si dejte večer, při spaní únava nevadí. A taky vitaminy, ovoce, zeleninu.

ivik*
hodnocení

0x

Moje dcera s tím v době, kdy byla ve škole , měla problém.Pak začala pravidelně víc pít vodu.Zkuste si koupit hořčík jen na přechodnou dobu, jako doplněk a uvidíte, jestli se to zlepší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]