Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uleva na dani

Od: janmez* odpovědí: 9 změna:

Dobry den, chtel bych se zeptat.

Mam invalidni duchod prvniho stupne, jsem zamestnan a muj plat je 10000 cisteho, chtel jsem se zeptat zda mam narok na ulevy na dani. Predem dekuji za odpoved

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x
Ano 210kc plus klasika 2070 Kč měsíčně.
doplněno 18.02.13 20:29: Zaměstnavateli předáte kopii přiznání důchodu.
janmez*
hodnocení

A jake podklady k tomu potrebuji?

janmez*
hodnocení

2070 + 210 je za co?

andrea1*
hodnocení

0x

Máte slevu na dani 210 Kč měsíčně. Nahlásíte zaměstnavateli (mzdové účtárně, personálnímu odd.), že máte inv. důchod I. stupně a předložíte k nahlédnutí rozhodnutí o inv.důchodu.

2070 Kč je sleva na poplatníka a tuto slevu má každý zaměstnanec.

janmez*
hodnocení

Chtel jsem se jeste zeptat, mam syna a ten ma prukaz ZTP/P jde take danit?

andrea1*

Zde máte nárok na tzv. daňové zvýhodnění (bonus), které na 1 dítě se ZTP: (ZTP/P) činí 2 234,00 Kč.

janmez*
hodnocení

Pritelkyne na syna bere prispevek na peci a z duvodu nizkeho prijmu mame naviseni o 2000 kazdy ctvrt rok dodavame muj prijem.

Tim ze bych si dal dane na duchod + jeste syna by jsme se nejspise na to naviseni nedostaly. Jen podotykam ze klasickou dan na syna mi vraceji kazdy mesic, jen to ZTP/P jsem neudaval.

ron*
hodnocení

0x

Na slevu na dani (invalidní důcod 1. stupně) předložíte mzdové účtárně potvrzení od Správy sociálního zabezpečení o výplatě invalidního důchodu. Toto potvrzení předkládáte každý rok. Rozhodnutí o přiznání důchodu předložíte poersonálnímu oddělení (zaměstnavatel může uplatnit při výpočtu povinného podílu OZP).

Na mzdové účtárně předložte průkaz ZTP-P svého syna, sleva na dítě se Vám zdvojnásobí.

Doporučuji uplatnit i zpětně při ročním zúčtování( slevu na invaliditu i slevu na syna ZTP-P).

janmez*
hodnocení

Me by zajimalo, zda by pritelkyne prisla o naviseni prispevku na peci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]