Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtel bych se zeptat.
Mam invalidni duchod prvniho stupne, jsem zamestnan a muj plat je 10000 cisteho, chtel jsem se zeptat zda mam narok na ulevy na dani. Predem dekuji za odpoved
Máte slevu na dani 210 Kč měsíčně. Nahlásíte zaměstnavateli (mzdové účtárně, personálnímu odd.), že máte inv. důchod I. stupně a předložíte k nahlédnutí rozhodnutí o inv.důchodu.
2070 Kč je sleva na poplatníka a tuto slevu má každý zaměstnanec.
Zde máte nárok na tzv. daňové zvýhodnění (bonus), které na 1 dítě se ZTP: (ZTP/P) činí 2 234,00 Kč.
Pritelkyne na syna bere prispevek na peci a z duvodu nizkeho prijmu mame naviseni o 2000 kazdy ctvrt rok dodavame muj prijem.
Tim ze bych si dal dane na duchod + jeste syna by jsme se nejspise na to naviseni nedostaly. Jen podotykam ze klasickou dan na syna mi vraceji kazdy mesic, jen to ZTP/P jsem neudaval.
Na slevu na dani (invalidní důcod 1. stupně) předložíte mzdové účtárně potvrzení od Správy sociálního zabezpečení o výplatě invalidního důchodu. Toto potvrzení předkládáte každý rok. Rozhodnutí o přiznání důchodu předložíte poersonálnímu oddělení (zaměstnavatel může uplatnit při výpočtu povinného podílu OZP).
Na mzdové účtárně předložte průkaz ZTP-P svého syna, sleva na dítě se Vám zdvojnásobí.
Doporučuji uplatnit i zpětně při ročním zúčtování( slevu na invaliditu i slevu na syna ZTP-P).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.