Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit účelově podaným trest.oznámením

Od: jfialova odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jak se lze nejlépe bránit účelově podaným trestním oznámením. Nemáte s tím zkušenost?

Bylo na mě 3x (stejnou osobou) podáno trestní oznámení za 3 různé údajné trestné činy, našla si falešného svědka. Po výslechu na policii byla všechna tři podání shrnuta do jednoho spisu a postoupena jako přestupek přestupkové komisi. Tato neshledala mé jednání ani v jednom z těch případů protiprávní.

Po podání prvního trestního oznámení jsem žalobkyni navrhla, abychom si celou záležitost vyjasnili mimosoudně, když má tedy problém. Ona nicméně trvala na tom, že se případu musí věnovat policie neboť se jedná o trestný čin - což se ukázalo být nepravdivé.

Celý případ se tahl 2 roky, mě stál pomerně velké výdaje na právních službách, nehledě o psychické zátěži. Dotyčná o mě navíc mezi svými známými rozhlásila, že jsem kriminálník.

Ráda bych, aby mi uhradila alespoň náklady na řízení, když o něj tolik stála.

Jakým způsobem je k věci nejlepší přistoupit?

Děkuji.

J. Fialová

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

2v*
hodnocení

1x

Dopručuji věc konzultovat s právníkem, máte-li nějaké důkazy o tom, že žalobkyně podala tr. oznámení na základě lživého oznámení, můžete podat tr. oznámení také a toto použít na obhajobu vašeho tvrzení a domáhat se náhrady škody.

martinaa*

Jednala bych stejně - podala bych trestní oznámení na ni plus trestní oznámení pro křivé svědectví na "svědka". Ovšem chtělo by to dobrého právníka, pokud jste z okolí Brna (JM), mohu doporučit.

jfialova
hodnocení

Já jsem se obrátila na právníka - a ten mi řekl, že je potřeba případ řádně prostudovat a bude to stát mezi 6 a 10 tisíci. Jsem z Ústí nad Orlicí.

Fialová

2v*

Jste-li 100% přesvědčena, že jste v právu, vynaložené prostředky můžete nárokovat,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]