Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vážení poradci
mám takový dotaz. Jeden známý si chce založit s.r.o. a jelikož nemá trvalý pobyt v Praze, tak mě požádal jestli bych mu umožnil použít adresu mého bytu jako sídlo jeho firmy. Chtěl bych se vás tedy zeptat jestli je to rozumný nápad a jaké problémy mohou nastat bude-li jeho s.r.o. v nesnázích, jaké povinnosti mě čekají, jak popřípadě zrušit sídlo s.r.o. na svojí adrese,...
Díky všem za přečtení a odpovědi
exekuce v pripade dluhu vas nemine, nastvani zakaznici na Vas budou zvonit..
nechapu proc si nemuze pouzit svou adresu i kdyz neni z Prahy?
doplněno 18.02.13 15:59:na tohle bych nepristoupil i kdyby me o to zadal bracha
Díky za rychlou odpověd
Tvrdil, že kontroly z f.ú. jsou v Praze méně časté, než jinde, atd... Navíc má trvalý pobyt na Slovensku, takže jestli by měl zájem o sro u nás, tak by asi chtěl i trvaly pobyt u mě? O ničem takovém se však nezmínil. No a to jestli mu to umožním jsem mu ještě neslíbil a protože ho až tak neznám a moc se mi to nezdálo, tak zkouším zjistit více. Hlavně také to jak složité by bylo případné zrušení sídla firmy na mojí adrese.
Rozhodně bych na to, být na Vašem míste, nepřistoupil. Možné problémy za to nestojí, zvláště když, jak píšete, to je jen známý.
Pro tyto účely, existuje několik firem poskytujících virtuální sídla. Je to celkem levné a pro malé podnikatele ideální. Namátkou: www.sidla-kancela/..., nebo třeba www.profi-kancela/....
Právě, že se mi to také nezdálo jako nejlepší nápad, jen mě zajímal názor vás ostatních i těch co s tím mají nějaké zkušenosti. On mi také nabízel, že bychom mohli být společníci v tom sro, že má kontakty,... Že se vyzná v oboru vím, ale pokud bych do toho šel tak jedině sídlo firmy někde ve virtuální kanceláři...jak radí dericcaster. Možná, že jsem se zeptal divně, ale hlavně mi šlo o to zjistit rizika, která mohou nastat.
Díky všem za odpovědi i těm kteří ještě odpoví
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.