Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sídlo s.r.o. na mojí adrese?

Od: neprihlaseny odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, vážení poradci

mám takový dotaz. Jeden známý si chce založit s.r.o. a jelikož nemá trvalý pobyt v Praze, tak mě požádal jestli bych mu umožnil použít adresu mého bytu jako sídlo jeho firmy. Chtěl bych se vás tedy zeptat jestli je to rozumný nápad a jaké problémy mohou nastat bude-li jeho s.r.o. v nesnázích, jaké povinnosti mě čekají, jak popřípadě zrušit sídlo s.r.o. na svojí adrese,...

Díky všem za přečtení a odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

syfrig*
hodnocení

2x

to nedelejte cekaji vas pak jen problemy sidlo s.r.o muze mit na sve adrese a podikat i jinde,at si to udela na sve adrese!

kratast*
hodnocení

1x

exekuce v pripade dluhu vas nemine, nastvani zakaznici na Vas budou zvonit..

nechapu proc si nemuze pouzit svou adresu i kdyz neni z Prahy?

doplněno 18.02.13 15:59:

na tohle bych nepristoupil i kdyby me o to zadal bracha

neprihlaseny
hodnocení

Díky za rychlou odpověd

Tvrdil, že kontroly z f.ú. jsou v Praze méně časté, než jinde, atd... Navíc má trvalý pobyt na Slovensku, takže jestli by měl zájem o sro u nás, tak by asi chtěl i trvaly pobyt u mě? O ničem takovém se však nezmínil. No a to jestli mu to umožním jsem mu ještě neslíbil a protože ho až tak neznám a moc se mi to nezdálo, tak zkouším zjistit více. Hlavně také to jak složité by bylo případné zrušení sídla firmy na mojí adrese.

Ne, ne a ne. To nevěstí nic dobrého. A až vám začne exekutor zabavovat majetek, budete tlouct hlavy do zdi, jakou jste to udělal blbost... *zed* opravdu to nedělejte, i kdyby vás sebevíc prosil. *stop*

"a protože ho až tak neznám" no, tak to už vůbec ne! *jasne*

petr123*
hodnocení

0x

Není to rozumné.

Pokud má bydliště jinde tak ať si udělá sídlo tam.

daniell*
hodnocení

0x

Jako hlavní sýdlo určitě ne v takovém případě by se totiž jednalo o majetek podnikatele a o jeho statky a v případě krachu a dluhů by se exekutoři obrátily na tyto nemovité statky kterými je třeba i hlavní sídlo firmy.

dericcaster*
hodnocení

0x

Rozhodně bych na to, být na Vašem míste, nepřistoupil. Možné problémy za to nestojí, zvláště když, jak píšete, to je jen známý.

Pro tyto účely, existuje několik firem poskytujících virtuální sídla. Je to celkem levné a pro malé podnikatele ideální. Namátkou: www.sidla-kancela/..., nebo třeba www.profi-kancela/....

neprihlaseny
hodnocení

Právě, že se mi to také nezdálo jako nejlepší nápad, jen mě zajímal názor vás ostatních i těch co s tím mají nějaké zkušenosti. On mi také nabízel, že bychom mohli být společníci v tom sro, že má kontakty,... Že se vyzná v oboru vím, ale pokud bych do toho šel tak jedině sídlo firmy někde ve virtuální kanceláři...jak radí dericcaster. Možná, že jsem se zeptal divně, ale hlavně mi šlo o to zjistit rizika, která mohou nastat.

Díky všem za odpovědi i těm kteří ještě odpoví

hodnocení

0x

Snad na to nepristoupite , tahat se pak s exekutorama a lidma co vam budou chtit dat do budky atd... no nestoji to za to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]