Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazloutle zuby - existuje reseni?

Od: zoubek odpovědí: 8 změna:

Zdravim,

mam dost zasadni problem, ktery me trapi uz nekolik let. Druhe zuby mi narostly od prirody nazloutle a krive. Nosil jsem rovnatka, ale to moc nepomohlo. Belici pasty taky ne, ani zadny jindy pripravek na beleni zubu. Nekde jsem se docetl, ze nekteri lide si sve vlasni zuby nechavaji vytrhnout a ''nastrelit'' umele, repektive zarive bile. :) Je to pravda nebo to je jen zvast? Nechci o tom s nikym znamym mluvit, stydel bych se. Vim jen o starsich lidech, kterym zuby uz sami vypadaj a maji protezu.

Dodatek: Druhe zuby zas tak moc dlouho nemam, je mi teprve 20 let.

Prosím, usetrete me poznamek, at se tehle myslenky zbavím, ze si mam nechat svoje zuby i kdyz jsou takove a makove. Ja jsem z toho vazne zoufaly a vetsi castki jsem rozhodnut, ze bych tento zakrok byl schopny podsoupit.

Take samozrejme zalezi na financni castke, kterou zakrok obnasi. :(

Diky moc za odpovedi. T.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Konzultuj se stomatologem bělení, jinak jeden implantát obnáší cenu kolem 20.000m. Kč tak si to vynásob. Jinak není nad vlastní zuby ať jsou jakýkoliv.

mowla*
hodnocení

0x

Začni jednat s bankami... :-D

ecspraha.cz/...

askmenow*
hodnocení

0x

Jak již psali rádcové nade mnou, je to nesmírně drahá sranda.

Osobně ti doporučuji zajít za dobrým zubařem a s ním vše probrat. Pokud jsou zuby skutečně hodně žluté, mohl by t pomoci vybrat vhodné bělení. Často to ale mají jen lidé v hlavě. Přírodní zuby nikdy nejsou zářivě bílé. Křivost zubů se dá i v dospělosti řešit rovnátky, a už to dnes není žádná ostuda.

luke237
hodnocení

0x
Temi rovnatky myslis, ze jsi mel "zadratovanou" pusu nebo ze jsi jen mel takovou tu plastickou formu na noc? Mas zuby jen krive nebo se ti "nevejdou" do pusy (=moc zubu na velikost dasne = nutnost vytrhnout zrejme posledni zub v rade = osmicku, pro vytvoreni mista?)
Vedle belicich past jsou i jine "babske" metody (jedla soda, kokosovy olej), pak i ruzne belici postupy u doktoru. Na ceskem webu je spousta informaci.
Krome "nastrelovani" "porcelanovych" zubu jeste existuje moznost "nalepeni" hezkych bilych napodobenin zubu na predek tvych skutecnych zubu. Nevim, jak se tomu rika cesky, ale anglicky se tomu rika "veneer" nebo "cap".
knopka*

Tuším že se tomu říká fazety.Jenže na 1 zub to bude tak za 7tis.To už je levnější porcelánová korunka.

luke237
Jaky je rozdil mezi "fazetou" a "korunkou"?
knopka*

Korunka se nasazuje na obroušený původní zub a fazeta je tenký plátek který se lepí na předek zubu.

luke237
Aha, diky za vysvetleni *palec*
Takze uz vime, ze "veneer"=fazeta a "cap"=korunka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]