Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplatil jsem, ale zboží nedorazilo

Od: sisssane odpovědí: 13 změna:

Potřebuji poradit, objednal jsem si před 5 měsíci zboží z číny, do ted mi ale nedorazilo, prodejce uvádí doručení do 60 dní. Zboží jsme zakoupil zde: aliexpress.com/... Celková cena zboží byla 1968 dolarů. Prodejce mi nereaguje na e-maily, nemám na něj adresu ani žádné jné údaje. Servr nic neřeší. Můžu jít na policii?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Je to jediná možnost obrátit se na Policii ČR s trestním oznámením, jedná se o trestnný čin podvodu.

sisssane
hodnocení

Myslíte, že něco policie vyřeší již jednou se mi to stalu s fleškami, objednal jsem si zde flešky 256 GB v celkvé hodnotě 540 dolarů: dhgate.com/... za 10 dolar kus, opravdu výhodné, bohužel se na flešky vlezlo jen 2 GB souborů. Policie to sice řešila, ale peníze jsem již spět neviděl.

Nyní jsem si objednal tyto telefony: aliexpress.com/... ale odjiného prodejce, ten od něhož jsem je koupil, má již zrušený účet.

majsterjoe*

Proc neobjednavas z eshopu ktere maji dobre reference? viz. napriklad dealextreme.com, ktery shodou okolnosti tady blika jako reklama. Zadne problemy, vse jde dohledat, zbozi posilaji sice taky opozdene, ale poslou.

Co se tyce tech flash disku tak je to stara znama vec. Zcela bezna situace, je treba cist i cecenze kupujicich. Policie asi nevyresi nic. Ale urcite bych tam zasel. Samotneho by me zajimalo jak se k tomu postavi.

petr123*

No aby to mělo smysl tak by se musel obrátit na čínskou policii.

Ale jinak souhlasím s tím že poslat tolik peněz na server fungující jako tržiště (něco jako Aukro nebo eBay) je prostě riziko, které by mě ani nenapadlo podstoupit. Mimochodem čistě teoreticky se ta zásilka také mohla zaseknout i na české celní poště.

sisssane
hodnocení

Kdyby se zasekla na celnici, tak bych dostal doporučený dopis o tom, že mám doplatit clo a dph, takhle se mně to jednou již stalo. Jinak u 95% zásilek neplatíte ani clo ani dph.

Určitě zajdu na policii a uvidím.

ukulele*
hodnocení

0x

Můžete? Určitě ano, jinak u zakázek z Číny je to normální.

hodnocení

0x

vy jste si neco nechal poslat z ciny za 1968 dolaru?! Ou tak to bych mel strach kupovat za tu cenu i z eshopu z ceska ... no neprijemne

sisssane
hodnocení

Bohužel, číňané chtějí platby vždy do předu, již jsem víckrát kupoval s číny věci a až na 2 obchody vše úspěšné.

stirecek*
hodnocení

0x
Aliexpress je něco jako u nás aukro. Pochybuju ze policie u nas s tim neco udělá, mel by ses obrátit přímo na aliexpress a řešit to tam. Mne taky jednou nedošel balíček ani po dvou měsících, napsal jsem tam a ochotně poslali zboží znovu. Došlo v pohodě za 14 DNÍ a dva dny na to, došel i ten první :) takže jsem ušetřil.
xxlukyxx

Dobrý den, mohu se zeptat na nějaké věci ohledně aliexpress? Děkuji za odpověď.

rv*
hodnocení

0x

Aliexpress má právě tu výhodu, že peníze za zboží uvolní prodejci až poté, co potvrdíte dodání. Jste-li v jakékoliv fázi obchodu nespokojen, navrhnete řešení (ve vašem případě asi vrácení celé částky) a prodejce má lhůtu na reagování, jinak se automaticky realizuje vámi navržené řešení. Pokud prodejce reaguje, ale vy nesouhlasíte, máte vy lhůtu na reakci a v případě nedohody jde případ automaticky k řešení přímo Aliexpress. Ti žádnou lhůtu k vyřízení nemají, ale aspoň v mém případě vše vždy skončilo k mé spokojenosti.

petr123*
hodnocení

0x

Nemůže to být třeba jen zaseknuté na české proclívací poště? Na takovou částku budeš 100% doplácet DPH a možná vlastně i clo. Na českou polici podle mě nemá cenu chodit, těžko budou stíhat nějakého anonymního čínského obchodníka.

.

Jinak nic proti nakupování v Číně, ale jak psal už někdo jiný - nakupovat za takovouto částku jakékoliv zboží z Číny nepokládám za dobrý nápad. Jednak máš velké riziko že narazíš na podvodníka, druhak je ohromné riziko poškození při přepravě. A samozřejmě i problémy s případnu reklamací.

buss
hodnocení

0x

Klidně na policii běžte, jen nevím, jak bude ty čínany vyslýchat... , Takže na čínskou policii, postěžujte si na čínské ambasádě..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]