Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Realitní makléř - práce?

Od: misha* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jako student vyšší odborné školy hledám nové zaměstnání na částečný úvazek. Zaujali mě především inzeráty realitních kanceláři a práce realitního makléře. Obávám se ale práce na živnostenský list a jelikož jsem doteď pracovala jako operátor call centra obávám se i toho, že bych musela schánět klienty a nemovitosti a neustále "otravovat" lidi. Máte někdo nějaké zkušenosti s touto prací? Jak to chodí v těchto realitních kanceláří?

Děkuji za odpověďi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Kamarád realitního makléře pro jednu kancelář dělá, popíši co říká. Hodiny u internetu a tzv. párování nemovitostí (ten koupí, vymění, prodá), pátrá na všech stránkách realitek a když to výjde domlouvá se s makléřem co tu nemovitost nabízí, o provize se rozdělí. Mezi lidmi co zná se neustále ptá zda chtějí prodat, vyměnit, koupit, zda neví o někom kdo by chtěl služby. Pokud klienta má tak jede nafotit nemovitost, nebo zase s klientem na prohlídku nemovitosti (např. 10x se najde kdo to chce vidět a tak jezdí a jezdí), někdy se na prohlídku vezme klient a nějaký známý co jako by tu nemovitost také chtěl aby se klient nahlodal a rychle se rozhhodl. Pracuje na ŽL, platí si zdravotní a sociální pojištění (poslední informace je, že měsíčně platí cca 3000kč), třeba 3 měsíce nevydělá ani korunu a pak jeden měsíc např. 30 000. V kanceláři je jeden den v týdnu jinak pracuje doma.

Jen doplním: Makléři zpravidla nejsou zaměstnanci, pracují pro realitní kancelář na svůj živnostenský list. Klient buď sám přichází do RK, od makléře se však očekává aktivita. Jak píše Liduš, vyhledává na realitních stránkách ty, kteří prodávají či hledají, kontaktuje je a nabízí jim, že bude jejich požadavky nabízet na realitních stránkách RK (na internetu nebo ve svých časopisech). Vhodné objekty nabízí, organizuje prohlídky, které se většinou provádějí ve večerních hodinách, často v sobotu i v neděli. Používá vlastní telefon a auto. Musí vědět, jak probíhá převod družstevních bytů a prodej bytů ve vlastnictví. Pomáhá s vyplňováním formulářů, je-li třeba, tak zajistí odhadce, sepíše návrh na vklad do katastru nemovitostí. Musí vědět, co je to anuita, jak je možné ji splatit, v případě, že je nemovitost zatížena hypotékou, poradit, jak ji převést, jak získat hypoteční úvěr atd. Větší realitky k těmto záležitostem mají svého právníka. Provize se pohybuje okolo 5% z prodejní ceny. Část provize (30%?), si ponechává realitka, zbytek je výdělek makléře. Mluvil jsem s mnoha makléři, všichni potvrdili, že uživit se tím dá, ale stojí to hodně času a sil.

cestina
hodnocení

0x

hezký den,

v první řadě byste se měla zaměřit na svou češtinu.

Pokud jste pracovala v call centru, tak tam je podle mě práce stejná, jako u realitního makléře - jak píšete, musíte otravovat lidi a nabízet své služby; tady pro změnu sháníte nemovitosti, kupce a snažíte se danou nemovitost prodat co nejdráž.

haninka*
hodnocení

0x

Já už bych do toho znovu nešla ani náhodou. Zabývám se realitami cca 12 let. Dělala jsem si na sebe, jen když se na mě obrátil někdo známý. Pak jsem šla jednou do větší nejmenované kanceláře a vydržela ani ne půl roku. A to ještě nebyla krize takže když jsem byla v kanclu tak jsem měla služební mobil. Víte kolik musíte obvolat lidí aby zrovna Vám svěřili svou nemovitost na prodej? Byla jsem u nás nejlepší a vychází to tak 100 telefonátů a 1 podepsaná smlouva. Jenže smlouva nerovná se automaticky prodej. Víte kolik musíte absolvovat prohlídek? Třeba jste v Praze na Zličíně a jedete na prohlídku na Černý Most. V letáku nemovitosti je napsáno že byt má 40 m2 a klient na prohlídce sdělí, že byt mu připadá malý. Na odstřel. Takovýchto prohlídek absolvujete mraky a třeba ani neprodáte. K tomu benzín, tel. už Vám dnes nikdo nezaplatí (to až potom když něco předvedete), mraky a mraky času a pak zjistíte že máte asi 5 Kč na hodinu a to v lepším případě. Já jsem za ten necelý půlrok byla v mínusu se všemi náklady cca 50 000,-. Nepočítám čas.

martinkakr
hodnocení

0x

Je nejdříve nutné zmínit, že práce realitního makléře není pro každého, někomu tato práce sedne, někomu nikoliv. Pokud chcete pracovat pevnou pracovní dobu, tak to není nic pro Vás, práce realitního makléře je časově náročná, pracujete prakticky od rána do večera. Také záleží na realitní kanceláři, ve kteté pracujete, někdo je slušnější a někdo méně, nejde to nijak paušalizovat, my jsme byli spokojeni s paní:

myslím, že dnes je to hodně o tom, že musíte využívat co nejvíce prodejních kanálů, tedy v dnešní době hlavně internet, ale i offline nabídky (letáky a podobně).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]