Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studentka a nárok na porodné

Od: ani* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaká mám práva a nároky co se týče porodného a přídavku na dítě. Jsem studentka (nyní dodělávám státnice), na konec dubna čekám své první dítě. Nemám tedy odpracované dny(Nárok na mateřskou tedy nemám, budu nucena rovnou nastoupit na rodičovskou). S přítelem nejsem sezdaná,ani nežijeme ve společné domácnosti. Bydlím v domě s rodiči a babičkou. Mám nárok na porodné? (Přítelův příjem je cca 17 000 měsíčně,ale jeho příjem se mě nijak nedotýká.)Jaké příjmy jsem tedy nucena předkládat? Je nějaká možnost, jak krátit čas rodičovské dovolené? Abych nemusela na celé 4 roky,ale třeba jen na 3? Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

0x

Pokud otec bude zapsán v RL dítěte tak vás pro vyplacení porodného budou posuzovat společně-příjmy vás a otce.Dá se požádat o vyloučení otce z okruhu spol.posuzovaných osob pokud fakticky s vámi nežije.Porodné tuším je 2,4 násobek životního minima posuzovaných osob,pro ostatní dávky bude posuzován příjem rodičů a babičky.A co se týče mateřské tak nemusíte být přeci doma 4 roky,můžete ukončit kdy budete chtít anebo při rodičovské dovolené pracovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]