Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sousedovi psi štěkají celou noc, takže po probdělé noci hurá do práce..se sousedem se nedá bavit a protože bydlíme na vesnici, vlastně nevím jestli se to dá považovat za rušení nočního klidu? děkuji za odpověď
Rušení nočního klidu to je. I na vesnici. Ale jak píše Honza, řeší se to přes obecní úřad a výsledek je opravdu nejistý. Na druhou stranu - proč si nechat sr_t na hlavu, od toho ten noční klid je. Pokud je to opravdu denně a se sousedem se nelze domluvit, dává se stížnost na OÚ. Když vydržíš, dorazí sem někdo, kdo bude znát přesný postup.
Pokud je to opravdu denně a neustále
-přesně tak to není normální, ale opět Vám obec sdělí zda jste se nejprve pokusil domluvit.
hledal jsem to same a nasel ... za ruseni nocniho klidu se to da vovazovat pokud splnite nasledujici podminky. hlasitost prevysuje 130dB zvuk trva dele nez 15 min (pes nikdy nesteka dele nez 15 minut, vzdy je tam prestavka)
a ted to hlavni musite si zaplatit odborny posudek, musi vam zmerit hladinu zvuku a musi to delat osoba opravnena.
vysledek je takovy, ze pes je vec a nemuzete chtit aby se soused zbavil veci, asi jako kdyby on po vas chtel at prodate jedno auto ... obecni urad do toho muze zasahnout po splneni vyse uvedenych podminek a to tak, ze mu muze naridit aby psovi prestehoval zazemi(boudu) napriklad na druhou stranu zahrady. nijak si tim nepomuzete protoze pes stejne bude stekat a nikdo mu nemuze prikazat aby mel psy zavrene v kotci.
jedine co muzete je ze na nej muzete poslat hygienu a ochrance ... no a nebo pokud psy mnozi a prodava muzete na nej poslat financak protoze vydelky musi ze zakona priznat k daneni nehlede na to ze dle zakona muze fena mit stenata 3 vrhy za 2 roky mam tuseni pokud kryje porad muze mit problem...
Zdravím,
on je má celou noc venku? To musí rušit i jeho.
Já bych s ním i tak po dobrém promluvila, protože na obci Vám stejně nejdřív řeknou zda jste se nejprve pokusil o domluvení.
Za pokus nic nedáte, teda pokud´ to není takový soused co Vám mezi dveřma místo pozdravu hned jednu napálí...to bych nešla ani já))
doplněno 08.04.13 13:22:on je má celou noc venku--
oprava-- ---sory, chtěla jsem se zeptat ---
on je má celou noc štekající venku bez toho aby JE OKŘIKL, že štěkají pořád dokola?
ano štěkají celou noc bez okřiknutí...mě by nenapadlo to nějak řešit ale dneska dopoledne jsem stála u okna, na souseda párkrát štěkl náš pes protože stál u plotu a najednou koukám že soused visí přes náš plot a našemu psovi mává před nosem kladivem a naznačuje že ho praští... samozřejmě jsem vyběhla ven a bylo mi řečeno že si ho mám lépe hlídat protože je neúnosné aby na něho štěkal ( připomínám že to bylo v 11 dopol...) - soused je prostě ma**r, od začátku s ním máme problémy a už mě to přestává bavit
Oficiálně se štěkajícím psem neuděláte nic. Bohužel, štěkání psa podle zákona není rušení nočního klidu. Ale to neznamená, že si musíte nechat kálet na hlavu od nějakého dobytka se kterým není rozumná řeč. Pokud se nevyspíte, může to mít zásadní vliv na Vaši pracovní výkonnost. Nevyspalý člověk je nesoustředěný, dělá chyby a potom taky může první letět když se snižují stavy.
Někde jsem četl, že jedinou věcí potřebnou k vítězství zločinců je, aby slušní lidé nedělali nic. Koupit si špunty do uší? A až začne soused topit PET lahvema tak spát v plynové masce? Ustupování nic neřeší, jen všechny problémy zhoršuje.
Možností jak to řešit je více. Třeba koupit antištěk. Ten ještě dovézt nějakému elektrotechnikovi který zvýší jeho výkon pokud v základu nebude dost účinný. Když potom pes štěkne, dostane se mu odpovědi v podobě velmi nepříjemného zvuku a měl by přestat štěkat. Problémem je vysoká cena antištěku. Nebo oplácet stejné stejným a snažit se souseda co nejvíc obtěžovat. Nahrát si štěkot a potom ho řádně zesílený pouštět sousedovi pořád dokola ve smyčce ve dne v noci třeba když nebudete doma, to by mohlo pomoct. Existují i desítky jiných naschválů (třeba sirka do zvonku, lepidlo do zámku, voňavý dáreček kamkoliv), ale to je už na hraně zákona tak to nelze doporučit. Mnoho lidí řeší takový problém otrávením psa s čímž nesouhlasím a nedporučuji to, protože to je týrání zvířat. A pokud jste jediní, koho pes obtěžuje, možná by Vám to "přišili". Jiné to bylo u nás ve městě - panelák plný rodin s malými dětmi, u něj domek se zahrádkou a neustále v noci štěkající pes. Majitelka psa se všem smála do očí, když ji lidé slušně žádali o nápravu, věděla, že oficiálně s tím nikdo nehne. Když pes začal, probudil všechny mimina a samozřejmě jejich rodiče. Následně i další sousedy. Policie, stížnosti, měsíce pořád dokola, nic nepomohlo. Zoufalí lidé na hranici psychického zhroucení dělají zoufalé činy. Psa někdo otrávil. Uzavřelo se to, nikoho neobvinili, motiv měly desítky lidí. Problém byl vyřešen. Dalšího psa už si majitelka nekoupila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.