Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva o podnájmu bytu

Od: andrea1* odpovědí: 7 změna:

Manžel má uzavřenu smlouvu o podnájmu bytu. Nyní jsem se po novu stala vedle manžela členkou bytového družstva, které byt vlastní i já. Musím být ve smlouvě o podnájmu bytu uvedena také nebo stačí, že je uzavřena mezi podnájemníiem a manželem? Je smlouva nadále platná? Členské právo v družstvu na manžela přešlo dědictvím.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Jako manželé můžete být oba členy družstva.Uživatelem,nebo pronájemcem bytu stačí,když bude jen jeden z vás.Protože manžel byt zdědil,při převodu členských práv je on nájemcem.

JABRAKA

hodnocení

0x

Zeptej se na družstvu. Manžel je nájemce a má podnájemníka?

andrea1*
hodnocení

Ano, manžel má uzavřenu smlouvu o podnájmu. Já jsem se stala nyní členkou družstva spolu s ním z důvodů daňového přiznání, abych ho mohla psát na sebe. O.K. Zítra si tam zavolám.

Není to náhodou smlouva o nájmu? Nájem a podnájem jsou totiž rozdílné věci, ale asi vím, jak to myslíš. Na družstvu by ti to měli říct.

andrea1*
hodnocení

Manžel jako nájemce má uzavřenu smlouvu s bytovým družstvem k bytu, k němuž zdědil členská práva. Nyní mám nově tuto smlouvu ke stejnému bytu uzavřenu i já. V bytě je podnájemník, se kterým má uzavřenu podnájemní smlouvu doposud pouze manžel. Jde o to, jestli v této smlouvě o podnájmu musím být uvedena jako nájemce i já, aby byla smlouva nadále platná.

Takže tam nebydlíte a pronajímáte ho. Jen jsem myslel, že si pleteš nájem a podnájem, promiň. Další viz JABRAKA.

andrea1*
hodnocení

@ernie není co. Zdravím oba.

doplněno 18.02.13 14:49:

Jenom pro zajímavost. Dnes jsem volala do SBD a bylo mi řečeno, že na smlouvě o podnájmu musíme být uvedeni oba dva jako nájemci. Manželovo smlouva je prý již neplatná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]