Jak založit trvalé bydliště v cizině?

Od: Datum: 17.02.13 12:47 odpovědí: 6 změna: 17.02.13 19:16

Jaké platí právo pro založení trvalého bydliště v cizině? Neznáte nějakou literaturu,kde se dozvim pravomoce v různých státech světa? Přece jenom každý stát má jiné práva,jiné podmínky. Mohu si tedy založit trvalé bydliště v cizině,jako občan ČR?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.02.13 12:58
avatar

To je slozita otazka ja mam bratra ve svycarsku trvale 40 let sestru v nemecku 20 let 1.sestrenice v USA a 1.v kanade ,kazdy zjiskal pobyt jinak-zalezi kam chces vyrazit,ale brozura asi nebude..konzulat te zeme te daji informace a pak musis sam je to ruzne...ale urcite to lze nekdy i dost ruzne...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.02.13 13:00
avatar

Nejprve musíš mít minimálně dlouhodobé povolení k pobytu nebo občanství.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.02.13 13:09

pokud myslíte, že byste pro český stát měl trvalý pobyt v cizině, tak to nelze.. jde o evidenční adresu na území čr (bez ohledu na to, zda tam skutečně bydlíte či nikoli)

pokud se ptáte, jak docílit v jiném státě než čr jakousi úřední adresu "trvalého bydliště", pokud tam budete žít, tak to bude asi v každém státě trochu jiné, a rovněž doporučuji, se obrátit na příslušný zastupitelský úřad takového státu v čr, nebo český zastupitelský úřad v cizině..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.02.13 13:40
avatar

trvalé bydliště je jen administrativním údajem-ale podstatné(asi v tom smyslu na který se ptáte) je občanství...Pokud chcete i jiné(popř.jen jiné) občanství-ideální je oslovit konzuláty afrických zemí,kde za pár dolarů lze vše-je to ještě jednodušší než v čechách,kde za kačky jde opravdu vše...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.02.13 14:33
avatar

take staci v te zemi vlastnit nejaky majetek

Ohodnoceno: 0x
 
Od: gregi
Datum: 17.02.13 19:16

Pravidla pro udělení trvalého pobytu má každá země různá. V rámci EU např. platí, když doložíte pracovní smlouvu od zaměstnavatele, že tam pracujete + nájemní smlouvu, tak pak dostanete povolení k pobytu. Mám s tím osobní zkušenost z Německa: 1. Pracovní smlouva (Arbeitsvetrag). 2. Nájemní smlouva (Mietvertrag). 3. Udělení trvalého pobytu (Aufenthaltsgenehmigung) = povinnost získat po třech měsících nepřetržitého pobytu na území SRN. Nutno zažádat na tamním "Einwohnermeldeamt" (obecní úřad pro evidenci obyvatel). Když máte řádnou pracovní smlouvu s registrací zdravotní pojiš'tovny a nájemní smlouvu, tak se jedná o formalitu a povolení získáte automaticky. Jako místo trvalého pobytu se pak uvede adresa, kterou máte uvedenou na nájemní smlouvě. Nesmí to být adresa obecního nebo městského úřadu jako tomu občas bývá v ČR. Občanství není v tomto případě vůbec rozhodující. Po 8letech trvalého pobytu na území Německa můžete požádat i o německé občanství, které se pak většinou bez problémů udělí. Když máte v Německu trvalé bydliště, tak si tam můžete např. nechat i zaregistrovat auto s německou SPZ a nemusíte k tomu mít německé občanství. Každá země má svoje pravidla, v rámci EU to ale většinou bývá dost podobné.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.