Nejste přihlášen/a.
Chápu, že je to těžké pro Vás. Jste ohleduplná, ale je to jen citové vydírání. Je Vám ho líto, pak mu parovinu řekněte, že byste s ním dál byla jen ze soucitu. City se vynutit nedají, o vztahu máte jiné představy a on se s tím bude muset smířit a vyrovnat. Přebolí ho to, ale čím déle to budete protahovat, tím horší to bude. Ať si nedělá marné naděje a smíří se s životem bez Vás...Čas všechno urovná. Nikdo Vás nemůže nutit setrvávat ve vztahu, ve kterém nejste spokojená a šťastná. Pokud Vás má rád a záleží mu na Vás, pochopí to...Prostě vám to spolu neklape a nevyšlo to...
Podle mě je to slaboch. Nesnaží se aby změnil to co vám na něm vadí ale když přijde na věc tak brečí jak štěně který nechce být v noci samo. Tak s nim zůstaňte no..když vám ten pláč stačí k životu
doplněno 17.02.13 10:41:správnej chlap před dívkou nepláče to si pamatujte!
Nechápu, proč se necháváte citově vydírat. Já bych s takovým člověkem nebyla ani 5 minut! Je-li pro něj takový problém přijmout Vaše sdělení přímo, napište mu třeba SMSku. (A to jsem zastáncem přímého jednání!)
Panebože to jsou dneska chlapi. Vykašlete se na takového citového vyděrače. Je to váš život a každý den je vzácnost. Co když vám jich zbývá už jen pár? /Já doufám a přeji vám že ne/. Budete to prodlužovat do nekonečna? Rozejít a zmizet z očí aby vás nenašel. Třeba týden u příbuzných, kamarádky aj. Nezvedat mobil, ani cizí čísla atd. Šťastně se zamilovat do kluka co za to stojí.
řekni mu jemně že prostě by ses chtěla rozejít a až začne brečet tak mu řekni že tě to mrzí ale prostě nechceš s ním být jenom ze soucitu protože to ještě víc ubližuje vám obou a hlavně tobě a jestli není namyšlený blb co myslí na sebe tak to vezme. Je to težké , ale nikdo nesliboval že život bude jednoduchý.
Vyděrače nebrat i moje dcera chodila s klukem co neustále vyhrožoval sebevraždou když se s ním rozejde, ve finále mu řekla tak jdi a udělejto já ti ani na pohřeb nepůjdu a rozhodně se nezhroutím. Dnes mají oba své rodiny a kluk to přežil, byl to jen srab a vyděrač. Vyřešte to jednou pro vždy a už se nikdy nevracejte on to jistě přežije a pokud nepřežije tak to byl slaboch a váš život s ním by byl k uzoufání.
Ájo, opravud tě citově vydírá - viz to několikahodinové stání před domem. Má tě v hrsti, vždycky si zabrečí nebo stojí v zimě a spoléhá na to, že tobě ho bude líto a zase bude po jeho.
Nenech se takto ovládat. Prostě ho nemiluješ a hotovo, a pokud zase přijede a bude stát před domem, tak ho tam nechej, když ho to baví. Když bude brečet, seber se jdi domů. Dospělý člověk musí umět přijmout rozhodnutí druhého bez toho, aby ho vydíral slzami či stáním před domem.
Rozchod vždycky jednoho nebo druhého raní, to tak prostě je. A stejně, jako snad každý zde přežil nějaký ten rozchod, on ho přežije taky. V první řadě, jakkoli se to zdá sobecké, máš být spokojená ty - pokud nejsi, nebuď ve vztahu jen z lítosti a soucitu.
Tento neasertivní přístup je k ničemu. Bohužel ho praktikuje plno lidí. Třeba jim zavolá nějaký otrava z callcentra a oni místo aby hned hovor ukončili, nechají se ukecávat (protože jsou přece slušní, že) a potom ještě nevědomky řeknou ano. Za pár dní se diví, že vlastně uzavřeli po telefonu smlouvu a za svou blbost musí platit...
Pokud vím, čeho chci dosáhnout, musím jednat asertivně. Je důležité si uvědomit, že Vy jako svépravný člověk nemáte povinnost se nechat obtěžovat od kohokoliv. A takové chování co popisujete obtěžováním prostě je. Takže rázně vztah ukončit a to tak tvrdě, aby i ten slaboch pochopil, že je nadobro konec. Nebál bych se, že si něco udělá, tito slaboši mívají nejraději sami sebe.
Takže mu zavolat, že je nadobro konec, ať už Vás nikdy nekontaktuje a pokud Vás kontaktovat bude, že to budete řešit přes policii jako obtěžování. Přijede a stojí pod barákem v mrazu? Nemůžete kvůli němu z domu? Volejte policii ať si ho přijde vyzvednout. Oni už mu to vysvětlí. Tzv. stalking je dnes trestným činem.
Já vím že toto řešení zní na první pohled drsně, ale jinak to opravdu nejde. Když se necháte znova a znova lámat a pořád budete agónii protahovat, jen budete ztrácet čas a díky tomu třeba přehlédnete toho pravého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.