Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pročetl jsem toho na internetu hodně, ale stále v tom tápu a prosím o radu.
Momentálně jsem neplátce dph, ale přemýšlím o přihlášení k dph.
Prosím o radu:
Moje hlavní činnost jsou služby (fotografování+grafika a podobné) kde jsou moji zákazníci většinou neplátci dph - z tohoto důvodu je pro mě lepší být neplátce abych jim nenavyšival cenu o 21%
Na druhé straně se mi právě rozjíždí eshop a realizuji druhý a tady by naopak pro mě bylo lepší být plátcem a to z důvodu, že bych nakupoval levnější zboží ze zahraničí, dodavatelé z čr jsou moc drazí.
Řešení by bylo sro kde by obchodní činnost byla na sro a služby jako FO neplátce, ale bohužel momentálně nemám 200tisíc kapitál abych založil sro.
Druhá možnost je zakoupení sro za cca 30.000Kč, ale od této varianty mě kamarádi odrazují, že to není to pravé
1) kapitál stejně musím splácen
2) jsou tam určitá rizika při odkoupení
Prosím o radu co by jste doporučili zda se k dph přihlásit nebo ne co bude pro mě výhodnější.
Asi jsem se do toho zamotal, takže se předem omlouvám
Děkuji za odpovědi
Je-li zboží ze zahraničí levnější od 21% do 30%, tak bych se nehlásila dobrovolně k platbě DPH. Tento rozdíl vám udělají zákazníci, pokud jim nenavýšite cenu o DPH. Jste si jistý, že po zvednutí ceny o DPH vám nezmizí dost klientů k levnější konkurenci ( k neplátcům DPH )? Samozřejmě neznáme váš obrat, to si musíte rozhodnout sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.