Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si pomyslet o tom člověku? (můj kamarád)

Od: beznickuradeji odpovědí: 3 změna:

Ahoj, jdu rovnou na věc. Máme kluka, kterej se na první pohled zdá jako sebevědomý kluk.
Jenže jakmile je s dívkou sám nebo si chatujou, pak kluk začne hlavně psát o tom, jak ho nikdo nechce, stěžovat si na svůj vzhled a pořád dokola to samé. Ve vztahu by pak v soukromí se stále ptal dívky, jestli ho miluje a narážel zkrátka na všechno, aby se ujistil, že ho dívka chce. Třeba i několikrát. Dokonce by jí posílal horoskopy a tak trochu tomu i věřil.
Když mi to řekl, že ho ta dívka citově vydírala a hrála si s ním, tak se mi na tom něco nezdálo. Nyní už vím, že on je tak přecitlivělej, že si tím chováním v soukromí tu holku odrazuje. Zbytečně rýpe, někdy až moc a pořád provokuje tím, že se s ním rozejde a je teatrální.
Ten vztah trval měsíc a on už se ptal na svatbu, zkrátka hrozně to prožíval. Bohužel trvá na tom, že on nic špatného neudělal a že mu to udělala ona.
Jsem jeho kamarád, takže bych mu to chtěl nějak z tý hlavy vymazat, ale jak?
Nevím od jaké doby se chová takhle...Ale vím, že ve skutečnosti se nechá řídit tím, co řeknou ostatní...Hledal vzory a pak se podle nich řídil, což mu přivodilo pár debilních názorů, které nejsou jeho.
Překrejvá tu svoji přecitlivělost, ale nevím, jak mu říct, že nemusí, ale hlavně se musí pochopit on sám.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

100x nic umořilo vola. Každému normálnímu člověku stačí jedna jasná odpověď. Jestliže se mě někdo bude ptát stále na totéž, ať je to otázka jestli ho mám rád nebo jestli mu ty peníze půjčím nebo jakákoli jiná, tak poslední odpověď bude vždycky NE a bude to odpověď definitivní.

doplněno 15.02.13 22:59:

Jak píše Ivžez, je to samozřejmě svým způsobem pokus o citové vydírání, pokus dělat ze sebe chudáčka, vzbuzovat soucit. Někdy to může chvíli fungovat, ale opravdu jenom někdy a jenom chvíli.

iz*
hodnocení

0x

Na mne to působí spíše citovým vydíráním ze strany toho kamaráda.

Je od Vás sice pěkné, že mu chcete pomoci, ale zkušenost je nesdělitelná.

Nechte ho párkrát "si nabít ústa", potom svbé jednání zkoriguje sám.

hodnocení

0x

Zdravím. Také půjdu rovnou na věc, když dovolíte...Váš kamarád se potřebuje vnucovat za každou cenu. Když se mu nedaří vzbudit soucit atd. vždycky za to může ten druhý.. Já bych si o někom takovém pomyslela _ ať si každý zamete před svým prahem...Ono totiž - upnout se na druhého, citově vydírat a následně nevidět své chyby, ale vždy je hledat na tom druhým, je pohodlnější...Váš kamarád by měl pochopit, že je třeba začít vždy u sebe...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]