Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mailová komunikace

Od: vladimir2* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Strana č. 1 se ptá strany č. 2 emailem na určité informace o straně č. 3.

Strana č. 2 se nezná se stranou č. 3.

Je možné, aby strana č. 2 předala kompletní mailovou komunikaci straně č. 3?

Podle mě je to minimálně neetické.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V podstatě to je podraz. Zřejmně strana 2 nemá rádu stranu 1.

albatros498022*
hodnocení

0x

Nejenže neetické ale podle mne prvotřídní svinstvo a asi bych se neudržel jako strana 1. a dal bych přes hubu straně 2.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jednak nevím, proč se strana 1 ptá strany 2 na stranu 3, když strana 3 nezná stranu 2. A jinak to jde bez problémů, prostě strana 2 přepošle veškeré E-maily straně 3.

Etika - to by záleželo na situaci. Když se mě bude chlap z dílny ptát na údáje o kolegovi, do kterých mu je prdlajz, nebo bude šéf chtít vědět, co kolega dělá v pracovní době, klidně to přepošlu, když se mě bude pracovník vyptávat na informace od dodavatele, nebudu to přeposílat, ale zjistím mu je sám.

iz*
hodnocení

0x

Mně přijde neetický spíše dotaz Strany 1 adresovaný Straně 2.

doplněno 15.02.13 21:15:

Po doplnění informací:

Strana 1 měla ohledně výběrového řízení komunikovat výhradně se Stranou 3 (s vypisovatelem). Strana 2 podle mne nemusela Straně 1 odpovídat vůbec.

Vzhledem k neetickému jednání Strany 1 považuji naopak za etické, že Strana 2 o neetickém jednání Strany 1 informovala Stranu 3. (Jakékoliv jiné jednání by mohlo poškodit její dobrou pověst.)

vladimir2*
hodnocení

Díky za reakce.

Strana č. 3 organizovala výběrové řízení.

Strana č. 1 se jej zúčastnila, vynaložila veškeré úsilí.

Strana č. 3 posléze začala vše protahovat a zdržovat. Poté konstatovala, že strana č. 1 a strana č. 2 postoupily do posledního kola. Vzhledem k tomu, že strana č. 2 je velký hráč na trhu, strana č. 1 chtěla ověřit, že skutečně byla účastna výběrového řízení a tak se emailem zeptala. Strana č. 2 zareagovala tak, že odpověděla mlhavě a konverzaci jakýmsi způsobem předala straně č. 3.

Strana č. 1 do této doby vlastně ani neví, zda strana č. 3 měla stranu č. 2 ve výběrovém řízení nebo to nebyla pravda.

:)

ladaadal*

Strana 1 měla soutěžit a ne se pofidernim způsobem dožadovat informací, po kterých ji nic není. Je-li strana 3 soudná, výběrové řízení nechá straně 2 a ne někomu, kdo ji za zády kuje pikle dřív, než s ním má vůbec nějaké finanční dočinění. Od strany 2 to sice byla podpásovka, ale myslím, že si tím zajistila výhru. Jde-li o zaměstnání nebo nějakou zakázku - to není sport, féroví většinou krachujou nebo končej na pracáku.

vladimir2*
hodnocení

Účast strany č. 1 byla ukončena na základě nekonečných průtahů z iniciativy samotné strany č. 1, až poté proběhla emailová komunikace. :)

ladaadal*

No, když jdu na konkurz, tak jím projdu a čekám. Netrpělivost většinou zaviní rozhození zřizovatele konkurzu. Nevím, oč se přesně jedná, ale na otázky v hlavičce jsi už odpovědi dostal. Technicky to není problém, etika je záležitostí názoru a situace.

vladimir2*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]