Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exmanželka me vydírá

Od: lentous odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, jak se zachovat, nebo jak by jste se zachovali vy v mé situaci k exmanželce. Brali jsme se v roce 2002, narodila se nám dcera( později jsem zjistil, že mi manželka zahýbala již od začátku a že dítě možná není ani moje, ale věc neřešil, dceru mám rád a na test otcovství jít nehodlám, považuji ji za svou). Ihned po měsíci po porodu manželka utekla, dceru mi nechala a zmizela. O dítě jsem se staral za pomoci matky, u které jsem bydlel. Ex. na dceru nezaplatila ani korunu. O dceru neprojevila nejmenší zájem a objevila se po čtyřech letech. U soudu byl upraven styk s dítětem, ale když si pro ni měla přijít, nedostavila se, docházelo k hádkám. Došlo k rozvodu, ex. měla vyměřené výživné 300,- (byla vedena na sociálce), ale nezaplatila na ní nic. Řešil jsem to soudně. Když bylo dceři 6 let, zemřela mi maminka na rakovinu a ex. se objevila, znovu vdaná, s tím, že chce dceru do péče. Protože jsem pracoval denně 12 hodin, už jsem sám výchovu nezvládal, souhlasil jsem tedy, ale dceru adoptovat nenechal. Soudně mi byly vyměřeny alimenty 700 z mého tehdejšího platu. bývalé manželce však platím 1500 + oblečení, věci do školy, dárky, dovolené atd. Vím, že byla chyba dceru jí nechat, ale v mé tehdejší situaci nešlo jinak. Bohužel došlo k tomu, že dcera má poruchu učení, bývalá ji dala do zvláštní školy mezi nepřizpůsobivé, kam dojíždí autobusem a třeba dvakrát týdně jde místo do školy k lékaři. Ex. má manžela, který pobírá dávky hmotné nouze, pracuje načerno, ona také pobírá příspěvky a na soc. odboru přiznává pouze vyměřenou částku. Neustále mě bombarduje žádostmi a výhrůžkami o peníze. Nebo telefonáty, kdy zavolá, zakřičí do telefonu, že se dcera stěhuje k nám a zavěsí. Dnes mi přes sms přišla další výhrůžka, že pokud jí nedám o 2000 víc, bude to řešit přes soud. I když ví, že pokud se změní příjem dítěte, sníží se jí o poměrnou částku dávky, stále dělá naschvály a nedá si pokoj. Mou partnerku její chování zatěžuje natolik, že chce na ní podat oznámení o zanedbání péče ( docházka do školy) a oznámení na sociálku o zneužívání dávek. Jsem mezi dvěma mlýnskými kameny a nevím, co dělat, se současnou partnerkou se chci oženit, mít klid a šťastnou rodnu, ale ex. mi zřejmě nedá pokoj nikdy. S dcerou mám dobrý vztah. Poraďte prosím, co by jste dělali vy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Jak píšou ostatní, dceru bych žádal zpět, ale je to samozřejmě na vás. S tim vydíráním si nedělejte těžkou hlavu, platíte co vám soud přiznal, a to je podstatné. To co platíte nad rámec, ustrizky uschovat pro případný soud. A pokud nechcete další sms, stačí pohrozit ze jeji partner dělá na černo, pak by musel vrátit veškeré dávky zpětně on i ona plus nějakou pokutu. Myslim, ze na to uslyší.

hodnocení

0x

Dobrý den. O dceru jste se staral, když její máma odešla. Pokud je Vaše situace lepší a partnerka by s tím souhlasila, neuvažoval jste o tom, zažádat si zvovu o dceru do své péče Vy? Matka s tím má evidentně problémy atd. Měl byste asi klid. Vydírat se nedejte, ať ex manželka dělá co uzná za vhodné. Vždy rozhodne soud a to v zájmu dítěte.

ivetal*
hodnocení

0x
Je mi lito do jake situace jste se dostal.Byt vami tak si popovidam z vasi nynejsi partnerkou jestli by ji nevadilo,ze byste si opet vzal dceru do sve pece.Pokud by ji to nevadilo tak bych se zeptala i dcery u koho by chtela vyrustat.Pro dceru by to bylo podle me i vysvobozeni.Nejsem si jista,ale od 12 let si muze dite vybrat u koho chce vyrustat,na to se ale nejdriv poptejte nejakeho pravnika.Drzim vam palce,aby vam to dopadlo co nejlepe.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, všechny sms a podobně si schovávejte jako důkazy a zažádejte o svěření dcery do Vaší péče. Jako argumenty použijte exmanželčino bývalé chování, vydírání i to, že dcera je ve zvláštní škole (jistě ji vyšetří soudní psycholog pro děti). Navíc, dceři už tedy může být nějakých 9- 10 let a může se sama vyjádřit, u koho chce bydlet, k čemuž soud přihlíží.

Bude to tvrdý boj, ale nedejte se. To není matka, ale normální mrcha, a dcera u takové osoby moc šťastná nebude.

hodnocení

0x

Pokud je to všechno opravdu tak, jak popisujete, vůbec nejste mezi dvěma mlýnskými kameny. Vaše přítelkyně má pravdu. Nemáte se čeho bát, máte v ruce všechny argumenty. Dcera už je dost velká a máte s ní dobré vztahy. Já bych se obrátila na sociálku a řekla přesně to, co tady píšete nám. A doložila to. Na to se připravte. Požádala bych, aby byla matce odebrána a starala se o ni. S tím musí ovšem souhlasit i Vaše přítelkyně, jinak se dostanete opravdu mezi ty "mlýnské kameny".

Výhrůžky od Vaší bývalé manželky bych vůbec nebrala vážně, to by mi hlavu nedělalo. Spíše tady jde o to dítě.

iz*
hodnocení

0x

Jakou poruchu učení má Vaše dcerka? Poruchy učení totiž nemusí důvodem k zařazení do zvláštní školy.

S vhodnou péčí a zařazením do vyrovnávací třídy by mohla zvládnout základní školu a po jejím skončení některý učební obor nebo vhodnou střední školu (poruchy učení se většinou s věkem lepší).

Mně je líto hlavně Vaší dcerky. Mám pocit, že by se jí u Vás dařilo lépe (nemyslím finančně). Já bych na Vašem místě podala soudu návrh na svěření dcery do péče.

A vydírání utněte! Při další příležitosti bývalé manželce řekněte, že se obrátíte na sociálku, inspektorát práce (práce na černo) a kvůili vydírání i na policii.

mike32*
hodnocení

0x

Jindy bych asi nereagoval, ale v tomto případě musím ... Vaše manželka je slušně řečeno ... SV.NĚ...pokud je pravda co píšete ...Podal bych žádost co nejdříve, pokud jste na tom finančně uspokojivě, o převzetí dcery do vlastní péče ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]