Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct rodičům že mám kluka?

Od: luckaaa odpovědí: 16 změna:

Ahoj, je mi 15 a našla jsem si kluka. Je hezký, fajnový, je s ním sranda a mám ho ráda. Prostě jsem se zamilovala :)
Vím že nejlepší způsob jak říct rodičům že mám kluka je prostě přijít a říct jim to na rovinu: "Mami, tati, mám kluka." Ale bojím se jejich reakce. Mám své rodiče moc ráda a jsou chápaví, určitě mě za to neodsoudí, ale budou se mě hrozně vyptávat...a taky se bojím taťkovy reakce - minule, když jsem jen šla na zimní stadion s kamarádkou za jejím bratrancem a chvíli jsme se dívali na hokej, a táta se to dozvěděl, hrozně vyváděl že hokejisti jsou namyšlení a byl naštvaný. Ten můj kluk vůbec není hokejista, ale i kdyby byl tak co.

Ale mám strach co mi na to řeknou a jak budou reagovat. Myslíte že je to dobrý způsob jak jim to říct? Prostě na rovinu...? Nebo třeba napsat smskou nebo tak? To mi ale přijde dost neosobní...

Co byste mi poradili prosím? Nebo jak jste to svým rodičům řekli vy že někoho máte?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Sms v žádném případě, oznamování důležitějších věcí formou sms mi přijde zbabělé a neosobní.

Prorstě třeba večer, až bude fajn nálada, řekni "mami, tati, chtěla bych vám říct něco důležitého. Mám kluka a.." - a můžeš pokračovat jménem apod. Otázky přijdou určitě, rodiče budou chtít vědět, s kým se scházíš, to je normální:) Buď připravená.

lm®

Souhlas s martinou.SMS určitě ne,to se nedělá a mohla bys je urazit.

Na dnešní dobu máš poměrně přísné rodiče, asi mají jen tebe a mají o tebe strach.Co zkusit nějaké pozvolné seznamování s rodiči?Mami,tati tohle je můj dobrý kamarád,hodně si rozumíme,pomáhá mi s učením,pomohl mi v ..tom a tom... a později jim říct,že je to víc než kamarád.To by nešlo? Nebyl by to pro ně takový šok.

mowla*
hodnocení

2x

..."říct jim to na rovinu: "Mami, tati, mám kluka." "... - je nejlepší - určitě ne SMSkou nebo mailem.

A - ideálně - rovnou dodej "Pokud byste chtěli, můžu vám ho zítra (v neděli, za týden, čeká před barákem) přivést ukázat, ať sami vidíte, že to není žádný hokejista (deviant, vrah, pitomec)"...

;)

artik*

To se jako pozná od pohledu, že to není žádný hokejista ,deviant,vrah?

figurek*
hodnocení

2x

no když už myslíš, že jim to musíš povídat, tak jim docela normálně řekni to tvoje mami tati mám kluka. Oni se to stejně dozvědí tak jako tak.

alfonsmucha*
hodnocení

2x

jj, jestli je v pohodě a je přiměřeného věku a rodiče jsou taky v pohodě, klidně jim to řekni a domluv se, že jim ho představíš :)

a jestli není přiměřeného věku (25+, 13-), tak to chození s ním přehodnoť :D

hodnocení

2x

UIdělej to jako ve filmu. Při normální debatě řekni třeba : Petr říkal že... a až se tě mamka zeptá který Petr, tak řekni..no ten co s ním chodím.

artik*
hodnocení

0x

řekl bych to každému zvlášť. A jestli mu není 30let, tak to bude v pohodě . A když to v pohodě nebude poslechni si jejich proti a pak sama uvidíš, jestli maj pravdu .

krkovicka*
hodnocení

0x
No já spíš myslím že je to zcela běžná komunikace říct rodičům že máš kluka nebo chodím s Pepou,než vážný rozhovor třeba na téma-jsem těhotná;) a neboj se ničeho.Jestli rodiče jsou vnímavý tak už to dávno vědí.Moje osobní zkušenost byla když jsem mámě v mojich 16,5letech řekla že potřebuji jít na gynekologii pro antikoncepci.Tím jsem zabila dvě mouchy jednou ranou:-D

hodnocení

0x

Taky je možnost, že jim to neřekneš. Nevím, co je na tom špatného mít v 15 kluka.

amadeus*
hodnocení

0x

Neexistuje racionální důvod, proč říkat rodičům, že máte kluka, pokud se ho nechystáte vodit k sobě domů. Chodí s ním snad oni? Pokud si ho hodláte přivést domů, pak je to jiné.

artik*

jako rodič bych chtěl vědět s kým a kam dcera chodí

amadeus*

Přání a realita se málokdy sejdou. Pokud o něčem nevíte, nebude vám to přidělávat vrásky na čele. Kdyby měla přítele, který se vám nelíbí, stejně s tím nic nenaděláte. Není třeba být posedlý kontrolou. V 15ti už by měl mít člověk dostatečný rozum, aby ve věcech partnerských vztahů rozhodoval sám za sebe, a pokud nemá, nebude ho mít pravděpodobně ani ve 30ti.

Nesouhlasím, rozum ve třiceti a patnácti je rozdíl. Mohu soudit. A třeba má tazatelka k rodičům nějakou důvěru, že jim to chce říct. To se cení.

daniell*
hodnocení

0x

to mozek neví , srdce nebolí , prostě pokud si myslíš že není uplně dobrý nápad jim to říkat a myslíš že by ti mohli chození zatrhnout a podobně tak je lepší jim to neříkat a kdyby se ptali tak nic nepopírat prostě nelhat ale ani neoznamovat ostatně .. někdy je lepší když někdo něco uplně neví ne ne? ;)

doplněno 15.02.13 20:06:

pardon "co mozek ..."

luckaaa
hodnocení

Děkuju vám za rady. Zatím jsem to rodičům neřekla, nejsem sama v rodině, mám starší sestru a ta už má přítele. Rodičů se vůbec nebojím, mám je moc ráda a vím že mě pochopí. Ale prostě mám strach, jestli nebudou reagovat jinak než si myslím. Mám strach hlavně z tatky, jak bude reagovat vzhledem k tomu jak to bral když se dověděl o tom stadionu...ale jakože to už jednou zažil se ségrou, tak to snad vezme dobře.

Možná že to vážně udělám jako v tom filmu, jak mi tu kdosi radil. To zní dobře. Takové to "mami, já ti musím něco říct" je sice dost známé, ale mě to přijde takové moc obyčejné a hlavně si to může vzít tak že se stalo něco hrozného a není to jenom že mám kluka. A já ji nechci poděsit.

Taky mě napadlo že to udělám třeba takhle...(jméno jsem si vymyslela)..."znáte Honzu Nováka?" ..oni něco odpoví, a já na to zareaguju..když jo, tak řeknu "no tak já s ním chodím".. a když ne, tak řeknu "to nevadí, je to můj kluk"...

Bude to asi trochu trapné a jsem opravdu zvědavá jak rodiče zareagují ale doufám že to vezmou dobře :) Nemám strach ani tolik z té rekace, ale spíš z toho že to bude trapné a dopadne to špatně...ještě ani nevím jestli je lepší jim to říct nebo ne, ale zase jim nechci lhát a vymýšlet si že jdu s někým jiným když půjdu za svým klukem...taková já nejsem...

Možná to udělám taky tak že jim zatím nic nepovím a až s ním budu mít někam jít tak řeknu že jdu za (jméno vymyšleno) Honzou a když se zeptaj za jakym tak řeknu kdo to je a že je to můj kluk a hotovo...to bude možná nejlepší...já jim to chci říct, to určitě ale prostě...nejsem taková dcera která se se vším svěřuje rodičům..jako když je to něco co mě fakt trápí tak jim to říkám, to jo ale neobtěžuju je s každou maličkostí protože vím že sami toho maj moc...

Děkuju všem..nějak už to vymyslim ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]