Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přivýdělek při pracáku

Od: rendezvous* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda si mohu přivydělat (dohoda o provedení práce), když jsem evidován na úřadu práce a neberu žádnou podporu, protože jsem ukončil školu a do jaké výše? Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Ano, můžete si přivydělat do 4.000 Kč měsíčně (jde o tzv. nekolidující zaměstnání).

Nekolidující zaměstnání musíte ÚP oznámit a doložit předem nebo nejpozději v den nástupu do zaměstnání. Kdybyste dohodu podepsal před nástupem, pak v den podpisu.

doplněno 15.02.13 00:00:

Ano, jde o hrubý příjem. Podepíšete-li však prohlášení k dani, pokryje Vám sleva daň, takže budete brát 4.000 čistého.

Budou-li Vaše zdanitelné příjmy činit v r. 2013 alespoň 48.000 Kč, budete moci po skončení roku uplatnit slevu za poplatníka za celý rok - buď formou daňového přiznání nebo požádáte posledního zaměstnavatele o zúčtování daně z příjmu (budete muset doložit potvrzení o příjmech a zálohách na daň) .

doplněno 15.02.13 10:02:

Pacourku, asi záleží, jak kde. Některé úřady dělají problémy i s pozdějším dodáním předem podepsané dohody. Sice by to člověk obhájil, ale proč si zbytečně dělat nepříjemnosti?

doplněno 15.02.13 10:03:

@Pacourek: Nick ivzez není mužského rodu a neskloňuje se.

pacourek*

Pouze den nastupu do zaměstnání je rozhodujíci nikoliv den podpisu .Reaguji na ivzeze

rendezvous*
hodnocení

předpokládám, že je to 4000 hrubého?

pietro*
Ano 4000kč hrubého, což je cca 3300kč čistého.
Vlastní zkušenost.

youngman*
hodnocení

1x

Což je almužna takže to vezměte co nejdřív směrem na sociálku :) To nekolidující zaměstnání můžete mít i tak ale otázka je jestli se to vyplatí když to co vyděláte vám zase odeberou po přiznání příjmu...

hodnocení

0x

A Vás nepoučili při zápisu na ÚP a nedali ještě tištěné poučení?

Na našem je to běžné-vysvětlí ,podepíšete a ještě dostanete písemně!

doplněno 15.02.13 10:18:

To Yungmen a co by mu měli jako sebrat?

doplněno 15.02.13 14:37:

To Pacourek-ani právníci v jedné záležitost nejsou za jedno natož tak člověk s minimálním právním vědomím!

Já to hned pusti z hlavy,a nezkoumal,neboť přijít skrz jedn dva tisíce o 6 či 7 tisíc je blbost a pak už když jsem se registroval jsem měl příslib další práce ,až bude počasí k tomu.

Stejně to vše okolo beru jako ponižování lidí,kteří ne vlastní vinou přijdou o práci!

pacourek*

Mě poučily ,také papír daly a ja si přečetl zákon a vysledku je te pokaždé jinak .Reaguji na diesel

desi
hodnocení

0x

Dobrý den, byla mi schválena první 2 měsíce podpora v nezaměstnanosti ve výši 5148, ale reálně mi přišla na BÚ ve výši 4144, je možné, že se stala chyba při posílání peněz na úřadě nebo je možné, že je to tím, že jsem se nahlásila na úřadě až 7.1.2013? Je to docela psycho s tímhle vyjít, když platím 3000 nájem bytu... přivydělat si na brigádě sice mám možnost, ale ihned se mi zvýší výdaje na dopravu, pomůcky a výplata podpory se mi tím pádem odloží, jestli tomu správně rozumím... děkuji za odpověď.

iz*

Ano, pokud nejste na ÚP evidována po celý měsíc, náleží podpora jenom za poměrnou část. Najdte-li si nekolidující zaměstnání, pozastaví se výplata podpory, podpora poběží dále až po skončení nekolidujícího zaměstnání.

Pozor, nezapomenout nekolidujícíá zaměstnání včas nahlásit a doložit ÚP!

youngman*
hodnocení

0x

Diesel - Já to myslel právě tak že když jsem byl v evidenci bez podpory a pobíral jsem dávky a šel jsem takhle pracovat tak to co jsem si vydělal jsem pak povině doložil no a oni mi to pak vypočítali z toho a celkově mi vyšly peníze jako kdybych nepracoval, protože jsem dostal prakticky o to méně. Tím nechci říct že by člověk neměl pracovat.

hodnocení

0x

mamka ted řeší něco podobného, je na pracáku a bere dávky, může si tedy k tomu přivydělávat? je to nějaké zmatené.. na netu jsem našel že od 2011 už nemůže... tak jak to tedy je?

pacourek*

Muže si přivydělat ale vydělanou častku jí v určitém vzorci odečtou

doplněno 16.02.13 09:35:

z dávek odečtou

Od roku 2011 si nemůže již přivydělat ani ty 4000. Takže jedině na černo. Kdo je v evidenci ještě před rokem 2011 tak může do těch 4000. Alespoň na našem ÚP to tak je.

Já nevím,jsem na úp od7.1.2013 přivydělat so moho do cca4000kč ale pkd si tu závratnou sumu vydělám,přijdu o velice vysokou podporu 6000.Co je pak lepší než sedět doma a nedělat dokud je nárok na podopru nebo jak nás stát nutí dělat na černo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]