Nejste přihlášen/a.
dobrý den. Prosím všechny dobré lidi o radu. Jsem bezdomovec již několik let a svou beznaděj chci řešit..existuje-li nějaká cesta. Při hledání zaměstnání jsem narazil na tentýž problém, jako zde byl již dříve rozebírán. Nemám platný občanský průkaz a bez toho nemohu nikde do práce nastoupit. Na vyřízení nového nemám žádné peníze.. Je nějaká možnost, ..jak postupovat?.. Moc prosím o radu. Děkuji
Zde je popsán příběh bezdomovce, který se zde před pár lety také obrátil o radu. Přečtěte si témata, určitě tam bude i odpověď na Vaši otázku ohledně OP. - pt
#bezdomovec+bupo+pavel
Dobrý den. Rade, mrkněte na weby, které nabízejí pomoc lidem bez domova a dle svého bydliště se obraťte s žádostí o pomoc při řešení svého problému přímo na některé centrum pomoci. Pokud Vám chybí finance na to, abyste si mohl dát udělat nový OP, pak to není tak vysoká položka, aby se pro Vás řešení a tyto prostředky nenašly. Tato centra mají téměř všechna sociální pracovníky i např. psychology atd...Nasměrují Vás, jen jim o sobě musíte dát vědět a pomoc opravdu hledat.
www.bezdomovci.es/...
www.krizovecentru/...
www.armadaspasy.cz
www.charita.cz
www.nadeje.cz
Pokud byste neuspěl a nikde se Vám pomoci nedostalo, ozvěte se. Prozatím jste nenapsal o sobě nic víc...
Měl byste podle mě navštívit pobočku Armády spásy nebo Naděje. Jsou i jiné organizece. Tam Vám sice nový občanský průkaz nevystaví, ale pomohou Vám, jak z Vaší, pro Vás bezvýchodné, situace vyjít. Určitě Vám tady někdo poradí, jak získat zpátky OP, to se nebojte. Přeju Vám hodně štěstí a v co nejbližší době střechu nad hlavou!
Zajděte si na obecní úřad v místě, kde jste měl naposledy hlášen trvalý pobyt a dohodněte se s nimi, jak v otázce nového OP postupovat. V místě posledního trvalého pobytu byste měl mít i možnost požádat o okamžitou pomoc - k získání nového OP.
doplněno 26.02.13 02:51:Je to dávka hmotné nouze (1.000 Kč), lze o ni požádat na kontaktním místě úřadu práce např. v případě ztráty dokladů apod.
Ale myslím, že lze žádat jenom na ÚP, kam spadá místo posledního trvalého pobytu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.