Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakládaný zázvor

Od: ringo® odpovědí: 9 změna:

Zvykl jsem si dělat si nakládaný zázvor, ale čím dál víc je v obchodech starej tvrdej. Nevíte někdo kde sehnat mladý a čerstvý? Popř. v kterém státě když ne u nás?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Lze i u nás - nevím, odkud jsi, ale třeba v Praze - Kunraticích, prodejna se jmenuje Stodola (nebo Kunratická stodola) jej mají běžně.

doplněno 13.02.13 13:41:

Sepi - já ho budťo mrazím a nebo nakrájím nadrobno a naložím do cukru - jako kandované ovoce... ;)

doplněno 13.02.13 13:44:

Ringo - pokud nejsi ´z blízka´, zkus se s nimi - případně domluvit, na poslání ( kunratickastodola.cz/... )...

lidus*
hodnocení

2x

Kupuji v Brně v zelenině a je vždy čerstvý, zásadně nekupuji v supermarketu kde ho mají zabalený pod fólií.

doplněno 14.02.13 11:14:

Brno-Bystrc zelenina u prodejny Albert, myslím, že je to ulice Vondrákova a mají ji přistěhovalci z bývalé Jugoslávie. Tramvaj od města je to zastávka ZOO, pak pěšky nebo líp autobus asi č.50, taky tu staví trolejbus z města ale vzhledem k tomu, že MHD jsem 15 let nejela tak ta poměněná čísla neznám. Nebo zázvor kupuje dcera, opět stánek zeleniny na smyčce šaliny směr Kuršova.

doplněno 14.02.13 11:16:

Martino špatný asi není ale má zkušenost byla plíseň, nakrájené kousky tudíž předpoklad, že to špatné se snažili odkrájet.

doplněno 14.02.13 11:25:

Trolejbus je č.30 a smyčka šaliny není Kuršova (ta je kousek vedle) ale je to Ečerova.

martinaa*

Liduš, je na tom baleném něco špatného? Bohužel nemám moc jinou možnost a občas jsem si všimla, že třeba někde je malinko načatý, ale čaj je z něj pořád výborný*nevi*

doplněno 14.02.13 11:21:

No fuj:( Tak to si radši zajedu na kraj města do odzkoušené zeleniny:)

hodnocení

A v které zelenině?

doplněno 14.02.13 11:40:

OK díky, tam to znám.

hodnocení

0x

a jak jej nakládáš?.)já si jednou za 3 dny kousek kořenu nastrouhám,nechám lehce povařit, přecedím a přidávám si jej do normálního čaje .) jenže mi vydrží tak 3 dny .))pak už se začíná kazit *blee*

hodnocení

Nakládám dle receptu s rýžovým octem. Pouze se dává spařit. Vařit ne.

doplněno 13.02.13 14:45:

Výbornej jako příloha k masu /místo okurky/, nebo teď v zimě k prohřátí organismu.

hodnocení

0x

aha aha .) děkuji za opovědi ))tak já zůstanu u toho svého receptu ))v čaji jej mám nejraději a na slano jej nemusím .))a přidáváním do čase se nepředávkuji, jak jsem si přečetla ))tak krásný den všem *slunce*

hodnocení

To není na slano *smich*

no sakryš *zed* mě to tak podle nalezeného receptu připadlo *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]