Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu spát, nic nepomáhá

Od: janamm* odpovědí: 16 změna:

Zase nemůžu spát. Je 5 ráno a já zase nespím:((...Den za dnem, noc za nocí...Je to čímdál horší. Už tady zoufalstvím brečím...Nevím co se děje ale prostě neusnu...Můžu být mrtvá unavou ale lehnu si do postele a konec. Nic mi nepomáhá...Zkusila jsem všechny fígly od sprchy až po teplé mlíko s medem ale nic nezabralo. Šíleně mě bolí hlava, spím denně max 3 hodiny, mám pocit že zkolabuju ale neusnu...Co mám dělat prosímVás..? Z tohodle se asi zblázním...:((

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

myslím, že je víc ovlivněné psychikou než si připouštíte. Už to, že jdete spát s pocitem, že zase neusnete dělá hodně. Chce to se vyklidnit.

Pokud už takhle nespíte dlouho, jste přetažená a to se opravdu usíná velmi špatně - jednorázově bych zkusil prášek na spaní od doktora, nic dlouhodobého, jen 2 noci a pak zase zkoušet bez toho.

andrea1*
hodnocení

2x

To asi sama nezvládnete. Můžete z dlouhodobějšího nevyspání mít vážné zdravotní problémy. Tělo se celkově vyčerpá, je zeslabené. Nechci vás strašit, ale je to tak.. Na netu se o nemocech z nevyspání toho píše dost. Takže k lékaři a je třeba hledat příčinu.

Ivzez, od artrózy uleví na cca půl roku lázně. Vlastní zkušenost.

hodnocení

2x

Andrea má pravdu, sama to nezvládnete. "První pomoc" Vám poskytne praktický lékař, který Vám dá nějaké prášky na spaní, a pokud se Vám spánek neupraví (pokud jste ve stresu ze školy či práce, nebo máte v rodině nějaké problémy, tak není divu, že máte špatný spánek), tak existují "spánkové laboratoře", kde zjistí, co je příčinou Vašeho nespaní a doporučí nápravu.

Jinak nedávno byl v TV lékař (myslím, že byl přímo ze spánkové laboratoře), který mluvil o nespavosti, a řekl, že méně škodlivé jsou léky na spaní, než dlouhodobá nespavost - ta má na organizmus i trvalé následky.

syfrig*
hodnocení

1x

dej si pivko 12 a usnes *pivo* na 100%

iz*
hodnocení

0x

Bohužel Vám nic neporadím, ale vězte, že v tom nejste sama (já zase nespím kvůli artróze)...

hodnocení

0x

Kolik je vám let? Jakou práci děláte? ;) Ivzez, je to peklo! Je nás hodně *plac*

janamm*
hodnocení

je mi 19 a jsem studentka..což je pro mě ještě mnohem horší..:(

venacz*
hodnocení

0x

Zkeste si před spaním číst. Mě pomáhá si vzít knížku a během půl hodiny, někdy hodiny mi hlava padne sama.

honzav88*
hodnocení

0x

Také mám problém se spaním. hodně záleží jaké máte zaměstnání, koníčky, sportujete? apod. Ono já jsem 10 hodin v kanceláři, teď v zimě ani moc nechodím ven a člověk to tělo prostě nemá kdy ani kde unavit a spí se hůř... Kdyby si člověk šel každý den na hodinu zaběhat, dělal nějaký sport nebo se alespoň pořádně projít, nepolehávat přes den, ale často to prostě nejde no. Další možností je zdravotní problém, nemáte vysoký tlak, psychické problémy apod?

senior
hodnocení

0x

To se občas stává, kamarád měl to samý. Byl u doktora a ten mu předepsal nějaký prášky, u psychologa. Vysvětlil mu že máme v sobě "jako" pružinu která se mu moc natáhla-přetáhla a teď se nevrací do původního tvaru. Už je zase na tom dobře a víceméně spí.

mudrsova
hodnocení

0x
Zcela zodpovědně Vaši otázku rozklíčuje jen zkušený psychiatr. Pokud ale otálíte s návštěvou lékaře, vyzkoušejte to co jsem psal jednomu tazateli v jiném vlákně: Vemte si dovolenou a jeďte třeba na 2 týdny na hory, změňte své stravovací návyky, věnujte se hlavně tomu, co vás baví. Zní to neuvěřitelně, ale právě toto pomáhá tam, kde tradiční medicína selhává.

hahanaj*
hodnocení

0x

Také se v noci budím někdy nespím 2-3hodiny,ale myslím, že to je normální, člověk v mém věku/po 50/ už nespí celou noc . Prostě to neřeším - vezmu si knížku a čtu a když se mi zavřou oči tak spím a pak si klidně zase čtu , když mě to vzbudí...nesmíte si zoufat ,ale naučit se s tím žít

nepíšete kolik je vám let

pokud jste mladá ,tak navštivte poradnu pro poruchy spánku

ladaadal*
hodnocení

0x

Přiklonil bych se k Babčezov a zeptal se na věk. Tchýně (78) spí 2-3 hodiny v noci, občas 1h přes den odpoledne a doktor jí řekl, že je to v jejím věku normální.

doplněno 13.02.13 09:42:

Aha, tak než jsem to naťukal, napsala to Hanahaj.*nevi*

ajurveda
hodnocení

0x

Pojďme na nespavost od lesa...nepijete colu , kávu sladké hodně mlsáte?Cukr-energii. Nemáte anémii to by mohla být příčina. Doporučuji hrst kešu oříšků nevečer smlsnout a budete v limbu.Také je možno Heřmánkový čaj, mátu

jardino555*
hodnocení

0x

já mám zase problém, že usnu hned...a kolikrát ani nedopiju silné kafe...a to nějak fyzicky nedřu :)

syfrig*
hodnocení

0x

nebo volne prodejne prasky na spani z bylinek*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]