Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Budu si zakládat učet na paypalu ale moc informací o bezpečnosti a vysvětlení jak to funguje jsem nanašel
Je tu někdo kdo to používá a poradí jak se toho nebát a používat
Děkuji za pomoc a rady
Myslím, že zabezpečení je dostatečné. Navíc přísun potřebných peněz řeším na PP vždy jednorázovým inkasem ze svého bankovního účtu, takže každou tuto transakci musím v bance certifikovat.
takže něco zaplatím z paypalu a nepošlu si na něj peníze tak se platba prodejci nepošle?
(zadával jsem tam udaje o karte )
Pokud jste zadal údaje o kartě, tak se platba z karty strhne automaticky. Já jsem v rámci zvýšení zabezpečení údaje o kartě nezadal.
doplněno 12.02.13 22:12: Toto zabezpeční není ani tak kvůli nedůvěře v PayPal, ale trošku i proto, že peníze na tento účet dodávám já, ale na čerpání vložených prostředků jsme dva...
Kdysi jsem se o to trošku zajímal, účet na PayPal mám cca rok a půl - a nevím o žádném problému, kdy byl majitel účtu nevinně v průšvihu... Já PayPalu věřím...
Mimochodem - sem - podpora.dgx.cz/... - se koukni, ať třeba zbytečně nenalítneš podvodníkovi, případně pokud máš nějakou nejasnost...
takže bezpečnost už jsem pochopil
ale víc mi v hlavě lezi to s těma platbami
Např: koupim na ebay ledky a zadam zpusob placení paypal dam tam to svoje heslo atd.. a oni tu platbu převedou prodejci na učet z toho co mam jakoby nabito na paypal nebo to tahnou z kreditky o který jsem tam vypisoval mnoho věcí?
pokud to píšu špatně opravte mě prosím jsem v tom začátečník ...
Přesně tak. Smysl je ten, že tvoje údaje o kartě (resp. o účtu) se dostanou pouze paypalu a nedostane je obchodník. Protože paypal je důvěryhodný, ale obchodník už důvěryhodný být nemusí - proto dostane od paypalu jen peníze, ale už ne číslo tvé karty nebo účtu.
PayPal mám už řadu let a žádný problém. A ještě je taková vychytávka, že když třeba na ebay reklamuješ zboží, tak pokud je reklamace oprávněná, paypal ti vrátí peníze ihned (a s obchodníkem si to vyřídí sám).
Zdravím
Zatím jesm obhlíd ebay a nakoupil pár věcí a po několika dnech jsem ještě to překoukaval a nejsem si jistej tou kolonkou platební status podle toho jak to chápu já tak jsem to ještě nezaplatil? pomozte prosím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.