Nejste přihlášen/a.
OSSZ mě kontaktovalo, že jsem jako zaměstnavatel podal špatně vyplněný přehled o výši pojistného za 01/2013 u dvou zaměstnanců pobírajících invalidní důchod. Poradíte jak se to tam má rozepsat správně, já jsem odváděl z částky 8000Kč sociální odvody a teď to prý nestačí nebo to má být jinak rozepsaný. Poraďte nejlépe na nějakým příkladu. Díky
Od 1.1.2013 je nový tiskopis pro přehledy za zaměstnavatele, přibyla tam kolonka o II. pilíři. Možná Váš problém bude v tom, že jste použil tiskopis platný do 31.12.2012.
Posledních pár let žasnu, jak se zvyšuje administrativní náročnost kdysi jednoduchých úkonů.
doplněno 12.02.13 20:12:Tiskopis vyplníte normálně, jak jste zvyklý. Kolonku, která je tam od letoška nová (a předpokládám, že se Vás netýká - těžko vstoupí invalidní důchodce do druhého pilíře), prostě vynecháte. Musíte ale použít tento nový.
čtvrtý tiskopis shora
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.