Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když jsem zadala špatné číslo účtu

Od: javula odpovědí: 4 změna:

Mám problém, čekám na podporu, na pracáku mi řekli, že to 6. posílali ale já zatím nic nemám, co když jsem omylem zadala špatné číslo účtu, dojde to jinam anebo se to vrátí zpět na úřad? Zadávají jen čísla účtu nebo k tomu musí být i jméno?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Jestliže jste udala číslo účtu, které v reálu existuje, tak peníze dojdou na něj, Jestli jste zadala chybné číslo, které neexistuje, tak se peníze vrátí odesílatelui

kangaroo*

Kontaktovat banku a požadat o blokaci převodu s popisem o jaký příkaz jde. Počítejte, že si banka něco strhne navíc :(

sebod*

kangaroo. Tazatel nemůže kontaktovat banku, páč on sám není odesílatel peněz. Tazatel se musí obrátit na ÚP a řešit to s nimi. Nakonec vlastně nechápu, proč si tam rovnou nezavolá a neověří si, jaké číslo účtu vlastně zadal. Bylo by to nejjednodušší, než tady spekulovat, co a jak.

iz*

Správně, Sebod, s bankou může jednat pouze plátce, který peníze odeslal na chybně zadané číslo účtu.

___ Javulo, zavolejte své zprostředkovatelce a zkontrolujte si, jaké číslo účtu jste zadala, zkontrolujte si i kód banky.

Pokud jste skutečně zadala špatné číslo účtu nebo kód banky, budete muset počkat, až se platba ÚP vrátí. Teprve potom Vám ji ÚP zašle - pravděpodobně až další měsíc s další podporou. Ale o tom už Vás bude informovat zprostředkovatelka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]