Nejste přihlášen/a.
Po téměř 15ti letech práce v jedné nejmenované firmě, jsem dostal vyhazov pro nadbytečnost. Našel jsem si na internetu formuláře pro úřad práce, vyplnil. Slyšel jsem, že se má ještě něco vyplňovat pro sociálku, aby mně doplatila nějaké peníze do životního minima nebo něco takové. Poradíte někdo, oč se jedná, případně název formuláře bych potřeboval znát. Díkec.
Zaevidujte se na Úřadu práce. Na své zdravotní pojišťovně nahlaste skončení pracovního poměru a začátek evidence na Úřadu práce.
To Ron .
Tak tak nic jiného není třeba jen snad že registrace na ÚP musí být asi osobní! A Hlášení na ZP (alespoň u VoZP)stačí po netu!. Taky jsem byl v této situaci -firma po loni krachla a já po patnácti letech u ni šel 1.8.12 zaregistrovat a dodnes jsem na podporu nedosáhl (10,11 a 12 měs jsem pracoval).Dorovnání asi také nehrozí,protože podpora je ve výši (nvn přesně )65% poté 50-55%? a 45% z průměrné mzdy a když je odstupné ,tak se na tu dobu odkládá (dle výše o 1-3,pošta u nás údajně dávala 7 měs.platů!) výplata podpory.
Pokud jste ukončil PP pro nadbytečnost, tak jste měl nárok na odstupné. Podle výše odstupného (kolik měsíčních platů to bylo) se bude odvíjet podpora v nezaměstnanosti. V zásadě platí, že pokud jste např. dostal odstupné ve výši dvou platů, tak po dva měsíce podporu nepobíráte. Když budete pobírat podporu v nezaměstnanosti, tak zřejmě nebudete mít nárok na sociální dávky (možná maximálně na příspěvek na bydlení). Info dostanete na ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.