Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám veliky problém. Je mi 27 let a se svou osudovou ženou jsme byli spolu 6 let. Ona je o 7 let starší. Máme spolu 2 děti které mají 5 let dvojčata.
Ze začatku jsem byli zamilovaní oba jako nikdy nikdo z nás do nikoho jestě nebyl. V tu dobu jsem studoval VŠ. Jelikož po několika měsicích otehotněla. Když mi to řekla po telefonu moje prvotní reakce byla že si to nechame. Ptala se mě jestli jsme si jistý, tím jsem trochu znejistěl a po pár dnech jsme to probírali ale nakonec jsme se dohodly že to zvládneme. Po 2 mesících mi sdělila že čekáme dvojčata. Byl to trochu šok ale pořad jsem to nevzdával. Ukončil jsme studium na VŠ a začal jsem pracovat Jako OSVČ. Než se malí narodili, bylo pár menších hádek, ale nepřikládal jsem jim důležitost bylo to kvůli hloupostem jako je třeba já si myslím, že to bylo tak a ona že jinak a nikdo nechtěl ustoupit. Když se malí narodili, byl jsem nejšťastnější na světě. Vstával jsem k nim společně s přítelkyní v nocích, i když jsem ráno vstával do práce. Ona sama se chlubila kamarádkám že to snad ani není možné jak ji se vším pomáhám a tak dále a jak jsem pozorný. Jenomže cca když měli malí jeden rok. Byl problém s tím, že občas někdo nezaplatil zakázku a bylo o dost méně peněz, kvůli kterým třeba vznikly hádky. Stresy z práce jsem přenášel domů a naopak a celkově to ve mě vřelo ale snažil jsem se to potlačit. Přiznám se že jsem byl hodně podrážděný a když už k tomu došlo, vyjel jsem na přítelkyni úplně zbytečně. A potom mi to bylo líto. Byl jsem prostě hnusný. Až teď si uvědomuji, jak moc tím vším trpěla, že se musela starat doma o děti, navařit, poklidit, a to všechno. Když mě prosila tak jsem to jakoby nebral v potaz, přiznávám to choval jsem se jako hajzl. Ale v jádru nejsem špatný jen jsem nevěděl kudy kam, když už nevíte kde vzít peníze, aby se rodina měla dobře. Když jsme se párkrát pohádali, vyhodila mě k rodičům, že se musí uklidnit, ale za par dní jsme byli zase spolu, pořád jsme byli zamilovaní a nedokázali jsme jeden bez druhého být. Stalo se to za těch 6 let 3x a nepoučil jsem se ze svých chyb. Vím, že chyba je na obou stranách ale, kdybych nebyl tak výbušný dalo se to řešit v klidu. Když to zkrátím tak 17.1.2013 jsem se pohádali protože když jsem přisel domu nebyla doma a nechala děti se starším synem. Když jsem ji volal, nezvedala mi telefon, dorazila kolem 21h a měla něco popité. Když jsem se ji ptal proč to nebere atd. tak proste, že nemusí tak jsem ji řekl, ať mi ukáže telefon, jestli to neslyšela nebo to dělala schválně. Chytil jsem ji za kabelku ona ucukla, natrhnul se zips. Něco jsme si řekli a já odešel si lehnout do ložnice nechtěl jsem hrotit situaci. A ona připitá přišla, a že má stejně milence a tak. A že ji koupil nějaké dárky atd. A začala to vytahovat. Tak jsem řekl jo tak milence a par těch věcí jsem roztrhl. A řekl jsem, jestli si to koupila ona nebo milenec. Nejdříve ze ona atd. A pak s ni vylezlo že ji to koupil kamarád kterého neviděla 10 let. že ho potkala cca před 14 dny mimochodem jak jsem s ní byl na večeři tak seděl kousek od nás. A že ji druhý den psal jestli je to ona že si nebyl jisty. Pak odjel do USA a že ji něco přiveze. A to bylo to co mi ukazovala. Je to nějaký pracháč. Nakonec jsem skončil u rodičů kde jsem do dnes. Chodím za dětma beru si ji na víkend atd. Ona mi říkala, že ho zná už dlouho, že ji už kdysi pomohl a že se mu vypovídala a víte jak to je když je žena oslabená. Teďkom ji zve na večeře kupuje dárky atd. Řekla mi že ho sice nemiluje a nikdy nikoho nebude milovat, jako milovala mě že vždycky mela trochu odstup ale že semnou do toho šla na plno a nikomu věřit jak věřila mi ale že jsem ji mockrát zklamal a že mi už nemůže věřit a že mě taky nemiluje. Udělal bych všechno pro to aby jsme byli zase rodina! Byl jsem v partnerské poradně sám aby mi řekli co dělám spatně neboť jsem to od jiných nebral. Přečetl jsem 3 knihy o vztazích. Přestal jsem se hádat v práci! Přestlal jsem se hádat s Otcem, se kterým jsme taky měli rozdílné názory. Protože jsem si uvědomil, že to nemá cenu. Že se to potom všechno odráží dále ale více lidí je nešťastných. Změnil jsem celkový pohled na všechno. Spadnul jsem úplně až na dno a zvednul se. Člověk musí pro někoho žit jinak stojí život za nic! Uvědomil jsem si to pozdě! Teď ji chci dokázat, že jsem takový, jakého by mě chtěla mít. A získat si opět její srdce. A naplnit naší rodinu láskou. Kdybych měl napsat podrobně všechno nestačila by mi cela kniha. Děkuji za případné ohlasy. Honza
Jak vskřísit lásku? Těžko říct, hlavně aby o to ještě vaše přítelkyně stála. Víte, nedostatek peněz v rodině hodně zamíchá vztahama. Nervozita a stres podporuje takové ty negativní emoce, což jste sám zažil na vlastní kůži. Možná byste měl něčím přebít toho chytráka, co nyní valí do matky vašich dětí. Přestavte si, jak ona se nyní musí cítit. Někdo jiný má o ni tak velký zájem. Akorát, že to nemusí být zájem upřímný, přeci jen má tři děti... A navíc je to pracháč. Přítelkyni se asi trošku zamotala hlava a vidina lepšího života ji žene pryč od vás. Píšete, že spolu máte 2 děti, a co ten starší syn? Ten asi není váš? A kolik má roků? Víte, do hlavy vaší přítelkyně nevidím, ale všechno mi to připadá, že i když už má tolik roků, tak se chová jak nevyrovnaná malá holka. Matka tří dětí by to už měla mít trošku v hlavě srovnané a ne hned každému na potkání slepičit, jak jí to ve vztahu nefunguje. A pokud by šla tak zbrkle z jednoho vztahu do druhého, tak si koleduje akorát tak o problémy. Ať mi nikdo neříká, že by ten druhý muž přijal všechny její děti a byl na ně stejně hodný jak vlastní otec. Jako může tomu tak být, ale spíš ne. A vy jste možná na dobré cestě se zlepšít, protože jste pravděpodobně hodně dozrál psychicky. Takže jak už jsem psala, zkuste nějak trumfnout toho Američana z Vysočan. Buďte lepší než on. Asi tvrdit přítelkyni, že jste se zlepšil, nemá cenu. Chce to skutky. Co tak začít svátkem Svatého Valentýna?
Starší syn ma 12 let jeho otec snim není od jeho 2 let. když jsem se seznamili učil jsem ho jezdit na kole a všechno když byl mali staral jsem se skoro jako o vlastního chodili jsem ven atak dale.. Jenže jak se narodili děti museli jsme se oba venovat jim. A taky kdyz zestarnul zacal byt drzejší tak jsem samozřejme zakřičel i na nej každe dite odfrkuje to je mi jasne. Ptom mi přítelkyně řekla že ho odstrkuju. Nikdy jsem ho neodstkoval. Kdyz jsem neco koupil Malim koupil jsem i jemu! Jo a mimochodem tomu pracháči je 52 let. Myslite si že bude mit nervy na male děti ktere jeste nejsou jeho? Ano možna chvili když přijde na navstěvu. Před tydnem mela narozeniny nechal jsem ji poslat kytici 35 ruží. za to jsem sklidil smsku s rozhorcenim ze proc takovou drahou kytku kdyz stejne za tyden opadne! když pry nemam peníze. Napsal jsem ji na to že bych ji ji koupil i kdybych nemel nic. Dale jsem ji jeste donesl na druhy den Kabelku Guees jeji oblibena znacka. a kni jsme přišpendlil z růžove kancelařské sponky vyrobeným srdíčkem prstynek. Kterou jsem mel uz koupenou předtim. Rekla mi ze nemuze odeme prijmat tak drahe darky kdyz jsem se se rozesli ale nechala si ji. A ze si ji pry kupuju. Ja ji rekl ze 35 ma jenom jednou za život! Nevim jak mam trumfnou neco co ji nemuzu nyni dat! Ona vidi jenom jistotu kterou stejne nikdy nebude mit. Ja si byl jisty ze bych sni zustal cely život. Řekl jsem ji že se nikdy nevzdam i kdybych sní měm byt až za 10 nebo 20 let. Protože vím
Také bych Vám po šestiletém vztahu, v němž byste pět let kašlal na mé pocity a potřeby, nevěřila, že jste se během necelého měsíce zásadně změnil.
To bude chtít více času a hlavně skutky. Začít pomáhat, starat se nejen o děti, ale i o domácnost, poslat přítelkyni občas samotnou za zábavou, ...
"Pracháče z Ameriky" přebijete pouze lepším chováním. Dlouhodobě!
doplněno 11.02.13 19:17:Co kdybyste přítelkyni i s dětmi vzal místo Valentýna (ten mi u nás stejně přijde umělý) vzal někam na výlet - na hory, ... - někam, kde by nemusela vařit, a kde by si odpočinula?
doplněno 11.02.13 21:05:Nehledejte výmluvy, hledejte způsob, jak pomoci. Můžete pro děti zajít do školky, nakoupit a přinést nákup, koupi lístky na sportovní odpoledne, ...
Je sposta možností.
Vás milovala a měla ráda a já si myslím, že kus společného života nemohla úplně smazat (vedle nepříjemností jste určitě prožili i spoustu pěkného).
"Trumfnout toho druhého" můžete jen citem, vztahem k ní i dětem a tím, co máte společného (on má jenom ty peníze, to je na kvalitní vztah hrozně málo).
Na drahé dárky se vykašlete. Opravdu to zavání kupováním (obzvláště, když ví, jak na tom finančně jste).
Nechcete zkusit "vyrobit kytici" třeba z fotek z míst, která jste společně navštěvovali, kde Vám společně bylo dobře?
S Vámi má na rozdíl od "Američana" děti a vedle ošklivých i krásné vzpomínky. Vy jí i dětem můžete dát nesrovnatelně víc, než on - lásku a vzpomínky.
Kdyz snimi nebydlim tak nemuzu doma pomoci Deti si beru byl jsem snimi v kine predevčírem, vcera jsem jeli k prababicce na vylet. na hory semnou asi nepojede.
Ja jsem chtel snimi na hory jeste nez se to stalo
Dobrý den. Honzo, ptáte se, jak vzkřísit lásku...Moje rada je, přes děti. Ty vás mají rády určitě oba dva a potřebují vás oba. Potřebují fungující rodinu a klidné zázemí. Nechte partnerku chvíli vydechnout, odpočinout si od Vás, srovnat si myšlenky...Nenásilnou formou jí dávejte najevo, že si uvědomujete svoji chybu a že jste ji nepřestal mít rád a stojíte o ní i o děti. V mnoha rodinách je nejvíce hádek právě kvůli penězům a kvůli dětem. Láska y člověka nevyprchá ze dne na den, snad jí ve vás obou zbylo ještě dost na to, abyste si navzájem dali ještě šanci a mohli si důvěřovat. I ženská potřebuje občas vypřáhnout, mít prostor a čas jen chvíli sama pro sebe. Chápu i Vás, že jste se snažil finančně rodinu zabezpečit a že Vás to hodně stresovalo, když se třeba zrovna nedařilo. Neumíte se s tím prostě vyrovnávat tak, jak byste chtěl. A doplácela na to Vaše partnerka. Vydržela, kolik vydržet dokázala a pak to v ní prostě bouchlo...Zklidněte se oba dva, dárek si od Vás nechala a to je dobré znamení. Mohla Vám ho hodit i na hlavu...Neudělala to, takže bych řekla, že naději ještě máte. Promluvte si spolu někde v klidu, proberte, co je dobře a co bylo špatně na vašem vztahu a zda jste schopni spolu být dál v dobrém i ve zlém, kdybyste si upravili pravidla, aby vám to vyhovovalo oběma. Anebo zda je opravdu rozchod tím jediným možným řešením. Myslete nejen na sebe, ale také na děti. Naplánujte společný výlet bez hádek, bez emocí...Jestli se máte rádi, věřím, že k sobě cestu najdete. A Vy myslete na to, jak snadno se dá rodina rozdělit a dětem jak snadno se rozbourá domov a zázemí...Poučte se z toho, naučte se lépe ovládat své emoce, buďte tolerantnější, víc se partnerce věnujte..Vždyť i to, co se Vám třeba nelíbí, nebo nedaří, se dá sdělit v klidu...Připomeňte si chvíle, když vám spolu bylo dobře, kdy jste spolu všechno zvládali a milovali se...Uvidíte, zda bude její postoj odmítavý, nebo jestli to s Vámi ještě tak úplně nevzdala. Přeji Vám, abyste nakonec dokázali najít jeden pro druhého pochopení, odpuštění a lásku...Rozchod je vždy až to poslední řešení...
doplněno 11.02.13 20:40:Možná Vám to všechno řekla jen proto, aby Vám ublížila a hlavně aby Vás přiměla změnit se. Možná ve Vás chce vzbudit žárlivost...Důvodů může být spousta. Ale Vy s ní máte dvě děti, o rodinu jste se staral, pomáhal jí...Myslím si, že v tomto máte navrh před tím druhým, jestli vůbec nějaký je. Milenec jí třeba může dát hodně peněz, ale copak Vy jste jí nedal nic?
doplněno 11.02.13 21:31:Tazateli, každý z nás dělá chyby. Poučte se z nich Vy i Vyše přítelkyně. Litovat se opravdu nemá smysl a sypat si popel na hlavu musíte před svoji milou...Oba na tom máte svůj podíl. Jen na vás záleží, zda se přesto dokážete přenést. Snaha musí být ale na obou stranách. Na té jedné nikdy nestačí...
Rekla mi ze uz ji to dusi dlouhou dobu. Že jsem si to mel uvedomit dřive. Proc malem se slzami v ocich mi rekla proc jsem ji deptal kdyz uz mi brečela. Ja to porad nevnímal. Byl jsem moc mlady kdyz jsem spolu zacinaly. Mlady na rodinu. Ale ted jsem si uvedomil že to bylo spatně! Jiz se nechadam. Jenom je problem ze si o nicem nechce promluvit. neni pry o cem mluvit. že se nemuzu zmenit ze dne na den. Ze ten jeji "milenec" ktereho nemiluje. Ji dava tu oporu. A že si ho važí. Naví ma penez jako šlupek. A ona je na značkove haderky atd. Taky jsem ji obcas kupoval drahe veci nejde to delat kazdy mesic. Nevydelam 100 000 mesicne možna jednou ano. Ale ani tak by me penize nezmenli tak abych je rozhazoval za zbytečnosti.
Tolik jsem ji ublizil. Tolik šrámu na srdci zpusobil. Že za to sam sebe nenavidím! Mima hloupíma nemistnýma poznamkama jsem ji uražel Ze je pitomá. že je k ničemu. A nejhorší bylo když uz jsem mel všeho dost a porad ona mela svoje tak jsem ji řikal že je jeblá. A za to bych si tak nafackal! Kdyby mi tak nekdo předtím s prominutím rozbil držku abych si to uvedomil. V živote jsem na ni nestahl ruku ani ji neuhodil! Ale rekla mi nekdy by radeji dostala nez ty nadavky ... Nevim jestli dokaže nekdy zapomenout na to spatne co bylo. Ano bylo i hodne pěkných dnu a chvil. Ale v člověku nejvice ulpí ty spatné. Alespon v ni ano. Ja jsem jiny človek ja si zase pamatuji jen ty pekne vzpominky na to spatne se snazim zapomenout. Nemam takove predsudky i když mi řekla taky hodne skaredych vecí. Dokazu se stim vyrovnat a vim ze člověk ve vzteku rekne hodne toho čeho potom lituje. Proto by se nemelo nic řešit ve vzteku.
Kdybych byl nejaky hajizl ktery ženu bije, chlasta, hraje automaty. tak to chapu.
Jenže piju jedno za xx mesicu. oslavy nebo tak, nikdy jsem ji fyzicky neubližil, a gembler taky nejsem. Snazil jsem se delat vse co jsem si myslel ze muzu delat pro rodinu. Jenže jsem s nikym před ni nežil v jedne domacnosti tak jsem nevedel co delat. Ono je neco jineho když s holkou chodite a vidite se jednou za dva dny par hodin nebo denne par hodin ale kdyz jse stim clovekem denne doma je to neco jineho. jeste v malem byte kde deti delaji porad neporadek. Atd.. Je to celkem ponorka. A to hodne taky pusobi na psychiku cloveka obou dvou. A pak uz staci ty maličkosti a clovek vybouchne. Ach jo nechci se tady litovat. Ano delal jsem Obrovske chyby. Ale jak to napravit.
Pozvěte ji na večeři a řekněte ji to, co jste tu napsal nám. Že si uvědomujete své chyby, že si uvědomujte jak jí bylo, že jste byl v poradně a jestli by tam třeba nechtěla jít s vámi. už kvuli tomu, že máte spolu malé děti, které vás potřebují oba. Zkuste se s ní domluvit na poslední šanci.
Dárky bych vynechala. Jestliže jste je nedával doteď, tak to působí přesně tak, že chcete trumfnout nějaký páprdu z Ameriky. A navíc o tom to neni. Radši se jí víc věnujte, občas ji vemte do kina, divadla, choďte s ní a dětma na bazén, kluziště, ...
A hlavně si s ní povídejte. Co jí trápí, co jí dělá šťastnou, jaké má sny, plány, ideály, co jí vadí, ...
Jenze ona o tom nechce mluvit. Uz to bere jako uzavrenou kapitolu. Ja uz ji vsechno rekl. I o te poradne. Ja nechci vidat děti jednou za 14 dni kdyz jsem snimi byl od narozeni v kuse každy den. Jak ji mama presvedcit aby semnou do toho kina sla? Na deti to pry nemam hrat.
Na děti to nezkoušejte, z mého pohledu kdyby se o mě snazil muz a vsechno by smeroval na deti stvalo by me to vic ze proste s nim musim zustat jen a jen kvuli detem.
Napsal jsem ji ted na celou stranku rucne psany dopis. Ve kterem se ji za vsechono omlouvam, že vim co bylo spatne. že od ni nežadal další šanci, že laska se neda vynutit ani koupit. Ale ze nase laska byla tak velka ze tam muselo neco zustat. Ze bych ji chtel udelat stastnou. A ze tomu pevne verim. Ale nevim jestli to pomuze.
Víte, někdy se žena zatvrdí a myslí si, že jinde jí bude lépe. Myslím si, že je to případ vaší přítelkyně. Soudím, že ten její vztah s tím otrapou z Ameriky nebude dlouho fungovat. Takový 52letý muž, pokud nebyl zvyklý na děti, nebude mít trpělivost ani s těmi jejími. A jestli je vaše přítelkyně schopná dovést domů staršímu synovi už třetího tatínka, tak je tady něco špatně. Možná byste měl přestat tlačit tak moc na pilu. Zkuste přítelkyni tak moc neuhánět, aby jí zbyl jen ten Američan. Opravdu si myslím, že mu jde jen o ni, o děti ne.
Docela dlouhý dopis, nikdy mne nelákalo číst tak dlouhý psaní ale od té doby co můj vztah upadá tak se sanžím nahlédnout do problémů ostatních a třeba narazit na stejný problém. Nemáte stejný problém jako já spíše opačný. Ale asi bych vám k tomu poradila teda nějak zkusit projevit tu svoji lásku, jestliže ona vás opravdu miluje a to asi miluje jak jste psal jinak by nikdy neřekla že tamtoho nemiluje a to je znamení pro vás aby jste si uvědomil že její láska jste pořád vy! Zkuste vymyslet něco uplne bomba romantického naplanujte si to dopředu, a dokažte ji jak ji moc milujete a že se ji za to omlouvate, ze vas to mrzí. Jestli opravdu jste její láska neodolá. Vím ženy touží po pracháčích to ano, ale pokud on nezískal její srdce tak máte větší šanci VY! Zkuste to..
A pokud ho postupne ziskava? Cím vice ji budu přesvedčovat tim to bude horší si myslim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.