Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak donutit dlužníka ke splacení dluhu

Od: caakasi* odpovědí: 7 změna:

Má známá mně dluží kolem 12.000 a to za zájezd do Bulharska. Byly jsme tam spolu letos v září s cestovkou, ona mě požádala o zaplacení, že momentálně s manželem nemají, ale po návratu, resp. hned v den návratu mi její manžel peníze přiveze na letiště. Znám jí od 17 let, párkrát jsme spolu byly na dovolené i v minulosti.

Manžel peníze nedovezl, má dvě exekuce, v mezidobí si už navymýšlel všechny možné varianty, kdy všichni ostatní za vše můžou, exekutor mu blokuje účet již bezdůvodně..

.Řekla jsem mu, že mně jeho žena řekla, že pracuje a nemám zájem, aby zaplacení za jeho ženu podmiňoval uvolněním jeho konta...tak to nastaveno vůbec nebylo. Jejich problémy jim nepřeju, ale mě nezajímají. Oba jsou gambleři, ona snad již nehraje...nemá z čeho a on zřejmě také ne, ale nehledají práci, přes známosti mají část. invalidní důchody a žijí z ruky do huby...Nicméně arogance jim nechybí. řekla jsem jim, že Jitce seženu práci, což se také stalo, jako příležitostnou práci, kde ji nebudou registrovat. Svou nečiinnost zdůvodňuje, že by jim sebrali důchod...je jim kolem 50let.

Ovšem je to jejich leností. Dříve si mohli žít docela slušně, ze svých nároků neslevili, oba kouří Marlbora...z čeho, to mi jasné není..Práci ona rozhodně nehledá a on mlží, asi také ne.

Teď mně přestali brát telefon.

Mám jít na policii a nahlásit to jako podvod? Nechala si zájezd zaplatit podle mě již s cílem mně ho nesplatit -nabízela jsem jim i splátky...

Poraťe mně někdo, díky.

Alena

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
09.02.13 17:52
hodnocení

0x

Zkuste to

skye*
hodnocení

0x

A máte na to nějaký papír, že jste jí peníze půjčila? Protože jestli ne, tak s tím neuděláte vůbec nic a to ona asi ví...

hodnocení

0x

Pokud máte důkazy o tom, že to byla půjčka, či svědky atd..tak by se s tím něco dalo dělat. Pokud nemáte v ruce nic a někoho obviníte z podvodu, mohlo by se to také obrátit proti Vám. Vy budete tvrdit, že jste jí na zájezd půjčila, ona bude tvrdit, že jste ho zaplatila ze své vlastní vůle a pozvala ji...Píšete, že jste párkrát už na dovolené spolu byly, nebylo to tudíž poprvé, znáte se leta...Máte tedy v ruce něco, co hovoří jasně o tom, že si ze své vlastní vůle u Vás udělala dluh, který Vám nesplatila?

doplněno 09.02.13 18:54:

PS: Na tomto Vašem příspěvku mi něco nesedí a nelíbí se mi...Ale může jít čistě jen o můj pocit...

doplněno 09.02.13 22:03:

Dodatek: Abych vysvětlila, proč se mi to celé nezdá tak jednoznačné: Beru to tak, že jste si zde postěžovala na kamarádku, s kterou jste chtěla strávit dovolenou tak moc, že jste jí ji zaplatila, aby mohla jet s Vámi. Že žije z ruky do úst jste věděla, proto jste jí dovolenou přece zaplatila...Její manžel s tím neměl přece vůbec nic společného. Na dovolené s Vámi byla jeho žena, tudíž jen s ní si to musíte urovnat a vyjasnit. Z podvodu bych nikoho neobvinila, pokud to nemohu prokázat, už jen z toho důvodu, že pokud se prokáže, že se kamarádka žádného nedopustila, budete z toho mít nepříjemnosti spíše Vy..

to se nelíbí bohužel více lidem leč skušenosti sou takový soudy to v podstatě nezajímá a když to po letech vyhrajete tak vám exekutor sdělí že nemá s čeho brát a ještě vám hrozí že pokud budete otravovat dostanete výkon exekuce k náhradě a ten co vás obral se vám směje do očí

a co je teda lepší?

jak se říká chcešli stratit přátele půč jim peníze

doplněno 09.02.13 19:41:

p.s. reakce na cenzuru :)

výtka
Upozornění od sys clayman 10. 02. 2013 10:50:28
nemůžeme tu nechat, aby někoho ztloukl... viz pravidla ;)

hodnocení

0x

Takže vy o známé víte, že (cituji vás):
Oba jsou gambleři, ona snad již nehraje...nemá z čeho a on zřejmě také ne, ale nehledají práci, přes známosti mají část. invalidní důchody a žijí z ruky do huby...Nicméně arogance jim nechybí. řekla jsem jim, že Jitce seženu práci, což se také stalo, jako příležitostnou práci, kde ji nebudou registrovat. Svou nečiinnost zdůvodňuje, že by jim sebrali důchod...je jim kolem 50let.
Ovšem je to jejich leností. Dříve si mohli žít docela slušně, ze svých nároků neslevili, oba kouří Marlbora...z čeho, to mi jasné není..Práci ona rozhodně nehledá a on mlží, asi také ne.
S kamarádkou, o níž máte takové myšlení, jezdíte na dovolenou a ještě k tomu jí půjčíte peníze? Co vás k tomu vede?

hodnocení

0x

No, já si myslím, že jste peníze na dovolenou půjčovat neměla. Asi jste to věděla, přece píšete, že se s tou ženou znáte od mládí, takže jste měla předpokládat, co se bude dít. Jestli jste jí půjčila proto, že se Vám na dovolenou nechtělo jet samotné, a raději jste zainvestovala a zaplatila i její pobyt, tak k tomu dnes musíte přihlédnout. Asi Vám tenkrát řekla, že na dovolenou peníze nemá a Vy jste se jí nabídla. Víte tohle je všechno na draka. Pokud nemáte nic v ruce, jenom její slovo, tak to pusťte z hlavy a neužírejte se tím. Člověk přijde v životě o víc... Vemte to tak, že jste riskovala z vlastního popudu a rozhodnutí. Asi Vás to nyní štve, ale ruku na srdce, netušila jste už tak trochu tenkrát, že to dobře nedopadne? Jenomže jste na dovolenou jet chtěla a ona Vás doprovázela, jinak byste musela jet třeba sama a to se Vám nechtělo. Tak to berte tak.

nucki
hodnocení

0x

Tak zajděte k ní domů a místo peněz ať Vám třeba dá něco jiného v téže hodnotě.

Pokud, ale nic nemá tak jste o ty peníze přišla. Kde nic není ani smrt nebere. K soudu bych ani nešel zbytečně vyhozené peníze. Dnes zákony chrání dlužníky a věřitelé mají prostě smůlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]