Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to dobrý bazén?

Od: kasandra70* odpovědí: 8 změna:

dobrý večer,

prosím o informaci k tomu bazénu, jeslti je za tu cenu tento bazén dobrý?má někdo takovýto bazén a jak je s ním spokojen?

bazeny-komplet.cz/...

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

2x

V rozpisu příslušenství ještě chybí solární ohřev, bez kterého se neobejdete, solární plachta, bazénový vysavač. Dobré je, aby byl bazén izolován i z boků. Na izolaci se používá extrudovaný polystyren, který není nasákavý. Pro rodinné účely k osvěžení v létě stačí. Čím větší bazén a jeho hloubka, tím vyšší náklady na údržbu a provoz. Co se týče plastu, tak my jej z tohoto materiálu máme už 12 let a není problém. Je sice pravda, že bleděmodrá barva se mírně "vyšisovala", ale vzhledově to nevadí.

kasandra70*
hodnocení

děkuji za radu, takže tyto věci ještě dokoupit,a kolik zhruba stojí tyto věci?a na tu izolaci bych musela ještě taky dokoupit ten extrudovaný polystyren?Děkuji

andrea1*

Solárko by vám měla, na základě vašeho požadavku, dodat firma i s bazénem, jinak prodejců je na trhů víc. Je dobré využít zimní slevy. Cena se pohybuje podle způsobu provedení, velikosti panelů, může být kolem 10 tis. a nebo i podstatně dražší. Extrudovaný polystyren na obložení stěn bazénu by vám měla rovněž dodat firma samozřejmě za příplatek. JInak se kupuje ve stavebninách, tloušťka cca 3 cm. Ještě je dobré mít ve dně bazénu tzv gulu, která slouží pro úplné vypuštění bazénu pro případ jeho celkové údržby. Solární plachta stojí cca 2500 Kč, ruční vysavač cca do 2000 Kč. Je dobré využívat akční slevy.

kasandra70*
hodnocení

myslíte, že tento by byl lepší? ale také nemá ty věci, co jste psala bazeny-obchod.cz/...

andrea1*

S tímto bazénem nemám zkušenost.. Zaráží mě pouze jedna tryska, ale to by měl vysvětlit dodavatel. Nejlépe je mít reference od někoho, kdo tento bazén vlastní. Hloubka 1,5 m je, dle mého názoru, zbytečná a prodražuje náklady na provoz.

jindra*

Můžu se zeptat,proč se neobejde bez solárního ohřevu,solární plachty a bazénového vysavače?Co se týče "plastových" bazénů,tak já osobně bych si raději vybral laminát,jelikož je to daleko lepší a pružnější materiál.Pokud plast,tak jedině kruhový,ve kterém jsou taky rovnoměrné...A jak jste psal...čím vetší bazén,tím větší náklady...v tom také tak velký rozdíl není,jelikož máte výkonější filtraci a veškerá technologie,musí být závislá na filtraci...chor,uv lampa,ionizátor,salinátor...atd.. :))

andrea1*

Bez solárního ohřevu je voda příliš chladná a prakticky se ohřeje na přijatelnou teplotu (apoň pro mne tj. nad 25 °C) pouze za horkých letních dnů. Takže je bazén jenom pro otužilce. Solární plachta slouží hlavně k tomu, aby se v noci, kdy klesne teplota vzduchu, voda neochlazovala. Bazénový vysavač (je připojen na skimer) je nutný k odstranění usazenín ze dna a jiných nečistot.

Čím větší bazén, tím jsou skutečně vyšší náklady, tj. větší spotřeba el. energie, vody, chemie.

doplněno 20.04.13 11:02:

Taky názor. My máme bazén 15 let a toto je moje zkušenost. Zastřešení jsme nevolili protože bazén je na místě, kde by nevypadalo dobře. Ale je pravda, že nahrazuje solární plachtu a na podzim zabraňuje spadu listí což zase my řešíme sítí. Plachta se navinuje na rolovací zařízení, takže nepřekáží. Na ohřev vody málo pod 30 °C, co já mám nejraději, ale nestačí jak plachta, tak zastřešení. Zastřešení je zase další velké vydání peněz. Jinak co komu vyhovuje.

jindra*

Nechci se hádat,ale bazény montuji 7 let a s tím co píšete,nesouhlasím.Co se týče ohřevu,tak bych určitě nedával solára,jelikož ty fungují poze,pokud je slunce.Nejlepší na ohřev bazénu je rozhodně zastřešení.Co se týče té spotřeby...Jak jsem již psal,čím větší bazén,tím výkonější filtrace,tzn. že budete filtrovat stejnou dobu,ale vezme vám to řádově o 200 watt za hodinu více a ta chemie...opět veškeré komponenty jsou závislé na filtrování,tak té chemie tam jde jen o min... více.Rozhodně nejsem zastánce solárních plachet,akorát to všude překáží a je s tím práce.Jak píší,nejlepší je zastřešení,je pravda,že cena je vyšší,ale do budoucna se vyplatí.Teplá voda a téměř žádný bordel ve vodě.Toť můj poznatek z mé 7 leté praxe a spokojenost zákazníků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]