Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řekl bych, že problém je v mužích, kteří se cítí být od pravěku ochránci a vůdci smečky.
A dcera přivádí do rodiny (smečky) nového muže (byť chlapce) - tedy konkurenci k vůdci rodiny a ten to cítí jako ohrožení své pozice novým, silným a mladším mužem. Je to prostě příroda (člověk je v podstatě také zvířátko a mnohdy se tak chová i podvědomě). Asi ani není podstatné, že si dost otců jenom myslí, že tu rodinu vedou a skutečnou osobností je matka (ovšem, ta ty mužské vlastnosti nemá dané přírodou, tak jí nový mužský prvek v rodině tolik nevadí). Zdravím!
Jestli to nebude trochu i tím, že tatínkové mají lepší představu, čeho všeho jsou muži schopni, a před tím se snaží své dcery ochránit.
Pocit konkurence v tom také určitě hraje roli.
Dobrý den. Tatínci prostě jen žárlí...Celý život se starají o tu svoji "holčičku", mají autoritu a pak přijde nějaký cizí klučina a je pro děvče přednější...Tatínek se již necítí být tím první chlapem v životě dívky a cítí se být odsunutý na vedlejší kolej. Nerad se s tím smiřuje a chvíli to tátům trvá, než si připustí, že dcera již není ta malá holčička a potřebuje víc, než jen tu tátovu náruč...Někdy je to boj, ale nakonec se s tím smíří každý táta...
Proč? Protože tatínek si zcela jistě pamatuje, co za mlada dělal nebo si moc přál dělat s nějakou slečinkou a děsí se toho, že by někdo s prominutím ošukal jeho malou holčičku.
Když jsem se před pár lety ptala, proč má brácha daleko volnější režim, než jsem měla já, odpověděl mi, že u bráchy nemá strach, že ho někdo přepadne a znásilní. S mými kluky nikdy problém neměl, do 22 let je tak nějak všechny ignoroval, současného má moc rád
To bude individuální, každá to má jinak...
Důležité je spojení, které uvedla PT: moje malá holčička. Když se narodí kluk, je chlap hrdej, že zplodil pokračovatele rodu a je hrdej na každej jeho úspěch, když se narodí holka, je hrdej tak nějak jinak a snaží se ji opečovávat víc než manželku. Prostě je to jeho "malá holčička", i když už jí je skoro 30. Prostě je to kapku jiný vztah než se synem, víc ji chrání než tlačí do nějakých výsledků... Navíc se k tomu přidají další faktory, které už byly jmenovány: myšlenky na to, co dělal s holkama, když byl mladej (nebo jeho vrstevníci), myšlenky na to, co se děje po světě (chlapa můžou přepadnout, ale neznásilněj ho)...navíc holky ve většině případů hůře prožívají rozchody a jiná zklamání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.