Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v loni od října jsem zmrazil penzijní spoření u penzijního fondu a od listopadu jsem založil nové u jiného penzijního fondu. Za rok jsem uložil celkem 18000Kč. Z prvního mi přišlo potvrzení k odečtu z daní na 13 500Kč. Druhý fond mi odmítl potvrzení ( na zaplacených 4 500Kč ) poslat s tím že můžu odečítat příspěvky jen nad 6 000Kč a u nich mám jen 4 500Kč a dále, že můžu odečítat slevu pouze od jednoho fondu. Já sy myslím, že mám nárok na odečet celých 12 000Kč za rok. Kde je pravda?
0x
Dobrý den.
Dle mého názoru Vám společnost, u které máte založeno penzijní připojištění se státním příspěvekm je povinna potvrzení vystavit.
Příspěvky z obou těchto potvrzení sečtete dohromady, odečtete 6.000 a ponížíte si o výslednou hodnotu daňový základ. Strop pro odečet penzijního připojištění je 12.000 ročně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.