Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v loni od října jsem zmrazil penzijní spoření u penzijního fondu a od listopadu jsem založil nové u jiného penzijního fondu. Za rok jsem uložil celkem 18000Kč. Z prvního mi přišlo potvrzení k odečtu z daní na 13 500Kč. Druhý fond mi odmítl potvrzení ( na zaplacených 4 500Kč ) poslat s tím že můžu odečítat příspěvky jen nad 6 000Kč a u nich mám jen 4 500Kč a dále, že můžu odečítat slevu pouze od jednoho fondu. Já sy myslím, že mám nárok na odečet celých 12 000Kč za rok. Kde je pravda?
Dobrý den.
Dle mého názoru Vám společnost, u které máte založeno penzijní připojištění se státním příspěvekm je povinna potvrzení vystavit.
Příspěvky z obou těchto potvrzení sečtete dohromady, odečtete 6.000 a ponížíte si o výslednou hodnotu daňový základ. Strop pro odečet penzijního připojištění je 12.000 ročně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.