Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a kde jít na WC?

Od: pavlan* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,prosímVás,zda by někdo neporadil,mám dost velký zdravotní problém kde a jak,nebo kam jít na velkou.Jsem zaměstnán u technických služeb,děláme většinou venku-ve městě úklid atd,a v tu dobu at už dopoledne nebo po obědě potřebuji jít nutně na velkou,ALE nemám KAM,jsem nucen to držet dlouhou dobu až je mi špatně,tuhle jsem sotva doběhl domů po práci,měl jsem pak bolesti břicha, a nedávno zas ,kvůli tomu,že jsem to držel,tak to zas nešlo,strašně mě bolelo břicho i celou noc-prostě hrůza,nevím,jak to tedy řeší jiní,markety zrovna "po ruce " nejsou,abych si odskočil a veřejné WC tady jsou většinou zavřený a stejně nejsou poblíž zrovna tam,kde děláme,prostě není KAM! se jít" vyvenčit",kdo tohle nezažil asi těžko pochopí,jak je člověku špatně,zle a až i na omdlení,ty zelený budky,jako v jiných městech tu také nejsou,už tímto problémen trpím delší čas,taky je trapný to někomu říkat,neporadil by někdo jak to řešit?Přeci nebudu nejíst a nepřijímat tekutiny,to je nesmysl.Díky za jakékoliv rady či zkušenosti jiných s tímto problémem,kteří pracují venku/ve městě/,díky.P.S.taky mám strach,abych si tímto nevytvořil třeba pak zácpu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

přeučte se na jinou denní dobu, tělo se dá trošku přizpůsobit. Když budete pravidelně chodit po večeři (např.) za pár týdnů z toho bude rutina a polední nucení zmizí. Najděte jiný rytmus.

hodnocení

2x

Souhlas s Claymanem. ;) Jinak jedině do hospody. Mám pocit, že nejenže je to slušnost pustit vás tam, ale že je na to i dokonce nějaký zákon.*sok* Zácpu si vytvoříte, ale hemoroidy určitě. :( Nedávno jsem si uvědomila, že se dříve na označení dveří používalo 00. Dnes už to nikde není, že?

laybor*

babkazov - ten zákon platil možná za totáče , ted jsou hospody soukromý majetek a je na zvážení každého majitele zda pustí dovnitř člověka jen vykonat potřebu ,

zkuste se se domluvit na mírném poplatku.

cocinkamichalka*

Já také souhlasím s Claymanem. Říká se, že nejzdravější je jít na velkou ráno po probuzení. Potřeba tak přijde v pohodlí domova. Opravdu jde se to naučit.

pavlan*
hodnocení

Dobrý den,moc děkuji za rady všem rádcům,jen nevím JAK a třeba čím,-"přehodit" ten rytmus,aby mi ta velká se dostavila doma.S tím absolutně nemám zkušenosti.A taky jsem si zjistil,že je špatný totálně se učit na jakékoliv projímadlo.Babička říkávala i myslím to pila-šaratici-večer a pak prý druhý den ráno šla,nemá s tím někdo zkušenost a kde by se to nechalo sehnat,prý to také pomáhalo.Byla to prý taková voda v zelené skleněné lahvi právě na toto,když to nešlo,prý to dříve prodávali v zeleninách,Moc a moc děkuji všem za rady a odpovědi,Pavlan

cocinkamichalka*

Prostě běžte ráno a "tlačte" :) Pomáhá třeba vypít sklenici teplé vody nalačno...

marenka*

Mě pomáhá cigáro *smich* Ale vážně, když už.. V pracovní dny vstávám v 5.50. Zapálím cigárko, jdu na WC. Klapne to vždycky. ;) Běda o víkendu, když vstanu třeba v 7 hodin. Nejde to. Tělo je zvyklé a naučené v 6 hodin cca a přes to nejede vlak.

cocinkamichalka*

Moje tchyně pije každé ráno sklenku teplé vody. Vím, že to pomáhá, ale bohužel od té doby, kdy jsem to sama musela několikrát praktikovat, mě je vždycky spíše na zvracení než na to sr... :-D

až se vám nepodaří dojít si na WC, tak to zkuste v dobu na kterou se potřebujete naučit. Nebude to snadné, ale půjde to. Pravidelností to půjde pak už samo aniž si to budete uvědomovat :) U dětí to funguje po jídle nejlépe - rozhýbou se střeva. Popř po procházce.

hodnocení

2x

. . . nedá se nějak zeptat na to třeba i zaměstnavatele, pokud pracujete někde dále od zázemí TS, jak řešit potřebu zařízení nejen wc, ale třeba i opláchnutí rukou či podobně. Mj, na menší potřebu jste oprávně chodit co cca 2hodiny. Měl by na to snad mít nějakou relevantní odpověď.

doplněno 05.02.13 08:07:

restaurace by Vás neměly odmítnout, příp. bych jim dal 5Kč za použití wc.

pb®
hodnocení

2x

Není nad to, když se ráno člověk pěkně nasnídá (nebo dá kafe, cigáro, zkrátka na co je kdo zvyklý) a pak i když se mu nechce, jde si sednout na záchod, kde se bez nějakého přemáhání a tlačení jen tak mimochodem vykaká. Jde o zvyk.

pohanka*
hodnocení

2x

Zkuste toto. Vstát o 15 - 20 minut dříve, hned po probuzení vypít sklenici teplé vody s citronem. Uvařte si čaj a v klidu se nasnídejte.

Jezte přes den pravidelně /bude to asi problém/ a nejezte úplně na noc. Tak necelé tři hodiny před ulehnutím, aby se potrava stačila zpracovat.

Jak Vám tady radí, myslím, že to jsou dobré postřehy. Pokud přijdete do obyčejné restaurace s prosbou, myslím, že nebudete odmítnut. WC jsou i v čínských bufetech. Myslím, že pokud by jste náhodou věděl, kde budete příští den pracovat, tak se můžete dopředu trochu připravit, zde na internetu.

Jinak při práci mít oči na štopkách a mapovat si terén. Ve většině provozovnách prodávajících jídlo je vždy WC, jinak nezapomeňte i na zdravotní střediska a ordinace, též hotely Vás jistě neodmítnou a třeba Vás nasměrují na personální WC, též úřady by neměl být problém. Tam lze si také odskočit. WC jsou ,ale někdy i veřejně přístupné, jsou ale schované.

Pokud pracujete v Praze, tak by neměl být snad problém. Jinak najít keřík, teď asi problém, ale v létě musíte i takhle uvažovat. Lepší než zácpa.

Mám ještě fintu. Když někam přijdu, tak odhadnu, kde je WC a běžím tam, omlouvám se v chůzi, že je to akutní. Myslím, že Vás nezastaví, nebo poprosím, nějak jsem moc pila.

Jednou jsem takhle vlezla na Praze 2 do herny a číšník na mě anglicky, řekla jsem sorry, musím, ukažte kam. Takže být spíše ráznější a nebát se.

hodnocení

1x

Kromě restaurací mě napadají ještě benzínky a větší obchodáky.

jardino555*
hodnocení

1x

já jezdím na WC domů...odkudkoliv ...jinde mi to nejde...*smich*

radce*
hodnocení

0x

benzínky, restaurace, hospody, vlaková nádraží

hodnocení

0x

Tady v Praze to "jistí" metro a "mekáče" - i když tam už to také není zadara, jako dřív.

Zkuste si to opravdu "natrénovat" na ráno před odchodem do práce. Moje babička (to bylo na vesnici, a ještě jsme měli latrínu), tak si ráno dala kávičku, cigárko a šla... Chodila jako hodinky...

Vím od sebe, že "to" na mne přijde, když "rozhýbu" střeva, tzn. po nějakém pohybu. Třeba by jste našel na netu nějaké cviky (jogíni je používají stoprocentně), které by Vás naučily si "to vyřídit" ;) ráno, a pak už by jste měl klid...

hodnocení

0x

Zácpu si nepravidelnou stolicí určitě vytvoříte. I když hospod je jako máku, jistě třeba není zrovna žádná po ruce. Jak už rádci psali, chce to vytvořit si návyk. Zkuste ráno na lačný žaludek vypít sklenici vlažné vody. A trochu si zacvičte /pár dřepů/. Pokud to nepůjde, přidejte sklenici vlažné vody i večer před spaním. Nepůjde to hned, ale časem by se to mělo upravit.

Jenže pokaždé se nepodaří. Musela jsem jednou v Itálii na tržišti naléhavě za kontejner. Nebyla to skrýš nic moc, ale když je nouze...:D

Právě včera jsem shodou okolností o Vašem problému přemýšlela. Před Penny mě zastavila dvě zmoklá mladá děvčata s bloky. Průzkum. Prozkoumat jsem se nedala, kontakty na sebe zásadně nedávám, pak by mi přišlo kde co. Ale dozvěděla jsem se od nich, že jsou až z 200 km vzdáleného města a u nás dělají průzkům. Celé zmrzlé, urousané a já si řekla: Vždyť ty holky musí taky za ten celý den jít někam na záchod. Kam? Penny WC nemá. A nedospěla jsem k žádnému závěru. Jaga.

iz*
hodnocení

0x

Už tu zazněla na lačno sklenice vlažné vody. Kdyby to nestačilo, dejte si k večeři (nebo po večeři) bílý selský jogurt - bez příchutí (žádné Danone, Müllery nebo smetanové jogurty!), výsledek by se měl ráno dostavit.

hodnocení

0x

Jak a kde jít na WC?

Jak: celkem přirozeně jako doma :)

Kde: když je nutná potřeba a není po ruce záchod, tak všude kde je trochu klidu a nikdo se nedívá (třeba za nějakým roštím). Osobně bych to řešil tak, že bych to ohlásil kolegům, že se jedu královsky vys*at na pumpu jestli tam něco nechtějí koupit (třeba cigára).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]