Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat. V minulosti se manželka předávkovala Ibalginem ( cca před 10ti lety ). Snědla naráz asi jedno platíčko. Poté prý byla asi 3 dny velmi unavená a jen tak polehávala. Co se jí mohlo stát? Nemohlo jí to ,,něco" poškodit? Nyní, když je nemocná, tak na ni Ibalgin ani nijak nepůsobí...
Díky.
Více než játra dostal zabrat žaludek. Ibalgin je nesteroidní antiflogistikum, reguluje produkci prostaglandinů a ve vyšší dávce může způsobit i srdeční arytmie. A to byl asi důvod slabosti Vaší manželky. Pokud vše zdárně přestála, žádné trvalé následky nepřicházejí v úvahu. Doporučuji ale i napříště se všem lékům z této skupiny vyhýbat.
No játra Vaší ženy dostala pěkně zabrat. Proč to udělala? (nebyla to taková "provokačka" - pokus o sebevraždu?) Pokud to udělala jednorázově, snad se nemohla nějak trvale poškodit, ale kdyby brala Ibalgin či jiné léky na bolest trvale, mohla by si vypěstovat závislost (to začíná tím, že už na ní léky nepůsobí) a mohla by mít celkový kolaps organizmu. Moje babička se takhle předávkovala resp. dlouhodobě brala vysoké dávky Alnagonu kvůli bolesti kyčlí a skončila v nemocnici s celkovým kolapsem organizmu a bylo to tak špatné, že si už teta kupovala černé oblečení... Babička se naštěstí z toho dostala, ale měla hrozné štěstí...
Ať se Vaše žena poradí s lékařem, která analgetika brát, když ji Ibalgin nepomáhá a v každém případě se řídí příbalovým letákem. Já jsem si před týdnem kupovala v lékárně Ataralgin, který mi jediný pomáhá na bolest hlavy, a magistra mě sama od sebe upozorňovala, že ho nemám brát více jak 6 tablet denně...
Vaší ženě bych pro příště doporučil, aby místo Ibalginu užívala lék jiný. Např. Novalgin. Ibalgin je jedna z největších svinstev, které si můžete v lékárně volně koupit. Ibalgin totiž vyžírá přirozenou sliznici žaludku a tím se po určitém čase objevuje tvorba žaludečních vředů. Proto by se s Ibalginem měly užívat antiulcerózní látky, jako je např. Helicid. Jen pro zajímavost, Ibalgin je taková mrcha, že Vám ji ještě po dvou týdnech od užití dokážou najít v krvi...
Takže Ibalgin ano, ale pouze v malých dávkách a ne pravidelně. Pro Vaši ženu toto ale neplatí, měla by si nechat napsat od lékařů Novalgin či jiné analgetikum...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.