Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 32let, hodně pracujem, cestujem, ale děti ještě nemám.nejsem divná v tomhle věku už?Já vím že se to tedka posunulo, roděj čím dál starší ženy 1dítě...Co nato říkáte?Ale ja prostě chci mít zázemí,atd.než budu mit miminko...
Není to u každé ženy stejné, některá má dítě v šestnácti /*také tady čteme podobné zpovědi/, jiná v 35, nebo třeba vůbec. Je to prostě takový osud.
Je dobře, že jste zodpovědná, chcete pro miminko zázemí. Nepíšete ale, jestli máte partnera, se kterým byste založit rodinu chtěla. Pokud ano, není co řešit. Ale otěhotnět s kdekým, jenom proto, že chci miminko by bylo také nezodpovědné.
Takže zázemí a vhodného tatínka.
Nechci Vás lekat, ale už by bylo ve Vašem věku na čase. Biologické hodiny tikají. Nejvhodnější pro otěhotnění je prý ženský věk mezi 20 až 25 lety. Lékaři tvrdí, že už ve třicítce se schopnost spontánně otěhotnět snižuje o 30% a s každým dalším rokem se snižuje nadále.
Proto mnohé známé osobnosti často těhotenství odkládají z důvodů pracovního vytížení a pak ve vyšších letech podstupují umělé oplodnění. Příroda už to prostě vzdala v tomhle věku.
Přeji, ať Vám to vyjde. Ale začněte už na tom pracovat. Jaga.
Zdravím. Každá žena je jiná. Některá nechce mít děti třeba vůbec. No a co? Je to věc každé ženy a každá má právo se rozhodnout, kdy mít, či nemít děti. Ty doby, kdy druhým připadalo divné, že je ženská ve dvaceti ještě svobodná, nebo že rok po svatbě ještě nevozí kočárek, jsou již dávno pryč... Ať si každý zařídí život podle svých tužeb a přání bez ohledu na to, co si o tom kdo myslí...To je můj názor, Vám přeji život dle svých představ...
Divná nejste ale divné to je. Mám známého uznávaného gynekologa a ten říká sice se posunul věk dožití ale ty biologické hodiny v těle ženy jsou stále nastaveny jako dřív, dítě by měla mít ženská ve věku 20-30 let, po třicítce bývá pozdě. A také si myslím, že mladá matka a mladý otec je lepší než mít v pubertě rodiče na umření. Dnes budujete zázemí, jezdíte po světě a až se rozhodnete, že děcko chcete může být pozdě. Mým rodičům ještě nebylo 40 let když měli první vnouče a děti si jich užily.
Divná nejste, takových, co odkládá mateřství je více než dost. Hlavně, ať nepromeškáte tu správnou dobu. Ne každá starší žena otěhotní přirozeně. Těhotenství ve vyšším věku (tedy vás se to zatím ještě netýká) přináší s sebou možná rizika jak pro maminku, tak pro dítě. Takže - chcete-li dítě, tak bych být vámi to už neodkládala. Jako kdy to zázemí budete mít? Až budete mít našetřeny tisíce, perfektně vybavený byt? Ono se to nezdá, teď je vám 32 a než kdesi cosi, zaklepe čtyřicítka na dveře. A pak budete obcházet lékaře a snažit se o umělé oplodnění. Protože, co si budeme povídat, s věkem se plodnost ženy snižuje a ne každá má to štěstí, že i po 40 otěhotní přirozeně.
Co by na tom mělo být divného? Měl jsem několik kolegyň mezi 30-35, všechny měly přítele (jedna dokonce 9 let ve společné domácnosti), ale všechny se prostě rozhodly, že si vybudují kariéru, zařídí dobré zázemí, sjezdí "svět" a pak si pořídí rodinu. Někdo to prostě chce dřív, někdo dýl a někdo do toho vlítne, aniž by chtěl.
Divná nejsi, ale pokud ti jde o to mít zdravé dítě tak jsi ho už měla mít... Užít si život a vybudovat zázemí je fajn, ale s věkem se výrazně zvyšuje pravděpodobnost že se narodí kriplík nebo vůbec neotěhotníš. Pak to zázemí bude na nic... Můj názor - prašťte do toho co nejdřív, ideální věk pro ženskou je první dítě max. ve 25 letech. Ve 32 to ještě odkládat je špatně.
Já znám zase kuřáka který od 15 kouří krabičku denně a je v 70 letech zdravý...
Koukni na statistiky kolik % dětí zdravých a kolik % poškozených v závislosti na věku - tohle je fakt který nejde okecat... Kamarádce gratuluju a vám držim palce ať je taky zdravý. Moje rada: pokud někdy chceš děti tak nečekej, není na co. Večer skoč na partnera a šup šup
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.