Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Házecí hvězdice vs plnoletost

Od: poll* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, nejsem plnoletý a chtěl jsem si v jednom obchodě koupit házecí hvězdici.

Prodavač mi ale však zdělil že házecí hvězdice si smím koupit aš budu plnoletý, moc se mi to nezdá a zajímá mne jestli mluvil pravdu.

moc děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prodavač má pravdu,je to vlastně zbraň a můžeš s ní i zabít,tak nevím,na co ji chceš? Máš v plánu snad někoho zranit?

poll*
hodnocení

nikoho zranit nechci!

Jen mne zajímá když půjdu do obchodu a budu chtít kuchinský nůž jestli my ho u pokladny vydají?

A jaký je rozdíl, mezi vrhacím a kuchinským nožem.

jirbar*

Pošlou Tě učit češtinu. Tři hrubky, děs.

ladaadal*

Rozdíl je jednoduchý. Ublížíš-li někomu kuchyňským nožem v sebeobraně, bude to soudce posuzovat tak, že sis nůž nosil na ukrojení chleba a namazání másla a použil jsi ho v nutné sebeobraně jako improvizovanou zbraň, ublížíš-li vrhacím nožem, bude to posuzovat tak, že jsi se vyzbrojil s úmyslem někomu ublížit a posouzení nutné sebeobrany bude mnohem přísnější.

johhny16*
hodnocení

0x

nikdo by ti neměl prodat zapalovač,nuž,hvězdici pistoli atd.to jsou věci které jsou od 18a pistol jen ze zbrojnim průkazem..

repkin*

Sice chápu, jak jste to myslel, ale není to úplně pravda, tak jak jste to řekl.

hodnocení

0x

Ze zákona není prodej chladných zbraní nijak omezen, je to v podstatě na stejné úrovni jako by ti odmítl prodat kuchyňský nůž. Pokud je ti deset, měl bych pochybnosti. Pokud je ti šestnáct, není důvod ti to neprodat.

poll*
hodnocení

Před 1. týdnem mi bylo 16.

ladaadal*
hodnocení

0x

Prodavač má pravdu. Šuriken je považován za smrtící chladnou zbraň, takže do 18-ti ti ji prodat nesmí. Děláš bojová umění? Učí tě tvůj učitel s tím zacházet? Pokud ne, upozorňuju, že úrazy s podobnými věcičkami jsou dost kruté a v plnoletosti by ses mohl rychle dostat před soud.

Český zákon pojem "chladná zbraň" nezná a tudíž její vlastnictví, držení ani nošení nijak neupravuje. A představa, že 16letý mladík nesmí dostat do ruky kus špičatého plechu, mi připadá docela přehnaná.

ladaadal*

Viděls ho někdy používat profesionálně? Pokud ne, tak nevím s čím srovnáváš. Strč mu do ruky dvaadvacítku, ta přece nemá takovou ráži, aby někomu ublížila.*zed*

No,myslím,že by jste mluvil jinak,kdyby se vám ten kus ,,špičatého plechu,,zapíchnul do zad nebo do krku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]