Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová okna a venkovní žaluzie

Od: aloissiola odpovědí: 4 změna:

Prosím Vás, jak se mám zachovat v tomto případě: nechal jsem si udělat plastová okna a k nim venkovní plastové žaluzie. Investice za 105.000,- Kč (zbývá mi firmě doplatit 30.000,-). Jenže! Žaluzie se zasekávají, takže místo dálkového ovládání jsem musel okno otevřít a žaluzii stáhnout ručně. Reklamoval jsem 2x, pokaždé přijeli a udělali nějaký pokus o nápravu. Nakonec vyměnili pojezdy z plastových za hliníkové, ale nedali tam tlumící výstelku, takže za větru žaluzie rachotí a slyší to i v okolí. 3. reklamací chtějí do hliníkových pojezdových lišt vložit výstelku a já mám doplatit zbytek částky (tu jsem odmítal doplatit, protože za špatnou práci nedám už ani korunu), zároveň mi nabídli 10.000,- Kč slevu. Jenže okna už jsou různě rozvrtaná, žaluzie ošoupané a já nas...ý a chci nová okna i žaluzie. Odborník (z jejich firmy) řekl, že je to na výměnu celých oken i žaluzií, nejsou zasazena tak, aby tam mohla fungovat originální žaluzie (s plastovými pojezdy). Funkční je pouze jedno okno, ale je zasazeno "šejdrem", což vylezlo na povrch až při obložení obkladačkama (ale to už nemám sílu řešit). Parta, co na tom pracovala je najatá skupina, která tyto žaluzie dělala jen jednou a to před 5 lety. Co mám dělat? Poraďte prosím. Děkuji všem za rady a názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Řešil bych přes ČOI a nebo přes soud.

hodnocení

2x

Dobrý den, pane Toníku.

Jsou dvě možnosti, buď se smíříte se stavem, nebo si pozvete soudního znalce, který udělá posudek na stav a provedení díla. Včetně jzapravení oken do stěny. Jakmile budete mít posudek, obrátíte se na firmu dopisem že uplatňujete reklamaci na vadné dílo s termínem odstranění do XX.XX.XXXX

Podle reakce firmy zvolíte další kroky, to je případná žaloba. Neznám text Vaší smlouvy, ale domnívám se, že budete muset uhradit "dlužnou" částku 30.000Kč

andrea1*
hodnocení

2x

Reklamujte. V reklamaci uveďte všechny závady.. Uveďte i vyjádření jejich technika, že okna jsou na výměnu i se žaluziemi. Zašlete samozřejmě doporučeně. Předpokládám, že okna i žaluzie jsou ještě v záruce. Určitě máte s firmou uzavřenou smlouvu o zhotovení díla. V ní musíte mít uvedeny i záruční podmínky. V případě, že firma nevyhoví a reklamaci zamítne, tak potom budete potřebovat vyjádření soudního znalce k závadám a domáhat se nápravy soudní cestou. Firma si to rozmyslí, protože by jí šly do nákladů navíc ještě cena za znalecký posudek a soudní výlohy. Vše je třeba s firmou vyřizovat písemně, aby jste měl v ruce potřebné podklady pro právníka. Na slevu nepřistupujte. Chtějte výměnu oken i žaluzií a odvedení celého díla ve 100% kvalitě.

aloissiola
hodnocení

Děkuji Vám. Už je vše v řešení. Jde to právní cestou, již jsem dávál podklady právníkovi, který zhodnotí celou situaci a řekne, co dál. Všem děkuji za zájem o můj problém:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]