Nejste přihlášen/a.
Lidi, čtu knížku Hostinu pro vrány, ale absolutně nemůžu najít žádnou motivaci ktomu baych to dočetl, zbejvá mi cca 300 stránek. Nemáte nějaký tipy k tomu jak to dočíst až do konce, protože se k tomu nemůžu dohrabat, idyk žmám na to chut.
No pokud to nepotřebujete třeba do školy, nebo tak něco, tak nač se nutit. Knížka má být potěšením. I když mi to trošku nejde dohromady. Píšete, že nemáte motivaci a zároveň, že máte chuť - to je trošku shizofrenní? Máte chuť dozvědět se jak knížka skončí, nebo si jen odškrtnout "přečetl jsem devítíset stránkovou knížku". Stává se mi, že knížka, kterou čtu mě momentálně přestane brát, no tak začnu číst něco jiného a až je zas chuť tak čtu dál. Knížka je odpočinek, tak nač stresy.
Stránku po stránce...
Nicméně pokud tu knihu nepotřebujete znát (třeba do školy), tak ji odložte a vraťte se k ní později. Já takhle třeba nikdy nedočetl knihu "Pouští a pralesem". Věřím, že je to zajímavá a čtivá kniha, ale jelikož mi byla neustále vnucována, vybudoval jsem si k ní odpor, který jsem dodnes nepřekonal.
Na druhou stranu mám třeba jednu oblíbenou ságu 4 + 4 knihy, po cca 600 - 650 stranách každá a tu už čtu potřetí.
Jednu tlustou knihu přečteš asi tak, jako 3 tenké.
Záleží na tom, jak je zajímavá a jak se do ní začteš. Pokud Tě to chytí, máš ji přečtenou natotata. Vzpomínám na své dětství, kdy jsem dostala pod stromeček Děti kapitána Granta od Vernea. Knihu jsem skoro neunesla, ale už od začátku to bylo tak napínavé, že za týden nebylo co číst.
Jinak mě mrzí ta připomínka Tří kamarádů. Každý máme jiný vkus, ale pohrdnout Remarquem mi připadá skoro jako svatokrádež. Patří k mým nejoblíbenějším.
A slovensky se také dá číst: Četla jsem Čachtickou paní a taky Motýlka, po pár stránkých si člověk přivykne a nepřipadá mu to o nic jiné než čeština. Jaga.
doplněno 03.02.13 07:08:Ale každý máme svou Achillovu patu. Nerada čtu Jiráska. Nevadí mi třeba Filosofská historie či F. L. Věk, ale ty bichle, jako Bratrstvo, Temno apod. - NE. Před každou bitvou probíhá líčení kraje, počasí a všeho okolo třeba na 5 stránek a na takovou "omáčku" opravdu nemám. I když to byl významný český spisovatel, to jeho zdlouhavé líčení o ničem prostě číst nemohu.
Před lety bylo v modě rychločtení, dokonce se vyučovalo v kurzech. Tvrdilo se, že lidé čtou zbytečně pomalu a neproduktivně. Takový čtenář bleskově přelétával text a obracel stránku za stránkou. Vše pod heslem:"Čtěte dnes-pochopíte zítra". Vyzkoušej-třeba Ti to půjde.
ano, rychločtení existuje - např. podívejte se na stránku knihy jako na celek, nečtěte "po řádcích" či dokonce "po slovech", nebo se dívejte jen na text v prostřední třetině stránky (při jejím svislém rozdělení na třetiny); můžete zkusit i čtení systemem "velkého psacího Z" - začněte vlevo nahoře, postupujte zrakem vpravo níž, pak vlevo níž atd. Chce to trénink a nebudete vědět přesně všechno kompletně, ale na základní orientaci to stačit bude...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.