Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na daně

Od: mysulka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dotaz? v roce 2011,8.11. jsem vedená na uřadě práce.Jsem tam stále vedená do ted.Od října roku 2012 jsem zaměstnaná brigádně do ted.Chtěla bych se zeptat,zda mám nárok na vrácení daní za rok 2O12.

Jako další muj dotaz je,zda je možné zpětně požádat o vrácení daní za rok 2011.Díky.Ozvěte se.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mysulka
hodnocení

Ještě jedna otázka,zda v roce 2012,mám nárok na vrácení daní,když mám výpisi od stavebního spoření? Děkuji.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Píšete, že jste zaměstnaná brigádně, čili nevím, co je to za pracovní poměr. U zaměstnavatele máte podepsané prohlášení k dani (ůžový dvojlist)? Byla Vám ze mzdy(odměny) v roce 2012 sražena a odvedena daňová záloha? Pokud ano, požádejte si do 15. 2 2013 svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daně. Byla-li daň odvedena, je možnost, že Vám vratka na dani vznikne.

Zpětně za rok 2011 si můžete o vrácení daně "požádat" prostřednictvím daňového přiznání na finačním úřadě. Nechcte si od bývalého zaměstnavatele vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2011. Byla-li daňová záloha odvedena, podejte si na fainačním úřadě daňové přiznání za rok 2011.

Výpis ze stavebního spoření nemá s vratkou daně nic společného. Daňový základ si můžete snížit jen o zaplacené úroky z hypotečního úvěru (z úvěru, který slouží k řešení vaší bytové situace).

doplněno 02.02.13 16:08:

(růžový dvoulist)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]