Nejste přihlášen/a.
Včera ráno jsem měl teplotu 39,6 přes den jsem něco vypotil, sežral jsem asi 12 paralenů a celou noc jsem jezdil, dneska mám teplotu 38. Trápí mě bolest hlavy a rýma, ibalgin ani paralen nepomáhají, potřebuju být fit jěště dnes večer, máte někdo rady?
Takhle nemocný jsem byl snad naposledy před 10lety , To ta plasma! děcka nechoďte!
Promiňte, co do toho pletete plasmu, ta s tím nemá nic společného (resp. odběr plasmy). Já chodím víc jak 15 let a nikdy jsem nebyla nemocná následně po odběru!
Teď kromě chřipek jsou mraky viróz, protože se oteplilo. Normálně jste chytil virózu. Pokud se pohybujete mezi lidmi, tak je to jasné.Fit ale do večera určitě nebudete, potřebuje to určitý čas, a ve vlastním zájmu byste se měl vyležet. Nic lepšího na to není.
Zajímavé, většina lidí kteří semnou jezdili na plasmu tak na druhý den leželi v posteli, oslabená imunita...
A taky záleží jak často chodíte?
Teď půjdu v pondělí hned po 14 dnech. Jinak cca 1x měsíčně. Předtím jsem chodila dávat krevní destičky na transf. stanici, což je mnohem náročnější, a rovněž jsem nebyla nikdy nemocná. To,že Vám vezmou 800 ml plazmy, podle mého názoru neoslabí imunitu. Nejsem lékař, ale jsem o tom přesvědčená. Když se ve středověku "pouštělo žilou", tak to uzdravovalo. Na transfuzce mi říkali, že tam měli paní, přes 60 let, která už nemohla chodit dávat krev (smí se jen do 60), a ta je chodila prosit, aby ji trochu krve vzali, že jí to dělá dobře... Takže si myslím, že to, že to někdo onemocní po odběru plazmy je náhody, a taky trochu autosugesce...
Také se mi nezdá, že by odběr plasmy měl takto negativní vliv na zdraví, alespoň jsem o tom doposud neslyšel. Možná pokud už je člověk nějakým virem nakažen, tak odběr může propuknutí nemoci trochu urychlit.
Osobně mám vyzkoušeno, při příznacích nemoci, kdy si nemohu lehnout, nasadit vysoké dávky vitamínu C, a to v malých dávkách, ale často, spolu s velkým množstvím tekutin - teplého čaje. Sice člověk hodně běhá na WC, ale vit. C má účinné povzbuzující účinky, tak se to pak dá v práci přežít. Konzumovat tak velké množství paralenu, co popisujete, může být i zdraví nebezpečné.
Chcete být fit? No řekla bych, že hned tak nebudete, nemáte tak trošku chřipku? Měl byste to vyležet... jestli si nechcete koledovat o něco závažnějšího.
Jestli máte virozu nebo chřipku, tak s tím nyní už nic neuděláte. Akorát budete za volantem nebezpečný sobě i druhým. Jezdit, když je vám šoufl, není zrovna to pravé ořechové. Jako chápu, že práce nepočká, ale chcete rozšířit řady obětí chřipky? Jako chřipka, jestli ji máte, tak není obyčejné nachlazení. Taky se může stát, že ji přechodíte a ona vám mrška chřipka vleze na srdce nebo klouby. Zkusil jste třebas Coldrex horký nápoj a vypotit se?
včera jsem pil i coldrex a potil jsem se, celá postel mokrá, večer se to tím jěžděním zase zhoršilo, plus zimnice a bolest zad a kolen
Předloni chytil syn chřipku, prý slabou prasečí, skončil na pohotovosti, nemohl pořádně dýchat, musel dostat injekci. Takže je-li vám tak blbě, tak z té postele raději neslízejte. Nebyl byste za volantem moc dobrým řidičem. Chřipka oslabuje srdeční sval, ti co ji přechodili si dosti často poškodili srdce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.