Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
chtěla bych se zeptat mám syna který má dlouhé vlasy a já z něj chci udělat slušnáka ostříhaly by ste ho?
PS:nechce abych ho nechala ostříhat ale mě vadí jeho sytl.
děkuji Markéta
Před 30ti lety do porodnice přišel mladý potetovaný tatínek s vlasy do půl zad, přiznám se, že mě jeho vzezření vyděsilo, chodil tam za svojí ženou denně a vždycky dovezl pro celý pokoj a sestřičky spoustu ovoce co v krámě nebylo, z každým prohodil pár slov, manželce říkal Libuško a dítěti mluvil jako o vzácném daru a já přišla na to, že v douhých vlasech a tetování to vážně není. Dnes už dávno dlouhé vlasy nemá ale stále je to (pro Libušku a jejich dvě dcery určitě) ten nejlepší člověk. Je to synova volba, ne vaše, já bych nestříhala a nenutila do stylu co kluk neuznává to by ste mu také mohla radit co za hudbu má poslouchat. Ano, je to dítě a tak jen hlídejte aby se to nějak nezvrhlo.
V jedenácti je už dost starý na to, aby jeho názor byl přinejmenším vyslyšen, když už ne respektován. A rozhodně neplatí rovnice čím kratší vlasy tím větší slušňák. Pokud je bude mít čisté a upravené, nevidím problém. Patrně má nějaký vzor, kterému se chce podobat. Proč ne?
doplněno 02.02.13 13:51:mmch i já mám doma 11letého kluka, a i když tento problém nemám (jeho nejoblíbenějším účesem je pojezdit strojkem na 12mm), tak rozlišuju, co je důležité a nesmím v tom povolit, a kde naopak povolit můžu a nechat ho, ať si dělá po svém. A pořád si myslím, že délka vlasů by nemusela být příčinou sporu mezi puberťákrem a rodiči - těch příčin se najde víc než dost i bez toho.
Jojo, "slušňák", "aby mi to slušelo", "ne jak podmosťák".. oblíbené věty, které se občas někdo snažíval používat i na mě.
Jistěže v 11 poslouchat musí, ale je trochu rozdíl mezi tím, když mu řeknete vynést smetí a vyluxovat, a tím, když po něm budete chtít, aby místo černých kalhot nosil modré, místo mikiny svetr a aby měl krátké vlasy, že. Je to jaksi zásah do osobnosti. Přemlouvání (a ještě k tomu "každodenní žadonění") vás akorát oba maximálně otráví.
Přesně tak. V tomhle nevidím rozdíl od přeučování leváků nebo nucení dívky do sukně, i když sukně nemá ráda a chce nosit kalhoty. Jak by se vám líbilo, kdyby vás někdo nutil do takového a takového stylu? Jak padlo přede mnou - je to zásah do osobnosti.
Ještě by to chtělo připomenout: "Dlouhé vlasy, krátký rozum." Kravina na entou, ale za socíku to na mě učitelé rádi používali. Učitelé, kteří si po socíku pro svou neschopnost ani neškrtli...
Kolik mu je?
A ne nestrihal bych ho pokud nechce. zkusil bych ho ale presvedcit. Dlouhe vlasy v lete neprakticke, spocene a takl
Nestříhat,ale dohlídnout na to,aby si vlasy pravidelně myl a říci mu,že dlouhé vlasy,pokuď jsou špinavé a mastné se holkám rozhodně nelíbí! ) Myslím,že v tomhle věku to určitě zabere-začínající puberta.
Dobrý den,tohle řešíme doma také a já volím ostříhat.Můžete se do mě pustit,je to vaše volba,ale já když uznám že to synovi nesluší a má hlavu jak květák,tak mu řeknu do konce měsíce se necháš ostříhat,nebo Tě ostříhám sám.Dokud za něj rozhoduju a živím ho a platím školu,bude po mém.Až si bude na sebe vydělávat sám a starat se o sebe,klidně ať si chodí s hárem.
Pokud je Vašemu synovi teprve 11, měla byste ho nechat ostříhat. A vůbec to neřešit. Ano, má právo na vlastní názor, ale Vy rozhodujete! Jak už tu také padlo - co budete dělat, až mu bude 15? To už ho k ničemu nepřimějete...
Vím o čem mluvím. V 15 můj syn byl "na máničku". Šel na brigádu k McDonaldovi, a kvůli dlouhým vlasům nemohl dělat jinou práci než na lobby. K pokladně ho nepusitli, i když byl šikovný.
Přílišná demokracie ve výchově se nevyplácí. Děti potřebují mít určité hranice.
Nestříhat. Pokud to má upravené a čisté tak určitě nestříhat. Ale pokud se vám to nelíbí, můžete denně na něj působit a "žadonit" že by mu to ostříhané víc slušelo a vám by se to víc líbilo. Pokud vás má rád, nechá si časem říct.
a jak budete řešit , když vám přijde dcera , že chce piersing , roztahovák do ucha? To jí to taky dovolíte , protože má svůj názor?
doplněno 02.02.13 15:46:jinak co bych za to dal , kdybych se musel nechat stříhat . Můj otec musel nosit vlasy na krátko , chodil k holiči každých 14dní a já zase k holiči nesměl , musel jsem mít dlouhý vlasy . Od 18let nosím jen 2mm a dlouhý už nechci nikdy vidět
Dneska už neznamená, že dlouhé vlasy mají flákači a tetování kriminálníci. Líbí se mu to, tak co ho nutit? Snad má v 11 letech právo na vlastní názor a nechce tetování přes půl zad nebo cvoček do jazyka... prostě jen delší vlasy. Nechápu, jak tohle může někdo řešit.
A osobně se mi i delší vlasy u kluků líbí víc. S krátkými vlasy vypadají jak na vojně (aspoň mi to tak připadá).
co je špatného na tetování?a co když příště přijde s tím , že chce cvoček?
doplněno 02.02.13 17:49: já zrovna řeším roztahováky do ucha ( věk 13let ) - prej je to taky normální
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.