Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostříhat syna nebo ne?

Od: marketa123564 odpovědí: 28 změna:

dobrý den,

chtěla bych se zeptat mám syna který má dlouhé vlasy a já z něj chci udělat slušnáka ostříhaly by ste ho?

PS:nechce abych ho nechala ostříhat ale mě vadí jeho sytl.

děkuji Markéta

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

4x

Já bych ho nestříhala. Vám se jeho styl nelíbí, ale jemu zřejmě ano. Co tím docílíte, když ho budete k tomu nutit? Krátké vlasy snad ještě nejsou známkou slušňáctví. Znám dost vykuků s krátkýma vlasy a naopak - někteří s vlasy po pás s dredy jsou slušní.

lidus*
hodnocení

3x

Před 30ti lety do porodnice přišel mladý potetovaný tatínek s vlasy do půl zad, přiznám se, že mě jeho vzezření vyděsilo, chodil tam za svojí ženou denně a vždycky dovezl pro celý pokoj a sestřičky spoustu ovoce co v krámě nebylo, z každým prohodil pár slov, manželce říkal Libuško a dítěti mluvil jako o vzácném daru a já přišla na to, že v douhých vlasech a tetování to vážně není. Dnes už dávno dlouhé vlasy nemá ale stále je to (pro Libušku a jejich dvě dcery určitě) ten nejlepší člověk. Je to synova volba, ne vaše, já bych nestříhala a nenutila do stylu co kluk neuznává to by ste mu také mohla radit co za hudbu má poslouchat. Ano, je to dítě a tak jen hlídejte aby se to nějak nezvrhlo.

hodnocení

3x

V jedenácti je už dost starý na to, aby jeho názor byl přinejmenším vyslyšen, když už ne respektován. A rozhodně neplatí rovnice čím kratší vlasy tím větší slušňák. Pokud je bude mít čisté a upravené, nevidím problém. Patrně má nějaký vzor, kterému se chce podobat. Proč ne?

doplněno 02.02.13 13:51:

mmch i já mám doma 11letého kluka, a i když tento problém nemám (jeho nejoblíbenějším účesem je pojezdit strojkem na 12mm), tak rozlišuju, co je důležité a nesmím v tom povolit, a kde naopak povolit můžu a nechat ho, ať si dělá po svém. A pořád si myslím, že délka vlasů by nemusela být příčinou sporu mezi puberťákrem a rodiči - těch příčin se najde víc než dost i bez toho.

dzordz*
hodnocení

3x

Jojo, "slušňák", "aby mi to slušelo", "ne jak podmosťák".. oblíbené věty, které se občas někdo snažíval používat i na mě.

Jistěže v 11 poslouchat musí, ale je trochu rozdíl mezi tím, když mu řeknete vynést smetí a vyluxovat, a tím, když po něm budete chtít, aby místo černých kalhot nosil modré, místo mikiny svetr a aby měl krátké vlasy, že. Je to jaksi zásah do osobnosti. Přemlouvání (a ještě k tomu "každodenní žadonění") vás akorát oba maximálně otráví.

Přesně tak. V tomhle nevidím rozdíl od přeučování leváků nebo nucení dívky do sukně, i když sukně nemá ráda a chce nosit kalhoty. Jak by se vám líbilo, kdyby vás někdo nutil do takového a takového stylu? Jak padlo přede mnou - je to zásah do osobnosti.

tomasgulas

Ještě by to chtělo připomenout: "Dlouhé vlasy, krátký rozum." Kravina na entou, ale za socíku to na mě učitelé rádi používali. Učitelé, kteří si po socíku pro svou neschopnost ani neškrtli...

hodnocení

1x

musíte mu ukázat že jste jeho mámá tak radím ostříhot neboť jak bude starší tak se Vám vy.. na hlavu*smich*

martinaa*
hodnocení

1x

Pěkný den, nejdřív bych volila rozhovor, proč se stříhat nechce. Poté bych určila maximální délku, po kterou jsem ochotna délku vlasů tolerovat. Možná ze syna chcete udělat slušňáka a on by vypadal jako debílek. Znám až příliš dětí, které rodiče stříhají tak, že vyniknou všechny "vady".

majsterjoe*
hodnocení

0x

Kolik mu je?

A ne nestrihal bych ho pokud nechce. zkusil bych ho ale presvedcit. Dlouhe vlasy v lete neprakticke, spocene a takl

marketa123564
hodnocení

Je mu 11 a ostříhat ho chci!

mowla*

Za sebe odpovím ´nestříhat´, děcka mají vlastní názor a nepovažuju za vhodné jim ho brát ´násilím´... Považuju za lepší - hlavně z dlouhodobého hlediska, se s dětmi spíše domlouvat, než jim něco nařizovat... :-D

Ale - ty jsi matka, jsi za něj zodpovědná - a chceš-li jej ostříhat, stříhej...

hodnocení

0x

Nestříhat,ale dohlídnout na to,aby si vlasy pravidelně myl a říci mu,že dlouhé vlasy,pokuď jsou špinavé a mastné se holkám rozhodně nelíbí! :)) Myslím,že v tomhle věku to určitě zabere-začínající puberta.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,tohle řešíme doma také a já volím ostříhat.Můžete se do mě pustit,je to vaše volba,ale já když uznám že to synovi nesluší a má hlavu jak květák,tak mu řeknu do konce měsíce se necháš ostříhat,nebo Tě ostříhám sám.Dokud za něj rozhoduju a živím ho a platím školu,bude po mém.Až si bude na sebe vydělávat sám a starat se o sebe,klidně ať si chodí s hárem.

k2

Dokud za něj rozhoduju a živím ho a platím školu,bude po mém.

To ma syn celkem stesti, ze nejste nazoru, ze by mu slusely ruzove saticky s masli ve vlasech...

honzmalatny*

:DMyslím si že jsem normální.

askmenow*

To si myslíme o sobě všichni.

raduz*
hodnocení

0x

Nechte to na něm - i dlouhé vlasy mohou být upravené a pěkné

hodnocení

0x

Pokud je Vašemu synovi teprve 11, měla byste ho nechat ostříhat. A vůbec to neřešit. Ano, má právo na vlastní názor, ale Vy rozhodujete! Jak už tu také padlo - co budete dělat, až mu bude 15? To už ho k ničemu nepřimějete...

Vím o čem mluvím. V 15 můj syn byl "na máničku". Šel na brigádu k McDonaldovi, a kvůli dlouhým vlasům nemohl dělat jinou práci než na lobby. K pokladně ho nepusitli, i když byl šikovný.

Přílišná demokracie ve výchově se nevyplácí. Děti potřebují mít určité hranice.

dzordz*

Pff. Kdyby tak strašně chtěl na pokladnu (kde mu mimochodem musí být 18), šel by se ostříhat sám.

askmenow*
hodnocení

0x

Odpovídám nestříhat. Nemyslím si, že je k tomu jediný důvod, kromě vašeho nesmyslného umanutí. Nechte si tu energii na řešení skutečných problémů, které ještě jistě během jeho výchovy přijdou.

tomasgulas
hodnocení

0x

Nestříhat! Nechápu, jak se zde může objevit takový dotaz tolik let po pseudorevoluci *fn*

hodnocení

0x

Nestříhat. Pokud to má upravené a čisté tak určitě nestříhat. Ale pokud se vám to nelíbí, můžete denně na něj působit a "žadonit" že by mu to ostříhané víc slušelo a vám by se to víc líbilo. Pokud vás má rád, nechá si časem říct.

artik*

a jak budete řešit , když vám přijde dcera , že chce piersing , roztahovák do ucha? To jí to taky dovolíte , protože má svůj názor?

doplněno 02.02.13 15:46:

jinak co bych za to dal , kdybych se musel nechat stříhat . Můj otec musel nosit vlasy na krátko , chodil k holiči každých 14dní a já zase k holiči nesměl , musel jsem mít dlouhý vlasy . Od 18let nosím jen 2mm a dlouhý už nechci nikdy vidět

askmenow*

No vidíte, sám máte špatnou vzpomínku na to, že vás jako dítě nutili nosit takový střih vlasů, jaký jste nechtěl. A tazatel chce udělat úplně to samé.

hodnocení

0x

Dneska už neznamená, že dlouhé vlasy mají flákači a tetování kriminálníci. Líbí se mu to, tak co ho nutit? Snad má v 11 letech právo na vlastní názor a nechce tetování přes půl zad nebo cvoček do jazyka... prostě jen delší vlasy. Nechápu, jak tohle může někdo řešit.

A osobně se mi i delší vlasy u kluků líbí víc. S krátkými vlasy vypadají jak na vojně (aspoň mi to tak připadá).

artik*

co je špatného na tetování?a co když příště přijde s tím , že chce cvoček?

doplněno 02.02.13 17:49:

já zrovna řeším roztahováky do ucha :( ( věk 13let ) - prej je to taky normální

Na tetování ani cvočku není nic špatného, ale pokud mu není 11. Jemu je 11, to by byla na tetování "síla". Dlouhé vlasy... to je naprosto normální. V 18 je normální i to tetování a cvoček...

ron*
hodnocení

0x

Jen přemýšlím - jak to, že má dlouhé vlasy, když se Vám to nelíbí? Proč jste tedy netrvala na tom, aby si vlasy nechal pravidelně stříhat. Přece mu dlouhé vlasy nevyrostly za týden. Zřejmě jste s délkou jeho vlasů tiše souhlasila.Teď už bych ho ke stříhání nenutila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]